El-körkép: csak a Paks maradt - videók

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 22. 09:20
VIDEÓK! Erre a forgatókönyvre számítottunk talán a legkevésbé: a Paks hihetetlen bravúrral a kiHeartsolta magának, hogy továbbjusson azt Európa-liga 2. köréből, a Kecskemét veretlenül pottyant ki, míg a Ferencváros amolyan "magyaros" módon múlt ki Norvégiában. Július 22-re már csupán egy magyar flotta maradt a nemzetközi vizeken...


PAKS: A CSODA NEMCSAK HÁROM NAPIG TART!
Azt mondják, semmi sincs véletlenül a futballban. A Paks 1-1-es első meccs után utazott el Tromsöbe, hogy mindent megtéve tisztesen helytálljon. A norvég bronzérmes fogadhatta a magyar ezüstérmes - és talán már sok honfitársunk elkönyvelte, ez a párharc lesz a legsimább. És nem a mi javunkra.
Csernyánszki Norbert - Heffler Tibor, Éger László, Fiola Attila, Báló Tamás - Bartha Attila, Sifter Tamás, Sipeki István, Vayer Gábor (Magasföldi József 78') - Kiss Tamás, Böde Dániel. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Kiss T. (59., 77.), Böde (62.) 
Nos, ezeket a neveket tessék jól megjegyezni: mert a Kis-legénység nagy dolgot tett azzal, hogy idegenben 3-0-ra nyert és csodák csodájára továbblépett. A 3. körben a skót Hearts még nagyobb falatnak tűnik, de a kizárólag magyar focistákból - ...- álló garnitúrával kapcsolatban inkább nem jósolnánk többet (az első meccset július 28-án, Székesfehérvárott rendezik). Mindenesetre 2004-ben a Ferencváros egyszer már legyőzte a briteket ... 

FERENCVÁROS: EGYÉNI HIBÁK, ELKERÜLHETŐ GÓLOK
S ha már Fradi. A zöld-fehér alakulat volt az egyetlen magyar együttes, amely előnyből vághatott neki a visszavágónak, de a csapat képtelen volt feldolgozni a lehetőséget, így hiába vezetett szűk húsz perccel a vége előtt, az Aalesund büntetőből kiegyenlített, majd a 87. és a 119. percben ledöfte ellenfelét, és végül 3-1-re győzött. Prukner László a klub honlapján elmagyarázta, mi miért történt.
"Úgy estünk ki, hogy ellenfelünk 70 percig nem tudott velünk semmit sem kezdeni - nyitott a mester. - Az első félidőben végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, és utána sem találták az ellenszert. A szerencsétlen tizenegyes után a viszont vérszemet kaptak, de továbbra is ugyanazt játszották, a felívelt labdák után próbálták kihasználni magassági fölényüket. Sajnos a játékvezető is túl szigorú volt velünk szemben, így több labdát ívelhettek a kapunk elé, mint ami jogos lett volna. A kapott góljaink egyéni hibákból, fegyelmezetlenségekből adódtak, ráadásul a lehető legrosszabb időpontokban kaptuk ezeket."
A Ferencváros az Elfsborggal találta volna szemben magát.
FERENCVÁROS: Ranilovic – Fülöp, Otten, Grúz, Junior - Morales, Maróti, Józsi (Balog, 90.), Andrezinho - Oláh (F. Félix, 84.), Abdi (Rodenbücher, 70.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Barrantes (72.), Fuhre (87.), Post (119.), ill. Oláh (42.)
Továbbjutott: az Aalesund, 4-3-mal.

KECSKEMÉT: KIESÉS, VERESÉG NÉLKÜL
A magyar kupagyőztes ebben a körben csatlakozott az Európa-ligához, s mindjárt egy Mágnás Miskát, a dúsgazdag Aktobét sodorta elé a sors. A kazahok ellen aztán vezetett is Kecskeméten a csapat, kár, hogy egy hete kiegyenlített a rivális. No, az volt az a gól, ami mindent vitt.
Ez is tipikusan magyaros: előfordult már százszor és ezerszer, de valahogy mégis fanyar ízű az, ha valaki úgy esik ki, hogy meg sem verik. A 0-0 ezt jelentette, pedig a végén négy csatárral támadott a KTE, így sem jött össze a siker, Dossónak még a 92. percben is volt helyzete. Az Aktobe Oroszországba utazhat, az Alanyija Vlagyikavkazzal mérkőzhet a 3. selejtzezőkörben.
KECSKEMÉTI TE: Ribánszki – Alempijevics, Radanovics, Balogh, Mohl – Ebala (Bertus, 84.), Csukics (Dosso, 84.), Szavics, – Gyurcsó (Lirsingi, 72.), Foxi – Tököli. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
LAPSZEMLE:
Nemzeti Sport: Csodatévő Paks! - Nem bírta a nyomást a Fradi - A kapu előtt csődöt mondott és kiesett a Kecskemét
Magyar Nemzet: Európai mérleg: csak a Paks
Népszabadság: Csak a Paks
Blikk: Norvég végzet 
Aftonbladet: Egy csereember mentette meg az Aalesundot a 119. percben
Aftenposten: Kétgólos hátrányból is továbbjutott az Aalesund
Adressa: A Tromsö elajándékozta az európai álmot

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Drámai meccsen esett ki a Fradi
A Ferencváros a rendes játékidő és a hosszabbítás végén is gólt kapott, így az Aalesund jutott tovább az Európa-liga 2. selejtezőköréből. Az FTC az első meccsen agyonnyerhette volna magát, a minimális előnyt nem tudta megőrizni....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El, 3. kör: a Fradinak lenne a legjobb!
A labdarúgó Bajnokok Ligája után 13.30-tól az Európa-liga 3. selejtezőkörének párosításait is kisorsolták. Bár a 2. kanyar visszavágóit még nem játszották le, azt azonban már lehet tudni, hogy a magyar kupagyőztes Kecskemét egy...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu