Iker Casillas: Nincs esélyünk címekre

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 9. 12:19
Eddig még csak egy sorozatból, a szakmailag legalacsonyabb presztízsértékkel bíró Spanyol Kupából esett ki a Real Madrid labdarúgócsapata, amely a Bajnokok Ligájában és a bajnoki versenyfutásban is erősen érintett még, az együttes Eb-győztes kapuvédője, az Aranylabda-szavazáson negyedik helyen végző Iker Casillas már most úgy véli: a szezonban cím nélkül maradnak a királyiak.


„Jelen pillanatban ez a csapat semmiféle címre nem esélyes – nyilatkozta a kiváló hálóőr a spanyol Punto Radiónak. – A bajnokságban a Barcelona előnye kilenc pont velünk szemben és közben jól is játszanak, nyerő szériában vannak.”

 

„Ez nem azt jelenti, hogy feladnánk a versenyt, a hétvégén a Nou Campban vendégeskedünk, és hiszek abban, hogy győzni tudunk. El kell felejteni azt, ami az utóbbi hetekben történt velünk és akkor lehet esélyünk a meglepetésre. Két évvel ezelőtt nyolc pont is volt már a Barcelona előnye, aztán az utolsó fordulóban mégis sikerült megszereznünk a bajnoki aranyérmet.”

 

Casillast valóban nem hagyta cserben emlékezete, azon az apró részleten azonban könnyedén átsiklik, hogy a katalánok akkor már messze nem voltak olyan meggyőzőek, mint korábban, amikor két bajnoki címig és BL-győzelemig jutottak. Frank Rijkaard együttese akkor kezdett mélyrepülésbe – természetesen önmagához képest – és bár az eredmények még jöttek, a játék már messze nem volt meggyőző, mit ahogyan az a könnyedség és különbség sem, amivel az ellenfeleket múlték felül.

 

Sőt, a katalánokat akkoriban még a Real Madrid is alul tudta múlni, igencsak kinézett a kispadot koptató Fabio Capello menesztése, az olasz szakember azonban több utolsó-utáni lehetőséget kapott. Az egyik ilyen volt az időközben amerikai szerződését aláíró, ezért száműzetésbe került David Beckham reaktiválása, akit a társak visszaköveteltek a csapatba.

 

Az angol azonban, talán búcsúzva Európától, olyan tavaszt produkált, mintegy lenyomatként hagyva maga mögött, amely bajnoki aranyérmet ért a madridiaknak. Tulajdonképpen az akkori menetelésből élt meg a következő idényben is a királyi gárda, amelynek címvédéséhez kétség sem fért. A lendület azonban elfogyott, a tartalékos együttes pedig nem tud tartalmat produkálni.

 

Így van ezzel Casillas is, aki többször vitte (védte) már a hátán a Real Madridot az elmúlt években, most azonban ő is fásult teljesítmény nyújt: a hétvégi bajnokin négyszer kapitulált a Santiago Bernabeuban a Sevilla ellen.

 

„Rossz szériában vagyunk. A védelmünk sebezhető, én meg különösen az vagyok a kapuban. Úgy érzem, nem tudok többet adni magamból, mégis el kell ismernem: legalább három gólban én is vastagon benne vagyok, amiért világos, hogy bocsánatot kell kérnem mindenkitől. Ez a tizedik szezonon a Real Madrid első csapatában, de ilyen rossz formában még soha nem voltam.”

 

A barcelonai fellépés szombaton nem sok jót ígér az előjeleket figyelembe véve a madridiak számára, akik életét nem könnyíti meg, hogy meghatározó embereik közül többen változatlanul sérültek. Casillas ennek ellenére nem hiszi, hogy keretük rövid lenne, de mint mondta: ez a kérdés különben sem az ő hatáskörébe tartozik, sokkal inkább a sportvezetőkébe és a vezetőedzőébe.

 

A Real Madridnak és a Barcelonának a hétközben még a Bajnokok Ligájában is jelenése lesz, a tétmeccs azonban a két spanyol elitklub számára már tétnélküli: a fővárosiak az őket oda-vissza verő olasz Juventus mögött a csoport második, míg a katalánok eddig veretlenül csoport első helyén végeznek, történjen hétközben bármi.

 

A madridi csapat a csoportkör hatodik fordulójában az orosz Zenitet fogadja, míg Pep Guardiola együttese az ukrán Sahtart. A két említett találkozó azonban nemcsak a minden bizonnyal már a szombati derbire összpontosító két hazai, hanem a két vendégegyüttes számára sem bír semmilyen téttel: ők az UEFA-kupába nyernek besorolást, eredménytől függetlenül.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu