Éjszaka harcol a világelső egyetemista

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 26. 12:35
SZAVAZÁS. A SportHirado.hu szerint Kaló Dénes lett az év játékosa, olvasóink azonban egyhangúlag úgy határoztak, Turmezey Péter lett az idei esztendő legjobbja. Önök döntöttek, most megkapják! A játékossal készített interjúnkat. Az online póker éjszakai kőkemény világában edződött majd hamarosan világelső lett. Londonban viszont az élő játék leghírhedtebb sztárjainak okozott meleg pillanatokat a világ egyik legnagyobb tornáján. Sokáig az élmezőnyben állt, végül 31. helyen lett. Ő Turmezey Péter, vagy ahogy a virtuális valóságban ismerik, Breeth illetve Twilpro.


- Nem kapott akkora nyilvánosságot, de az ősz egyik legjobb magyar eredményét, egy 31. helyet ért el Londonban a WSOPE (World Series of Poker Europe) főversenyén. Hogyan értékeli teljesítményét?

 

- Őszintén szólva nem vagyok elégedett, mivel sokáig az élmezőnyben voltam, mielőtt elért volna a végzet. Gyakorlatilag két szerencsétlen partiban nagyot buktam és ez a kiesésemet jelentette.

 

- Igazi nagyágyúkkal játszott, meséljen, milyen a minden hájjal megkent profik elleni csata, milyen a hangulat?

 

- Nem zavart a társaságuk, bár sokkal jobb „arcok”, mint ahogy azt a tévében látjuk. Mike Matusow például, aki mindenkit szeret kifigurázni rendkivül barátságos volt, kellemeset beszélgettünk.

 

- Hogyan kezdődött karrierje? Mi kellett ahhoz, hogy profi legyen?

 

- Három éve fedeztem fel a játékot, az egyik hazai oldal ingyenes tornáin, majd fokozatosan építettem a tőkémet. Elsősorban türelmet és kitartást, enélkül nehéz sikereket elérni. 

 

- Mit gondol az online pókerről, mint az utóbbi évek legnagyobb innovációjáról? Sokat játszik?

 

- Fantasztikus találmány, összehozza az embereket. Profi vagyok ez azt jelenti, hogy napi 6-8 órát pókerezek a számítógépen. Leginkább a késői órákat élvezem: Kemények az éjszakai partik. Ekkor vannak a legképzettebb ellenfelek, hatalmas játszmákat vívunk. 

 

- Alig 22 éves. A legtöbben ilyenkor az egyetemi éveiket tapossák, mi a helyzet Önnel?

 

- Ez egy kalandos történet, először a Műszaki Egyetemen tanultam, annak a történetnek viszont már vége. Jelenleg Közgazdaságtudományi Egyetemre járok, de mivel profi pókerjátékosnak álltam, egy időre ezt is felfüggesztettem.

 

A SPORTHIRADO.HU „AZ ÉV PÓKERJÁTÉKOSA" SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE:
1. Turmezey Péter 36 %
2. Kaló Dénes 14 %
3. Traply Péter 11 %
4. Tóth Richárd 10 %
5. Tóth Csaba 8 %
6. Markovits Ádám 6 %
7. Gáll Zsombor 4 % 
7. Kwaysser Valdemár Ákos 4 %
9. Tóth Zoltán 3 %
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu