FTC: tele a kassza, irány az NB I!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 24. 13:02
Fontos bejelentést tettek a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői kedd délelőtti sajtótájékoztójukon! Rieb György, a zöld-fehér klub elnöke és Nagy Szabolcs, az Advertum Kft. ügyvezetője nyilvánosságra hozták, hogy az FTC megállapodott a nyíregyházi székhelyű céggel, amellyel az egyesület rendezte minden fennálló tartozását. Befejeződött tehát a konszolidáció, most már a futballistákon a sor, hogy kiharcolják az élvonalba jutást.


NB II, KELETI CSOPORT, 18. FORDULÓ:
BÉKÉSCSABA - FERENCVÁROS
Békéscsaba, 19:00
A mérkőzést élőben követhetik végig a SportHirado.hu-n!

A Ferencváros közelmúltjának legfontosabb dátuma ezidáig 2008. február 13-a volt. Ezen a napon került hivatalosan is az angol Kevin McCabe érdekeltségi körébe tartozó Esplanade Real Estate Kft. tulajdonába a Zrt. Ez egyben azt is jelentette, hogy már nem csak múltja, hanem jövője is van a kilencedik kerületieknek.

A Fradi híres krónikásának, Nagy Bélának az utódai most már március 24-ét is beírhatják a klub történelemkönyveibe. Kedden délelőtt a patinás egyesület vezetősége és a ligahiteleket átvállaló Advertum Kft. képviselői bejelentették, megállapodási szerződést írtak alá. A szabolcsi illetőségű vállalat segítségével a Ferencváros kiegyenlítette utolsó, 114 millió forintos tartozását. Rieb György elmondta, ezzel ismét hírnevéhez és múltjához méltóan műküdhet a csapat.

„Fontos nap ez a klub életében, hiszen befejeződött az egyesület konszolidációja. Ratifikáltuk a szerződést az Advertummal és ezzel az utolsó fillérig rendeztük az adósságainkat. Mindössze egy három-öt millió forintos tétel maradt, amelyet tárgyalás útján rendezünk majd” – mondta mosollyal az elöljáró.

„Attól a naptól fogva, hogy az angol cégcsoport kifizette a pénzt, elkezdtük azt a hosszú tárgyalássorozatot, amellyel az egyesület rendbetétele volt a célunk. Ezúttal a végéhez értünk és örömmel mondhatom, hogy jelenleg több mint 500 millió forint van a két lekötött számlánkon. Ami a legfontosabb, hogy nincs tartozásunk!”.

Menráth István klubigazgató hozzátette, hogy 2003-ban 96,5 millió forintos hitelt vett fel a labdarúgóligától, amely a kamatokkal 114 millióra nőtt. A visszafizetés határideje 2010 márciusa volt eredetileg, ám a zöld-fehérek egy évvel hamarabb törlesztettek.

 

ftc.hu
Berki Krisztián és Rieb György Fotó: ftc.hu

 

 

Természetesen a másik fél, az Advertum Kft. képviselői is megjelentek az eseményen. Nagy Szabolcs, a cég ügyvezetője szerint gyorsan lezajlottak a tárgyalások a ferencvárosi vezetőkkel.

„Emlékezetes nap ez. Azért kezdtünk el dolgozni a futballban, mert segíteni akartunk. Szerencsére a Fradival hamar megállapodtunk. Tulajdonképpen szeretnénk megszüntetni ezt a hiánypótló helyzetet. Szeretnénk, hogy a Ferencvárosi ismét régi helyére kerüljön” – mondta el Nagy.

„Nevezhetném ezt egyfajta missziónak is, ám fontos üzleti érdekek vannak a döntés és a megállapodás mögött. A klub ligahitelei megszűntek. Azért is lényeges ez, mert ez a tartozás állandó fenyegetettséget okozhat, hiszen közokiratról van szó. Márpedig, ha nem rendezik időben az effajta hiteleket, azonnal végrehajtók kopogtathatnak az ajtón”.

Ezek után a játékosokon a sor, hogy kiharcolják az élvonalba jutást. Az első lépéseket már megtették Dragóner Attiláék, szép sorozatukat pedig kedd este, a Békéscsaba otthonában folytathatják.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu