John Juanda negyedik sikere kapujában

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 2. 16:00
Az indonéz születésű, háromszoros világbajnoki karkötős John Juanda vezeti a kilencfős mezőnyt a döntő asztal előtt a Londonban zajló World Series of Poker Europe (WSOPE) 10,000 fontos NL Hold’em főversenyén. A 37 éves játékos minimális előnnyel áll az első helyen. Fináléba jutott a közönségkedvenc Daniel Negreanu és a novemberi világbajnoki döntőben szereplő Ivan Gyemidov is, egyaránt jelentős zsetonmennyiséggel.


Már csak 24-en maradtak állva a szerdai nap előtt az európai pókerélet egyik csúcseseményének számító WSOPE-főversenyén. Minimálisan minden játékos 29 ezer fonttal gazdagodott eddigi teljesítményének köszönhetően, ám a legtöbbeket nem a pénz, hanem újabb értékes trófea begyűjtése vezérelte.

 

A 12 európai, 11 amerikai és egy kanadai játékosból álló mezőnyben a két legnagyobb sztárnak kétségtelenül Daniel Negreanu és John Juanda számított. Bár Mike Matusow, Andy Bloch, Erik Seidel és Ivan Gyemidov neve is ismerősen csenghet a pókerben járatosak számára.

 

A csata a negyedik fordulóban egészen addig folyt, amíg nem olvadt kilenc főre a mezőny. Ezt a már említett Bloch és a veterán Mel Judah bánhatta, számukra hamar végetért a főverseny szerdán. A „kivégzőosztag” szerepében mindkét alkalommal John Juanda állt, előbb river lapra érkező hatos révén párra javuló kombináció, majd egy ász sietett a segítségére, az indonéz születésű sztár máris az élre ugrott.

 

Nem sokkal később a 18. helyen kiesett a „száj” becenévre hallgató, minden eseményt kommentáló Mike Matusow, eközben azonban egy új sztár küzdötte magát egyre feljebb az élmezőnyben. A nyári WSOP-főversenyen a döntő asztalra bejutó Ivan Gyemidov Londonban bizonyította, nem véletlen kiugró teljesítménye és megérdemelten szerepel a november 9-10-én megrendezésre kerülő fináléban.

 

Az orosz egy J5-el full house-ra javult, majd egy kézben tartott ász párral gyűjtött be értékes zsetonokat. Gyemidov révén alakult ki a csütörtöki döntő asztal is, Peter Neff elleni összecsapását követően. Kőr A10-el nehéz helyzetben találta magát ellenfele KK-val szemben, ám a szín segített, három további kőr révén flösre erősödött és Las Vegas után a brit fővárosban is a döntő asztalra verekedte magát, nem is akármilyen pozícióban, a harmadik helyen.

 

Az esélyesek kockázatok nélkül várták ki a negyedik forduló végét, így az élről John Juanda várhatja a csütörtöki finálét, negyedszer gyűjtheti be a világbajnoki karkötőt karrierje során. További öt játékos áll számottevő zsetonmennyiséggel, az utolsó három versenyző hatalmas hátrányban kvalifikálta magát a döntőbe.

 

WSOPE FŐVERSENY, 10,000 FONTOS NL HOLD'EM, A DÖNTŐ ASZTAL ÜLTETÉSE:
szék 1: Robin Keston 849,000
szék 2: Daniel Negreanu 1,002,000
szék 3: Chris Elliott 281,000
szék 4: Bengt Sonnert 385,000
szék 5: John Juanda 1,349,000
szék 6: Ivan Gyemidov 1,006,000
szék 7: Toni Hiltunen 386,000
szék 8: Scott Fischman 732,000
szék 9: Sztaniszlav Aljekin 1,278,000
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu