Phillips vezetésével alakult ki a finálé

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 15. 12:46
Dennis Phillips fejezte be az első helyen a hét fordulós küzdelmet a Rio Kaszinóban Las Vegasban, a WSOP (World Series of Poker) Főversenyén. Az amerikai a teljes hétfői nap folyamán az élmezőnyben tartózkodott, majd az utolsó órában több jelentős partiban több millió dollárt kaszírozott, ezzel magabiztos előnnyel várhatja a november kilencedikei folytatást.


Fotó: pokernews.com

Pontosan 6844 játékos, amatőr és profi, szárnyaló fiatalok és minden hájjal megkent veteránok próbáltak szerencsét a 2008-as WSOP Főversenyén. Legnagyobb részük üres kézzel tért haza, viszont 666 játékos számára már pénzdíjjal is szolgált a torna.

 

Mindez azonban csak sovány vigasz akkor, amikor hosszú napokon át kétséges partik tömkelegéből győztesen kikerülve, a szerencsével sem hadilábon állva az egyik utolsó akadály előtt mégis elúszik a remény.

 

A hétfői napon a versenyben maradt 27 versenyző közül viszont 18-an ilyen sorsra kárhoztattak és lemaradtak a döntőasztalról. Közöttük találjuk a közönség kedvencét az egyetlen versenyben maradt női játékost Tiffany Michelle-t is.

 

Az elképesztő menetelése során, végig az első pozíciók valamelyikében tartózkodott, hidegvérrel viccelte meg a póker legrutinosabb játékosait.

 

Azonban mint minden történetnek ennek is végeszakad egyszer. A hétfői napon egyre fogyott a közel 10 millió dolláros zsetonmennyisége, végül öt órával a kezdés után került sor a döntő partira.

 

A három résztvevős leosztásban Dennis Phillips emelt, majd Peter Eastgate és Michelle megadott, a flop A, T, 9 volt, amely megpecsételte a 24 éves hölgy sorsát. Ismét Phillips nyitott, amelyet Eastgate megadott, erre Michelle egy perces töprengés után all int mondott.

 

A merész húzás Phillipset elrettentette, Eastgate ugyanakkor gondolkodás nélkül megadott, nem véletlenül: a borításnál AA lapja már szettet jelentett, Michelle csak egy AJ, egy párral tudott szolgálni.

 

A turn és a river 5 és 6 lapja flösst nem eredményezett és nem segített egyikükön sem, ezzel Tiffany Michelle elbúcsúzott a 17. helyen, 335 ezer dolláros nyereménnyel.

 

A 9 millió dolláros partiból jó érzékkel kiszálló Phillips pillanatai ezután következtek és a hármas élmezőnyből kilépve egymaga uralta a mezőnyt az utolsó órában.

 

Előbb egy blöfföt szimatolt ki és egy visszaemeléssel ártalmatlanította Darus Suharto próbálkozását. Néhány perccel később ismét ők ketten csaptak össze egy hatalmas leosztásban és AA lapjaival csaknem a kiesés szélére sodorta Suhartót, azonban J, 9, 5 flopnál, AJ lappal mégis dobott ellenfele.

 

Phillips ekkor már több mint 27 millió dollárnál járt, mögötte a második helyen az orosz Davidov serénykedett, a harmadik helyen számottevő hátrányban a hétfői nap középső szakaszában sokáig vezető Scott Montgomery állt. Az állás az élen innentől csak minimálisan változott.

 

Az utolsó pillanatokban Peter Eastgate söpört be egy óriási kasszát, majd Deam Hamrick és Craig Marquis csapott össze. Előbbi AJ, utóbbi QQ lapot mutatott és az esélyeknek megfelelően a dámák kitartottak. Hamrick szerencsétlenségére éppen a 10. helyen esett ki, ezzel nem vehet részt a novemberi döntő asztalon.

Folytatás november kilencedikén és tizedikén, amikor eldől ki akaszthatja csuklójára a póker világának legértékesebb karkötőjét.


WSOP, FŐVERSENY, A DÖNTŐASZTAL MEZŐNYE ZSETONÁLLÁSSAL, 6844 INDULÓ
1. Dennis Phillips 26,420,000
2. Ivan Gyemidov 23,920,000
3. Peter Eastgate 19,300,000
4. Scott Montgomery 19,300,000
5. Ylon Schwartz 13,040,000
6. Darus Suharto 13,020,000
7. David 'Chino' Rheem 10,880,000
8. Craig Marquis 10,120,000
9. Kelly Kim 2,900,000
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu