A bíró vette El az El-őnyt a Pakstól

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 28. 21:54
Ha nincs a finn játékvezető, előnyből várhatta volna a visszavágót a Paks az Európa-liga 3. selejtezőkörében. Bár Sipeki István az első félóra végén csodaszép góllal előnyhöz juttatta a legutóbbi magyar bajnoki ezüstérmest, a nyitó játékrész hosszabbításában a bíró teljesen érthetetlenül tizenegyest adott a Heartsnak. A skótok belőtték, így a Tromsőhöz hasonlóan most is 1-1-gyel utazik idegenbe Kis Károly csapata. Akkor ez bejött...


EURÓPA LIGA SELEJTEZŐ 3. KÖR 1. MÉRKŐZÉS
PAKS-HEARTS  1-1 (1-1)

Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 2800 néző, vezette: Mattias Gestranius (finn).
PAKS: Csernyánszki - Báló, Fiola, Heffler T., Sifter - Bartha, Böde, Sipeki, Vayer - Kiss T., Magasföldi (Montvai, 66.). Vezetőedző: Kis Károly.
Kispad: Pokorni, Gévay, Szabó J., Mészáros I., Hrepka, Montvai,Nagy I.

HEARTS: Kello - Grainger, McGowan, Mrowiec, Zaliukas - Black, Hamill, Jónsson, Obua - Sutton (Stevenson, 79., Elliott, 93.), Templeton (Novikovas, 82.). Klubmenedzser: Jim Jefferies
Kispad: MacDonald, Barr, Novikovas, Smith, Stevenson, S. Elliott
Gólszerző: Sipeki (32.), ill. Hamill (45+2. - 11-esből)
Sárga lap: Böde (45+2.), Vayer (71.), Montvai (94.), ill. Black (82.)
A Paks egyedüli magyar csapatként állhatott fel a rajtkőre az El-selejtező 3. körében. A legutóbbi NB I-második együttes már azzal kivívta a honi szurkolók szimpátiáját, hogy egy hete Tromsőben csodát tett - így nem túlzás azt állítani, valóban egy ország szorított a Kis-legényeknek.
A skótok számára az okozhatott fejtörést, hogy tulajdonképpen fekete lóval találták szemben magukat, így óvatosan teltek az első percek. Az eső szemerkélt, a rivális pedig kezdte felpörgetni a tempót. 
Aztán amikor már elhitték, hogy a Paks gyengébb, mint a Rangers, jött Sipeki és az ellenfél ámulatára 20-ról beemelte a labdát a kapuba. Hoppá, a skótok nem hitték el, hogy hátrányba kerültek.
Szerencséjükre azonban ott volt a pályán Mattias Gestranius sípmester (?) és a segítségükre sietett - még az első félidőben. Már a 45+2. percben jártunk, amikor az egyik vendégjátékos összeesett a tizenhatoson belül egy kapu felé igyekvő szabadrúgást követően.
A spori fújt, mindenki, még a skótok legnagyobb döbbenetére is a tizenegyespontra mutatott. Böde a biztonság kedvéért sárgát, a válogatott keretébe behívott Csernyánszki meg egy hatalmas gólt kapott. 
Fütyült a majd' háromezres publikum 90 százaléka, egyszerűen rossz és érthetetlen ítélet miatt egyenlíthetett a vetélytárs. A folytatásban inkább csak birkóztak a felek, egy-egy fejes okozott kisebb riadalmat a kapuk előtt, az eredmény azonban nem változott.
Jövő csütörtökön, a skót fővárosban, Edinburghben jön a könnyűnek semmiképp sem ígérkező visszavágó. Jóllehet, egy hete is ezt mondtuk a Tromsö ellen...
KIS KÁROLY, A PAKS VEZETŐEDZŐJE ÉRTÉKELT A LEFÚJÁS UTÁN:
Kettős érzéseim vannak, mert egy jó csapat ellen játszottunk újra döntetlent, így veretlenek vagyunk az Európa-ligában, de ebben a meccsben több volt. A büntető a legrosszabbkor jött, viszont nem láttam az esetet. Ettől függetlenül is úgy érzem, hogy a feltételek nem voltak egyenlőek, a bíró sok mindent elnézett a kárunkra. Erős csapat ellen játszottunk döntetlent, de úgy gondolom, rövidpasszos játékunkban benne volt a gól. Sajnálom, de egyenlő feltételek mellett meglehetett volna az előny, ugyanakkor nem akaromn a bíróra fogni a végeredményt. Nehéz visszavágó előtt állunk, pokoli hangulat vár ránk. Nagy dolog, hogy itt vagyunk, de ha már eljutottunk idáig, szeretnénk továbblépni. Biztos vagyok benne, hogy ez nehezebb feladat lesz, mint a norvégok elleni volt.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
95. Vége a meccsnek! Mit szoktunk mondani? De kár - azért a tizenegyesért. Nekünk ez marad, a sopánkodás, egy ilyen bíró miatt! 1-1!
94. Montvai-sárga. Színészkedésért.
93. Hearts-csere: Elliott jött be a megsérült Stevenson helyett.
Három perc a ráadás.
Gyerünk, hajtsuk még meg ezt az utolsó néhány percet!
83. Vayer lőtt 26 méterről, kissé balról jócskán fölé.
82. Black-sárga. Vayernek taposott oda.
82. Hearts-csere: Novikovas be, Templeton le.
79. Hearts-csere: Stevenson be, Sutton le.
75. Vayeeeeer! Távolról, jobbról durrantotta centikkel a jobb alsó mellé a szabadrúgást! Ájjj!
73. Úúúú! Jobbról szállt át a hosszú oldalra a szöglet, Sifter érkezett és szinte az alapvonalról, néhány méterről kapura fejelt. Kello meg szögletre bokszolt. 
71. Vayer-sárga. Blackre tartott rá.
68. Jéééé! Sutton fejelt 5 méterről mellé egy kipattanót. Megúsztuk. Előtte mintha Templeton kézzel tette volna tovább a labdát. Nem igaz.
66. Paksi csere: Montvai be, Magasföldi le.
61. Sipeki bikázott 20 méterről, kissé balról nagyon fölé.
48. Templeton csavart balról, az alapvonaltól középre, a labda bent mindenki mellet elment, a hosszú oldalon pedig kipattogott. Ez volt a szerencsénk. Kirúgás.
46. Folytatják! Csere nem volt.
45+3. Most már le lehet fújni. 1-1!
45+2. Ráadásul az eset után Böde sárga lapot kapott.
45+2. GÓL! Egy jogtalan tizenegyesből egyenlít az ellenfél. Hamill vágta a labdát a léc alá. 1-1! Mátyás sportárs, az igazságtalan!
45+1. Hearts-tizenegyes! Semmmmmiiiiiiiii, te vak marha! Egy balról érkező szabadrúgás után az egyik skót egyszerűen elesett. Mert elfáradt, mert el akart esni. Senki nem bántotta, nyelvrokonunk meg benyelte.
Kettő perc lesz a hosszabbítás.
Kiegyenlített a mérkőzés, a gól óta nem volt helyzet.
32. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL! Profi találat: Bartha lőtt voln kapura 17 méterről, középről, a labda azonban elakadt a lábakban, de a visszapattanót az érkező Sipeki 22 méterről azonnal a ketrecbe emelte. Gyönyörű, előnyben a magyarok! 1-0!!!!!!!
Sipeki, Sipeki, Sipeki!!!!  
30. Magasföldi ütött véletlenül oda Suttonnak, akinek a szemöldökét az oldalvonal mellett varrják éppen...Közben Böde és Black is a földre került.
Az első félóra végére kissé beszorult a Paks, a skótok mintha fürgébbek is lennének...
A skótok távolról próbálkoznak, kicsit át is vették az irányítást, de veszélyt szerencsére nem jelentenek a válogatott kerettag Csernyánszki kapujára.
Újra esik az eső, ez pedig inkább az ellenfélnek jó!
12. Figyeljünk! Elszámította védelmünk magát, az átpattanó labdát Obua csapta fölé 8 méterről, kissé balról.
8. Bartháé az első lövés: 21 méterről, középről 4 méterrel a jobb sarok mellé.
Zöldben a mieink, bordó felsőben, fehér nadrággal az ellenfél.
1. A skótok kezdtek!
A hétvégén a Herts a Rangers vendégeként játszott megsüvegelendő 1-1-et, míg a paksiak 4-0-s zakóba futottak bele éppen Fehérvárott, a Vidi ellen.
Már jönnek a csapatok!
Éger László két sárga lapja miatt nem léphet pályára a mai mérkőzésen.
Szeretettel köszöntjük a magyar labdarúgásért szorítókat, utolsó magyar csapatként a Paks marad Európa hadszínterén. A Duna-partiak csütörtök este 20 órától a skót Hearts ellen kísérlik meg az újabb bravúrt Székesfehérvárott. Előny, de minimum döntetlen kellene a visszavágóra...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vajon hol bújik El a meglepetés? - blog
A szerdai ötösfogat egy olyan meccsen bukott meg, ahol a győztesre 9,25-szörös pénzt fizettek a bukmékerek...Az is borítékolható, hogy a csütörtök, egészen pontosan az Európa-liga-nap is rejt magában "bombákat" - bár ezzel...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Paks: előny kell a Hearts El-len!
A Paks legfontosabb célja az, hogy előnyt szerezzen csütörtökön a - kapus Balogh Jánost is foglalkoztató - skót Hearts ellen a labdarúgó Európa Liga 3. selejtezőkörében, Székesfehérváron sorra kerülő első mérkőzésen....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Magyar bíró ejti ki a Paksot az El-ből?
Éger László szerint jogtalan volt a paksi kiállítás Székesfehérváron, aminek következményeit a Hearts elleni Európa-liga-mérkőzésen nyöghetik. Az atomvárosiak szinte hazatérnek majd a Sóstói-stadionba, a játékosok viccelődtek is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Videoton átgázolt a Pakson a rangadón
Egy kiállítás megpecsételte a mérkőzés sorsát, a Videoton felettébb könnyedén 4-0-ra győzte le a Paksot a labdarúgó NB I 2. fordulójában a tavalyi arany- és ezüstérmes összecsapásán. A nemzeti bajnokságban most debütáló...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El-körkép: csak a Paks maradt - videók
VIDEÓK! Erre a forgatókönyvre számítottunk talán a legkevésbé: a Paks hihetetlen bravúrral a kiHeartsolta magának, hogy továbbjusson azt Európa-liga 2. köréből, a Kecskemét veretlenül pottyant ki, míg a Ferencváros amolyan...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu