A novemberi kilencek, 117 nappal később

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 00:12
Hosszú, 117 napos várakozás után hétfőn eldől, ki nyeri a póker világának legnagyobb jelentőségű tornáját a World Series of Poker (WSOP) főversenyét, a 10,000 dolláros NL Hold'em viadalt. A júliusban elkezdődött és a döntő asztal kialakulásával abbamaradó tornán a „novemberi kilencek” néven elhíresült játékosok között dől el a 9,2 millió dollár és a történelmi győzelem sorsa.


A 2008-as évben eddig nem látott változtatásokon ment át a pókerélet legfontosabb eseménye, a világbajnoki versenysorozat csúcstornája, a WSOP főversenye. A televíziós társaságokkal kötött szerződés értelmében a korábbi években megszokott nyáron zajló és befejeződő viadalt idén két részre bontották.

 

Júliusban a 6844 indulóból 12 nap alatt mindössze kilencen maradtak életben, akik november 9-10-én ülhetnek ismét asztalhoz, a világbajnoki karkötő megszerzésének reményében. A versenyzők számából és az időzítésből fakadt az azóta elhíresült név: a „novemberi kilencek”. Ismerkedjenek meg a játékosokkal, akik közül valaki hétfőn bevonul a póker történelem-könyveibe.

 

DENNIS PHILLIPS, 26,295,000 ZSETON

 

Az 53 éves, magánéletben szállítmányozási céget igazgató Dennis Phillips négy éve pókerezik barátaival, egy a tengerentúlon rendezett selejtezőn került be a világbajnoki főversenyre. Amatőrnek vallja magát, eddig meglehetősen kevés versenytapasztalattal rendelkezett, mindössze két fizetős helyezést tud felmutatni. Ennek ellenére az első helyről várja a finálét.

 

IVAN GYEMIDOV, 24,400,000 ZSETON

 

A moszkvai játékos számára áttörést jelentett az idei esztendő. A 27 éves profi korábban inkább az online termekben riogatta ellenfeleit, egészen mostanáig. Júliusban megállíthatatlanul pókerezett, a második helyen került a döntőbe. Sokak a legnagyobb esélyesnek tartják, nem véletlenül. Októberben a World Series of Poker Europe (WSOPE) elnevezésű jelentős torna főversenyén harmadik lett és a riválisok is elismerően nyilatkoztak a kiszámíthatatlan stílusáról

 

SCOTT MONTGOMERY, 19,690,000 ZSETON

 

A 26 esztendős kanadai négy éve ismerkedett meg a pókerrel, azóta az Interneten és az élő asztaloknál is rendszeres vendég. Az utóbbi hónapokban megszámlálhatatlan eseményen próbált szerencsét változó eredménnyel, bár az eddig összegyűjtött 400 ezer dolláros nyereménye, legalább a háromszorosára nő, hiszen a fináléban a kilencedik helyért is több mint 900 ezer dollár jár. Montgomery azonban híres honfitársa, Daniel Negreanu stílusát eltanulva törne a győzelemre.

 

PETER EASTGATE, 18,375,000 ZSETON

 

A 22 éves dán profi nem sajnálta a pénzt, hiszen selejtezők helyett biztosra ment, befizette a főversenyen való induláshoz szükséges 10 ezer dollárt. Döntése helyesnek bizonyult, a fináléban találta magát. Példaképének a finn Patrik Antoniust tartja, stílusa és képességei okán. Negyedikként rajtol, hátránya minimális az élmezőnyhöz képest.

 

YLON SCHWARTZ, 12,525,000 ZSETON

 

Egykor a New York-i sakkélet egyik meghatározó alakja volt, mára már a megélhetés és a pókerben rejlő potenciál a kártya világába rántotta. A 38 esztendős játékos az elmúlt évtizedben több mint 30 élő versenyen szerzett nyereményt, a döntő után célja legjobb barátainak anyagi támogatása.

 

DARUS SUHARTO, 12,520,000 ZSETON

 

A 39 esztendős indonéziai születésű, viszont napjainkban Kanadában élő üzletember seletezőn került a döntőbe. Két évvel ezelőtt már pénzzel távozott a világbajnoki főversenyről, azonban ezúttal csak a győzelem lehet a célja, az, amelyet még példaképe Daniel Negreanu sem hajtott soha végre.

 

DAVID RHEEM, 10,230,000 ZSETON

 

Egykor Michael Jordan és a kosárlabda volt élete értelme David Rheemnek, a mára már 28 éves kaliforniai pókerprofinak, azonban néhány korai siker mindent megváltoztatott. Egy évtizede versenyez, a döntősök közül a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik jelentős tornákon, bár annyi biztos, akkora tét, mint a világbajnoki főverseny győzelmének lehetősége még az ő vállát sem nyomta soha.

 

CRAIG MARQUIS, 10,210,000 ZSETON

 

Az egyetem bánta a 23 éves texasi játékos póker iránti szenvedélyét. Két esztendeje az online és élő asztalok állandó vendége, viszont a fináléba kerülése választ adott minden olyan irányú gondolatának, hogy helyesen cselekedett-e, amikor a kártyát választotta a könyvek helyett. A nyolcadik helyen ül asztalhoz, azonban helyzete cseppet sem kilátástalan, a mezőny jelentős része elérhető közelségben van számára.

 

KELLY KIM, 2,620,000 ZSETON

 

Az utolsó, kilencedik helyen a fináléba evickélő Kelly Kim rendkívül nehéz helyzetben várja a finálét, negyed annyi zsetonnal áll, mint az előtte álló Craig Marquis és tized annyival, mint a vezető Dennis Phillips. Számára csak a gyors akciók és a szerencse jelenthet kiutat az utolsó helyről. A 31 éves Kim a Dél-koreai Köztársaságban született, viszont jelenleg Kaliforniában él, profi pókerjátékosnak vallja magát.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu