Öt magyar pókeres veszett oda Dániában

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 19. 06:34
Gombkötő Tamás egyedüli magyarként 26,700 zsetonnal az 57. helyen lépett tovább a 2. fordulóba a korábban Budapestet is megjárt PokerStars EPT (Európai Pókersorozat) koppenhágai állomásán. A szerdai második selejtezőnapon 237-en, köztük öt honfitársunk ült asztalhoz a 7,000 eurós NL Hold'em-viadalon, azonban Turmezey Péter, Markovits Ádám, Rácz Csaba és Nemes András is idejekorán búcsúzni kényszerült.


A második selejtezőnappal folytatódott az EPT dán állomása szerdán, ahol összesen 462-en próbáltak szerencsét, majdnem 3 millió eurós (906 millió forintos) nyereményalapot kialakítva. A szombati döntőben a győztes így nem kevesebb mint 878 ezer euróval (265 millió forinttal) távozhat Koppenhágából.

 

Addig is néhány izgalmas partira, kiélezett csatára még sor kerül, bár az első két nap során szép számmal szedte áldozatát a népes mezőny. A kiesési hullám nem kerülte el a magyarokat sem, akik Kaló Dénes keddi búcsúja után öten próbáltak bosszút állni társuk kudarcáért.

 

Érdekes módon a 26 asztal közül kettőnél is két magyar szerepelt, az ötösnél foglalt helyet a nyáron WPT-karkötőt szerző Markovits Ádám és Gombkötő Tamás, míg a hatosnál a WSOPE (World Series of Poker Europe) 31. helyezettje, Turmezey Péter és Rácz Csaba örülhetett egymás társaságának. 

 

Nemes András ugyan „magányosan" üldögélt a huszas asztalnál, sorsán azonban ez sem változtatott, csakúgy mint a magyarok zömén, hiszen egyedül Gombkötő Tamás lépett tovább a második fordulóba. A Budapest Poker Open decemberi főversenyének tizedik helyezettje a 184 túlélő között az 57. helyről várja a folytatást átlagosnak mondható 26,700 zsetonjával.

 

Ami a nemzetközi sztárokat illeti, a hazai közönség legnagyobb bánatára máris kiesett a világbajnok, Peter Eastgate és a versenyre késve befutó Gus Hansen is. A vb-második Ivan Gyemidov és Dario Minieri sem reménykedhet már a sikerben, nem úgy a WSOP-karkötős Theo Jörgensen és Andrea Benelli, illetve a korábbi profi labdarúgó, Noah Boeken, akik előkelő helyen várják a folytatást. 

 

VIDEÓ: Őrült leosztás Gus Hansen és Daniel Negreanu között - ITT!

 

PÓKER, EPT KOPPENHÁGA, FŐVERSENY, 50,000 DÁN KORONÁS NL HOLD'EM
ZSETONÁLLÁS AZ 1. FORDULÓ UTÁN 462/184 INDULÓ:
1. Andrea Benelli Olaszország 107,400
2. Thor Hansen Norvégia 74,700
3. Allan Bække Dánia 66,600
4. Roberto Romanello Egyesült Királyság 66,200
5. Ola Brandborn Svédország 64,400
...57. Gombkötő Tamás Magyarország 26,700
- Markovits Ádám Magyarország kiesett
- Rácz Kálmán Csaba Magyarország kiesett
- Turmezey Péter Magyarország kiesett
- Nemes András Magyarország kiesett
- Kaló Dénes Magyarország kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu