Phelps ezúttal a zsetontengerben úszhat

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 5. 18:00
Michael Phelps 15. aranyára törhet Londonban, azonban nem kell négy évet várnia a következő győzelemre. Ezúttal nem érem, hanem egy karkötő a tét, hiszen a szeptember 18. és október 2. között rendezendő World Series of Poker Europe (WSOPE) versenysorozatára kapott meghívást. Az esemény főtámogatója biztosítja a tízezer fontos nevezési díjat az amerikai számára, aki akár egymillió fonttal is távozhat az angol fővárosból.


Michael Phelps az uszodában verhetetlennek bizonyult az olimpián, ezúttal azonban a pókerasztalnál nyílik lehetősége újabb nemesfém begyűjtésére. A helyszín a 2012-es olimpia helyszíne, ugyanakkor ezúttal sem Cseh Lászlóval, sem Milorad Csaviccsal nem találkozik, helyette akár Daniel Negreanu, Phil Hellmuth lehet a nagy riválisa.

 

Az amerikait igencsak bedobják a mélyvízbe a népszerű kártyajáték versenyigazgatói, hiszen az amatőr pókeres a világ legjobbjai ellen nyílik lehetősége felmérni erejét. Ismerjük azonban a Pekingben nyolc olimpiai aranyéremig jutó Phelps képességeit, kérdés a pókerasztalon is megállja a helyét?

 

Az Ázsiai Pókersorozat (APT) által szervezett makaói tornára való meghívást már visszautasította a klasszis, viszont nem kell aggódni, máris újabb ajánlatot kapott, ezúttal egy Londonban rendezendő monumentális versenyre.

 

A WSOP Európa a világbajnoki versenysorozat folytatásának tekinthető, amely két héten keresztül zajlik az angol fővárosban és a körítés sem mindennapi, hiszen a főversenyen nem kevesebb, mint egymillió font jár a győztesnek.

 

Phelpsnek valószínűleg anyagi gondjai alig akadnak, azonban még a nevezési díjért sem kell a pénztárcája nyúlnia, hiszen azt, a torna főszervezője nagyvonalúan elengedné a sztárnak.

 

A 14-szeres olimpiai bajnok póker iránti érdeklődése az augusztusi hónapban kapott fokozott nyilvánosságot, amikor felkészülése során többször vélték felfedezni a kanadai Ontario államban kártyázni.

 

A játék iránti szenvedélyének maga is hangot adott a Baltimore Sun újságnak: „Fantasztikus lenne részt venni a WSOP-n, nem vagyok mostanában csúcsformában, azonban némi gyakorlással orvosolható a probléma. Nagyon boldog lennék ha találkozhatnák a pókervilág elitjével.”

 

Csapattársa, Amanda Beard szerint Phelps más sem csinált mostanában, mint a számítógép előtt küzd ellenfeleivel napi tíz órában a különböző online termek asztalainál.

 

Egy biztos, az amerikai ezúttal nem számíthat a híres LZR csodaruhájára, sem a fordulók utáni szenzációs víz alatti delfinezésére, ennek ellenére a riválisait legyőzve „csaphat a célba” a londoni viadalon.

 

Phelps számára a tavalyi főverseny adhat bátorítást az indulásra, amikor az addig ismeretlen Annette Obrestad 18 évesen ért fel a csúcsra és gyűjtötte be az egymillió fontos pénzdíjat.

 

A World Series of Poker Európa (WSOPE) idei sorozatában négy karkötőt osztanak ki a kéthetes program során, a főverseny szeptember 27-én veszi kezdetét.

 

A WSOP EURÓPA (WSOPE) PROGRAMJA:
szeptember 19-21.: 1,500 angol fontos NL Hold'em
szeptember 22-24.: 2,500 angol fontos H.O.R.S.E.
szeptember 24-26.: 5,000 angol fontos Pot Limit Omaha
szeptember 27-október 2.: főverseny, 10,000 angol fontos NL Hold'em
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu