A Fehérvár szünet után parádézott

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 4. 19:42
Teljesen váratlanul szerzett vezetést a Paks a mérkőzés elején Kiss Tamás góljával, de a Fehérvár nagy helyzetek kihagyása után még az első félidőben kiegyenlített Vujovics fejesgóljával, majd fordulás után három perc alatt el is döntötte a három pont sorsát, amihez Sitku ollózása, s Vujovics újabb találata kellett. A 94. percben Kulcsár beállította a 4-1-es végeredményt.


 

LABDARÚGÁS, NB I 10. FORDULÓ:
FC FEHÉRVÁR – PAKSI FC 4-1 (1-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 1510 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Farkas Balázs)
FC FEHÉRVÁR: Sebők Zs. – Lázár P., Koller, Horváth G., Andics – Simek (Kulcsár 87.), Farkas B., Polonkai (Pavlicic 60.), Sifter – Sitku (Kulcsár 93.), Vujovics. Vezetőedző: Varga István
PAKSI FC: Kovács A. – Kriston, Éger, Pandur, Hanák (Csehi 68.) – Heffler, Böde, Báló (Tamási a szünetben), Sipeki – Kiss T., Tököli. Vezetőedző: Gellei Imre.
Gólszerzők: Vujovics (30., 65.), Sitku (62.), Kulcsár t. (94.) ill. Kiss T. (7.)
Sárga lap: Hanák (27.), Sipeki (46.), Kiss T. (79.)


A mérkőzés kezdete előtt a hazaiak csak a győzelmet tartották elfogadható eredménynek a Paks ellen, s ennek megfelelően is kezdték a játékot Simekék. Nekirontottak ellenfelüknek, nem ismertek elveszett labdát, a Tolna megyeiek pedig mintha az öltözőben ragadtak volna.

Ezt a Fehérvár el is hitte, de aztán a vendégek az első próbálkozásukból gólt lőttek, ezzel mintegy jelezve: velük is számolni kell.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Fehérvár támadott, a Paks néha még a labdát is kereste, de mit sem számított ez, hiszen az eredményjelző 0-1-et mutatott.

Feltűnő volt, hogy a hazai együttesből Simek Péter a legaktívabb, aki már nagyon hosszú ideje adós a jó játékkal. A szélvészgyors középpályás Diósgyőrben győztes gólt rúgott, ami ugyancsak jó hatással lehetett rá, mivel szinte csak a jobb oldalon vezetett támadást a Fehérvár, Simekre építve.

Jöttek is a veszélyes beadások tőle, de a csatárok, s a felfutó védők – akiknek a váratlan megjelenésével szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a paksiak – zavart okoztak a vendégek kapuja előtt.

Vujovics – aki eddig még nem tudott gólt szerezni Fehérváron – akkora ziccert hagyott kihasználatlanul, hogy más helyen talán azonnal elzavarták volna, de legalábbis lecserélik. Szemben a kapussal, egy az egyben, tíz méterről mellé vágta a labdát.

Hogy nem zavarták el egyből Sóstóról, hatalmas szerencse a hazaiaknak, hiszen a 30. percben éppen az ő fejesgóljával egyenlített a Fehérvár; egy sokadik Farkas-szögletet bólintott szépen a bal felsőbe a légiós.

Összességében nem volt rossz az első félidő, bár sok hiba csúszott a játékba, azért hazai viszonylatban nagy volt a hajtás, a küzdelem, s még helyzeteket is láthattak a nézők.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a Paks, de a saját iramát nem bírta, így a hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégek hibáit. Előbb a csereként néhány másodperccel korábban beállt Pavlicsics felső kapufája után lőtt gólt Sitku ollózva (2-1), majd három perc múlva Vujovics újabb találatával már két gólosra növelte az FC Fehérvár előnyét (3-1).

Szegény embert az ág is húzza, gondolhatták Gellei Imre fiai, hiszen bő tíz perccel a vége előtt Égert sérülés miatt le kellett cserélni, ezzel egyik legjobbját veszítette el a zöld-fehér alakulat.

Biztos vezetése tudatában a Fehérvár már nem erőltette annyira a támadásokat, de a hazaiak – amikor csak lehetett – azért megpróbáltak veszélyt jelenteni Kovács kapujára, pláne úgy, hogy a hátsó alakzatból Éger kivált, így könnyebben lehetett zavarba hozni a Paksot.

Mivel Tököliék alig-alig tudtak támadni, így jobbára mezőnyjátékkal ért véget a mérkőzés, de a ráadásban a csereként beálló Kulcsár Tamás egy mintaakció után beállította a 4-1-es végeredményt.

A Fehérvár teljesen megérdemelten megszerezte második hazai győzelmét ebben a szezonban, Goran Vujovics pedig két góljával bemutatott valamit abból, miért is szerződtették őt nagy pénzért a nyáron.

 

EDZŐSZEMMEL:
Varga István: Örülök, hogy végre több góllal nyertünk, bár a második félidő elején ránk ijesztett a Paks, akkor kapkodtunk. A négy gól ellenére sok helyzetet hagytunk Sitku Illéstt a gólja után sérülés miatt kellett lecserélni.
Gellei Imre: Gratulálok a Fehérvárnak. Minden szempontból idegenben játszottunk, gondolok itt arra, hogy tíz ütközésből kettőt kaptunk meg, nyolcat az ellenfél. A második félidőben jobban kezdtünk, de a vezetés megszerzése helyett kaptunk két gólt, és utána asszisztáltunk a Fehérvár győzelméhez. Éger Lászlónak óriási fájdalmai vannak.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu