Becker, Sheringham: pókerarcot öltöttek

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 14. 12:24
Legyen szó világhírű futballistáról, a havas lejtők virtuóz hőséről, teniszpályák ünnepelt sztárjáról, minden karrier egyszer véget ér, az élet azonban nem áll meg. Teddy Sheringham, Alberto Tomba, Jevgenyij Kafelnyikov és Boris Becker visszavonulása óta legnagyobb szenvedélyének a pókert vallja, gyakran tűnnek fel a világ legnagyobb versenyeinek mezőnyében, hiszen megőrülnek a kártyáért.


Nagyot változott a világ az évek során. Az egykor a közönség kedvencének számító sportolók tűntek el az élvonalból, azonban aggodalomra semmi ok, a professzionális karrierjük a visszavonulás után sem szakadt félbe.

 

A legjobb példa Jevgenyij Kafelnyikov, aki alig fejezte be fényes teniszpályafutását, rögtön váltott és a pókerprofinak szegődött. A kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai bajnok orosz klasszis magánéletét általában mindig homály fedte, ám egyre gyakrabban tűnt fel kaszinókban, így megindultak a pletykák a játékos második karrierjéről.

 

Természetesen a pókerhez legalább olyan mesterkéltség, képesség és tehetség szükséges, mint ahhoz, hogy valaki a világ elsőszámú teniszezőjének mondhassa magát. Tudta ezt Kafelnyikov is, aki hazája akkoriban legnevesebb játékosát, Kirill Geraszimovot bérelte fel, a kártya legjavának elsajátítása érdekében.

 

A 37 éves profi pedig csodát művelt, a korábban ütővel a kezében brillírozó honfitársából orosz bajnokot képzett, sőt kis híján világbajnoki döntő asztalra vezette az egykori ranglistaelsőt 2005-ben.

 

Ami megy Kafelnyikovnak, miért nem sikerülne nekem is – gondolta a tenisz másik ünnepelt sztárja, Boris Becker. A hatszoros GS-bajnok 2007-ben profinak is állt, hiszen felismerte, hogy a stratégia, a pszichológia és a nyomás alatti döntéshozás mindkét sportban nagyon fontos.

 

„Amikor még profi teniszező voltam, a meccsek között elkezdtem pókerezni tanulni, hiszen segített a koncentrációkészségem fejlesztésében – mondta a német, majd így folytatta – most tovább akarom fejleszteni a pókertudásom és próbára akarom tenni magamat, hogy igazán jó ellenfél legyek bárki számára a póker magasabb szintjén.”

 

Hasonló terveket forral az elmúlt hétvégén Budapesten pályára lépő Sergi Bruguera is, így kisebb tenisztársaság alakul a profi póker asztalainál.

 

Az Egyesült Államokból világkörüli hódító útjára induló népszerű játék magával ragadta labdarúgók, kosárlabdázók és úszók legjavát is.

 

Michael Phelps állítólag legalább annyi időt szánt kedvenc kártyajátékának online és élő változatára, mint olimpiai felkészülésére. A póker világa azért reméli annyi győzelmet nem ér el, mint az úszásban az évek során, egyelőre hiába kapott felkérést európai és ázsiai versenyekre, nem élt az értékes lehetőséggel.

 

A sísport egyik legnagyobb alakja, az ötszörös olimpiai bajnok Alberto Tomba is feltűnt már jelentős viadalon, az EPT (Európai Pókersorozat) San Remo-i állomásán. Teddy Sheringham az Egyesült Királyságban ül asztalhoz rendszeresen de sznúkerjátékosok is előszeretettel tesznek kockára számottevő összegeket, Ronnie O'Sullivan, Jimmy White és Steve Davis személyében.

 

A póker az elmúlt évek során elképesztő népszerűséget szerzett és biztosra vehető, hogy az itt felsoroltakon kívül számos híres sportoló játszik valamelyik online portál asztalánál inkognitóban, hiszen vérükben van a póker.

 

Tekintse meg közel 200 pókersztár és magyar játékos részletes adatlapját

Tekintse meg az európai és a világ legnagyobb tornáinak adatbankját

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu