Balhés FTC-siker a békéscsabai pokolban!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 24. 21:11
Botrányos presztízscsatát nyert meg a Ferencváros a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 18. fordulójában. A fővárosi zöld-fehérek 1-0-ra diadalmaskodtak Békéscsabán, ám a siker ízét megkeserítették a lelátókon történtek. A hazai és vendégdrukkerek a meccs előtt a stadionon belül csaptak össze, sőt, a rohamrendőröknek a kilencven perc alatt is akadt tennivalójuk bőven. A lefújás előtt az egyik drukker a Fradi kapujába vetette magát...Az FTC ezzel a győzelemmel már hét ponttal vezet a második DVSC-DEAC előtt.


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 18. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA-FERENCVÁROS 0-1 (0-1)

Békéscsaba, Kórház utca, 7500 néző, vezette: Fábián.

BÉKÉSCSABA: Máthé – Szenti, Futaki, Dócza, Rubus – Szeverényi, Borbély (Bakró, 67.), Pozsár, Polczer (Ursz, 71.) – Simon, Balázs (Bernáth, 71.). Vezetőedző: Kiss János.

FERENCVÁROS:
Holczer – Lowton, Balog, R. Wolfe, W. Wolfe – Fitos, Morrison, Ashmore, Wedgbury – Shaw, Ferenczi. Vezetőedző: Bobby Davison.

Gólszerző: Ferenczi (21.)

Sárga lap: Borbély (64.), Rubus (81.), Simon (84.)

Kiállítva: Simon (92. – második sárga lappal)

Végre nullszaldósra hozta ki a jelenlegi vezetőség a Ferencvárost, azaz a IX. kerületben hosszú idő után ismét elfelejthetik az adósság fogalmát. Míg Rieb György elnök a zöldasztal mellett, a játékosok a zöld gyepen bizonyíthattak – Békéscsabán.

Az egyetlen apró problémát vendégrészről Dragóner Attila vírusos fertőzése okozta, a tavalyi év ferencvárosi játékosának megválasztott védő a hétvégén belázasodott, így edzeni sem tudott. Így őt nem is nevezte Bobby Davison vezetőedző. A csabaiak meglepetésre, de legalábbis szoros eredmény elérésére készültek, ám már az első percektől kezdve látszott, nehéz dolguk lesz.

Közben a lelátókon továbbra is a káosz volt az úr: már a találkozó előtt összecsapott a két tábor, a kerítéseken átmászva ugrottak egymásnak a drukkerek. A verekedésnek sérültjei is akadtak, volt, aki a földön maradt és a fejét fogta. Repkedtek a petárdák és a rakéták – nem volt futballpályára való, ami történt.

A Fradi a 21. percben góllal igyekezett megnyugtatni több száz szurkolóját, ekkor Ferenczi István fejelte a tizenegyespontról, háttal a kapunak (!) a bal alsóba James Ashmore szabadrúgását (0-1). A csatár idei huszadik találata azonban csak olaj volt a tűzre, a balhét képtelenek voltak megfékezni a rendfenntartók.

A meccs úgy volt rossz, ahogy az meg van írva, a Csabának helyzete sem akadt, de az ellenfél sem csipkedte magát. Volt tehát idő egymással foglalkozniuk a szurkolótáboroknak.

Fábián Mihály játékvezető tízperces késéssel engedte el a második félidőt: a szervezőknek ugyanis gondot okozott messzebb terelni egymástól a két sereget. A bíró kikötötte, amennyiben ez záros határidőn belül nem történik meg, nem folytatódik a találkozó. Addig a játékosok a folyosón várakoztak.

Tragikomikus jelenetek zajlottak a szünetben, senki nem tágított, mégis folytatódott a bajnoki. A hangosbemondó közben jelezte, hogy ha még egy petárda felrobban, félbeszakad a mérkőzés. Sokan elkezdtek imádkozni, ne legyen több gól, mert akkor elszabadult volna a pokol…

A fradisták a lilákat szidták, a vendéglátók huhogtak, ha egy-egy színes bőrű futballistánál volt a labda. Viharos körülmények uralkodtak a Viharsarokban.

Simon Attilát a lefújás pillanatában kiállították, aztán valaki berohant a pályára és a vendégkapuba ugrott. A minden bizonnyal illuminált sportbarát találatát azonban nem adta meg Fábián játékvezető, így újabb győzelmével a Ferencváros meglépett üldözőitől, s már hét ponttal vezet a Loki tartalékcsapata előtt. A Bőcsöt kilenccel előzik meg a budapestiek.


EDZŐSZEMMEL:
Kiss János (Békéscsaba): Ennyivel jobb volt a Ferencváros. Kikaptunk, mert ők sokkal többet birtokolták a labdát. Célunk a bentmaradás.

Bobby Davison (Ferencváros): Elégedett vagyok a látottakkal, megszereztük a három pontot és ez a lényeg.


Balog Zoltán: Jó volt visszatérni oda, ahonnan elindultam!
A Ferencváros hátvédje, a 31 esztendős Balog Zoltán 1994 és 1998 között 68 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Békéscsaba színeiben. A futballista szeretettel emlékszik vissza az akkori időszakra, ám most annak örül, hogy a Fradi fontos csatában győzedelmeskedett.
- Egy játékosnak mindig jó érzés visszatérni oda, ahonnan anno elindult - kezdte Balog. - Szeretettel jöttem, a csabai szurkolók többségétől is csak kedvességet kaptam. Mondtam is nekik, jobb lett volna, ha ugyanebben a felállásban, csak NB I-es mérkőzésen találkoznak a csapatok ezen a szörnyű meccsen. Sajnálom a drukkereket, borzasztóan rossz mérkőzést láthattak. Persze a három pontnak roppantmód örülünk, de ezúttal nem tudtuk azt a lendületes játékot hozni, mint az első két tavaszi fordulóban. Az egyetlen pozitívum a győzelem mellett, hogy nem kaptunk gólt. Egyszerűen mihamarabb ki kell törölnünk ezt az egészet az emlékezetünkből. Az is szomorú, ami a lelátókon történt. Az első félidőben egyszer-kétszer kipillantottam, de nem volt időm komolyabban foglalkozni ezzel. Az viszont felháborított, hogy a hazai szimpatizánsok folyamatosan huhogtak, amikor éppen az egyik színes börű játékosunknál volt a labda. Egy szó mint száz, felejtsük el a mai teljesítményünket, mert ez semmire sem lesz elég a későbbiekben. Korábban magasra tettük a lécet...

Ezt a „találatot” nem adta meg a játékvezető  


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu