A Juve nem szakadt le jobban az Intertől

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 22:25
Címvédőhöz méltó produkcióval rukkolt elő az Inter három nappal a Sampdoria elleni kiadós vereséget követően, José Mourinho együttese nagyon magabiztosan diadalmaskodott a merész álmokat szövögető Genoa otthonában. Ibrahimovic és Balotelli szállította a sikert az olasz élvonal 27. fordulójának "szuperszombatján", amikor is az összes BL-érintett pályára lép. A forduló nyitómeccsén hatalmas lehetőséget mulasztott el az AS Roma, hogy felzárkózzon az Inter, a Juventus és a Milan mögé, a negyedik helyre. A Farkasok Rómában vesztettek két pontot az ebben a szezonban teljesen kiszámíthatlan ellenfél Udinese ellen. A szombat esti városi rangadón a Juventus 1-0-ra győzött a Torino pályaválasztása mellett, a gólt a 81. percben Giorgio Chiellini fejelte.


Nem mondhatni, hogy ideális körülmények között készült volna az Inter az idény egyik meglepetéscsapata, a Bajnokok Ligájáról álmodozó Genoa ellen. José Mourinho közbotrányt okozott a múlt heti Roma elleni mérkőzés után tett nyilatkozataival Itáliában, szerdán pedig háromgólos vereségbe szaladt bele csapatával a Sampdoria ellen.

Milyen a sors, négy nap múlva ugyanabba a stadionba volt hivatalos a listavezető, a városi rivális Genoa fente a fogait a fekete-kékekre. Zlatan Ibrahimovic tett arról, hogy az Inter játékosai kitöröljék memóriájukból a történteket, a visszatérő svád csatár a második percben került a védelem mögé, majd hanyagul átemelte Rubinho kapust. (0-1)

A Genoa gyorsan próbált reagálni, de csak a 21. percben sikerült áttörniük az Inter falát, Biava tökéletes fejesét földöntúli bravúrral hárította Júlio Cesar. Az Inter az első félórában két védőt is elvesztett (Materazzi és Burdisso is meghúzódott, Cambiassónak kellett a védelembe épülnie), de koncentrált játékával ezután sem engedte levegőhöz jutni a hazaiakat.

Egy óra magasságában Balotelli tört kapura két védő között, elhúzta Rubinho mellett a labdát, flegma gurítása a menteni igyekvő Rossi lábáról került a hálóba. (0-2)

Innentől kezdve csak a veszett fejsze nyele után rohant a Genoa, nem a ligúriaiak estéje volt, a hajrában Rossi lábában kétszer, Biaváéban egyszer maradt benne a gól.

Az ebben az idényben le-fel hullámvasutazó, és az utóbbi hetekben újra középcsapattá izmosodó Udinese a Stadio Olimpicóba látogatott, ahol a Francesco Totti nélkül felálló AS Roma várt rá. Rögtön egymásnak estek a csapatok, nem volt apelláta, az egyik oldalon Taddei, a másikon Floro Flores is megdicsőülhetett volna. A paprikás kezdés után leült a meccs, csak a szünet előtti pillanatokban emelkedett meg újra a szurkolók vérnyomása. Ekkor Mexes kezezett Inler lövése után a büntetőterületen belül, Tagliavento az észak-olaszok megrökönyödésére továbbot intett (a francia nem sokkal ezelőtt a kapu előtt talpalt, ekkor is folytatódhatott a játék).

A szünet után bosszút állt az Udinese, Doni rosszul kipaskolt labdáját Di Natale csavarta a hosszú oldalra, éppen a brazil Felipe fejére, a lefejelt labda a gólvonalon túl ért földet (0-1). Tíz perc sem kellett a Romának az egyenlítéshez, Mirko Vucsinics cselezte be magát a baloldalról, majd 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-1). A kétségbeesetten küzdő fővárosiak azonban a hajrára elvesztették kapitányukat, Daniele De Rossit, aki olyannyira hevesen reklamált, hogy a zuhanyozóba parancsolták. Nélküle is küzdött becsülettel a Roma, de nem tudta maga alá gyűrni az UEFA Kupában menetelő udineieket, a két cserecsatár, Montella és Vucsinics nem járt szerencsével az utolsó percekben.

A listavezető milánóiak sikere miatt a Juventusnak mindenképpen győznie kellett a torinói Olimpiai-stadionban, ha tartani akarta a lépést. Ehhez képest Claudio Ranieri vezetőedző meglepőt „húzott”, valószínűleg a jövő BL-visszavágó miatt pihentette legnagyobb sztárját, a kiváló formának örvendő Alessandro Del Pierót. A rutinos csatár távollétében Amauri és Iaquinta került a csatársorba.

A derbi a szokásoknak megfelelően nagy iramot és paprikás hangulatot hozott, sokáig nem érződött a két csapat közötti különbség. A „hazai” együttes elszántan harcolt, próbálta kisebbíteni a tudásbeli különbség miatti hátrányát.

A 7. percben Stelllone fejelt jó helyzetből a kapu fölé, majd röviddel később Barrone lövését tolta bravúrral a léc fölé a világ egyik legjobb kapusa, vagyis Buffon. A 20. percben Rosina célzott pontatlanul, majd a 26-ban Sereni mentett szépen Iaquinta fejese után.

A szünetig is pörgött a meccs, meglepetésre a Torino nem játszott alárendelt szerepet.

A fordulás után sokáig nem látott nagyobb helyzetet a közönség, majd a 65. percben Giovinci szabadrúgása okozott riadalmat a torinói kapunál, de a lövés elkerülte a kaput. A középpályás helyére rövidesen Nedved állt, ennek pedig lényeges szerepe lett. A 81. percben ugyanis a cseh középpályás beadása után Chiellini bólintott a kapuba, ezzel el is döntötte a városi rangadót.

OLASZ ELSŐ OSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (SERIE A), 27. FORDULÓ

GENOA-INTERNAZIONALE 0-2 (0-1)

G.: Ibrahimovic (2.), Balotelli (61.)

AS ROMA-UDINESE 1-1 (0-0)

G.: Felipe (54.), ill. Vucsinics (61.)

TORINO-JUVENTUS 0-1 (0-0)

G.: Chiellini (81.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu