Egy Gerendás-csapatot nem lehet leírni

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 6. 13:01
Tíz hónapos, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott első fokon Petőváry Zsolt, volt válogatott vízilabdázó, akinek Kósz Zoltán társaságában 2007 őszén az őket igazoltató rendőrökkel támadt tettlegességig fajuló nézeteltérése. Godova Gábor visszatért a férfi élvonalba: az Újpest szakmai igazgatója lett. Szivós Márton remeklésével és öt találatával a Honvéd csak egygólos vereséget szenvedett a LEN-kupában a Szinte Kazany vendégeként: a visszavágó a kupahétvége magyar szemszögből nézve legizgalmasabb csatájának ígérkezik. Többek között erről formált véleményt a SportHíradó.hu sportági szakértője, Vincze Balázs.


„Petőváry Zsolt és Kósz Zoli ügyének a vízilabdához semmi köze nincs, ez teljesen független attól, hogy ők ízig-vérig sportemberek. Így szakértőként, de igazából magánemberként sem tudok a történtekhez véleményt fűzni. Maradjunk annyiban: no comment!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Bűnösnek találták a verekedő pólósokat

A volt női szövetségi kapitány, Godova Gábor Újpesten folytatja munkáját, mint szakmai igazgató. Érdekesség: Petrovics Mátyás, a lilák volt vezetőedzője meg éppen váltotta őt a női válogatott élén.

„Azért nem beszélhetünk egy az egyben történő helycseréről, mert Újpesten képbe került Petik Attila is. Egyelőre nem teljesen világos számomra, mi lesz házon belül a leosztás, azért az támpontot adott, hogy az újpesti mérkőzés után Petik Attila nyilatkozott, tehát a felelősség ezek szerint döntően az övé. Viszont Sági Gábor szakosztályvezető korábban egy nyilatkozatában arra is utalt, hogy Godova Gábornak lesznek egyéb, adminisztratív feladatai is. Vízilabdában nem annyira meghonosodott felállás a szakmai igazgató és az edző közös munkája, mint teszem azt a labdarúgásban, erre lehet példa most nálunk az újpesti modell. Godova Gábor az elmúlt években a női válogatott mellett dolgozott, azt megelőzően az utánpótlás korosztályokkal foglalkozott, úgyhogy egy ideje kiesett a férfi élvonalbeli klubmunkából. Ez azonban aligha érződik majd nála, lévén naprakészen felkészült, sok meccsen lehetett őt látni, úgy a hazai bajnokikon, mint a világversenyeken. Kíváncsian várom, mire jutnak a jó erőkből álló Újpesttel.”

A hétvégén négy magyar férficsapat is érdekelt lesz a nemzetközi kupákban. Az Euroligában a Vasas a Marseille-t fogadja, míg az Eger Belgrádba, a Partizanhoz látogat. A LEN-kupában a Szeged és a Honvéd is hazai medencében tudhatja le a negyeddöntő visszavágóját: előbbi döntetlenről indul a szerb Novi Sad ellen, utóbbinak egygólos hátrányt kell ledolgoznia az orosz Szintez Kazany ellen.

„Az Euroligában a csoportkör hajrája még odébb van ugyan, de a papírforma erőviszonyok már most kirajzolódni látszanak. Hogy ne a Partizan és a Vasas legyen a két továbbjutó, ahhoz már nem elég egy meglepetés, ahhoz meglepetés-sorozatra lenne szükség. Amire valljuk be, kevés az esély. Az Egerrel, pontosabban Gerendás György mindenkori csapatával azonban mindent lehet, csak leírni nem. Akár bravúrra is képesek lehetnek: én azért tíz százalékot adok neki a belgrádi győzelmükre, miként a döntetlenre is, a nyolcvan százalékos Partizan-siker mellett. Viszont a Marseille-nek nulla esélyt mondok a Vasas ellen a Komjádiban a győzelemre, de még a pontszerzésre is. A Szegednek döntetlenről indulva ujjgyakorlatnak kell lennie a továbbjutás elérése a Novi Sad ellen. A Honvédnak komoly esélye van erre, hiszen mínusz egyről várja a hazai visszavágót, de igen komoly csapat a Kazany, izgalmas és végig nyílt csatára van kilátás. Bízom benne, itt is magyar továbbjutóval.”

Szivós Márton bombaformában: a hétvégi bajnoki után a hét eleji kupameccsen is öt-öt gólt dobott.

„Szivós Marci valószínű az egyetlen magyar pólós, akinek Peking csalódást jelentett. Mármint nem az újabb olimpiai bajnoki győzelem, hanem az, hogy kimaradt az utazó csapatból. Kevesen tudják átérezni azt, amit ő, én viszont közéjük tartozom: magam Sydney előtt éltem át hasonlót. Tegyük hozzá: az élet és az eredmények a kapitányi döntést és az aranyérmes csapatot igazolta. Innentől kezdve értelmét veszti bármilyen eszmefuttatás. Ilyen csalódásból kétféleképpen jöhet ki egy játékos. Az egyik, hogy feladja és nem érdekli, mit hoz a jövő. A másik utat választotta és járja Szivós Marci: igenis megmutatja, hogy mire képes. Ideális korban van, ahhoz végképp, hogy ne legyen benne kellő erő és kitartás a folytatáshoz. A megfiatalított Dominóban már most kulcsszerepe van, valószínű a válogatottban is az lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Szivós-parádé és bíztató vereség

A hétvégi bajnoki fordulóban az Eger és a Szeged is csak az utolsó negyedben igazolta a papírformát a Pécs, illetve a BVSC ellen.

„Erre gondoltam, amikor a közelmúltban arról beszéltem, hogy a kiscsapatok célja az, hogy az a mérkőzés, amelyen vajmi kevés az esélyük a győzelemre, ne a második-harmadik percben dőljön el. Lelket, kedvet csinál egy kiscsapat játékosainak a rákövetkező héten a munkához, ha azt látják: teljes erőbedobásra késztették az esélyesebb ellenfeleket. Érezhetően nagyobb ilyenkor a munkakedv, a figyelem, amelyből aztán lehet apránként előre lépni: a cél az, hogy még inkább nyílt legyen egy ilyen papírforma találkozó. Azért azt megemlíteném, rossz periódusban találkoztunk a Honvéddal és a Szegeddel, hiszen mindkét csapat kupafőpróbát tarthatott ellenünk, amelyre nagyon rákészültek. Így viszont kevesebb esélyünk volt egy szoros eredményre, mondjuk a mi szemszögünkből nézve egy mínusz ötre, ami után még mosolyogva jöhettünk volna ki a medencéből.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

Jól hajráztak a Gerendás-legények

Petrovics Mátyás, a női válogatott új szövetségi kapitánya a hét elején megtartotta első keretedzését, amelyre csakúgy mint Kemény Dénes, a férficsapat szakvezetője, több fiatalt hívott be.

„Valószínű azért, mert hasonló átalakítás vár a női csapatunkra is, mint a férfira. A női szövetségi kapitány azért hívott be több, 18-20 éves játékost, hogy már a londoni olimpiában is gondolkodjon, látszódjanak azok, akik addigra érhetnek be. De azért nem feledve, hogy idén még túl fiatalok, így azokat a rutinos játékosokat is meg kell tartani, akik a múlt, a jelen és a jövő közötti összekötő kapcsot jelenthetik. Mert a kritikus meccseken, a kritikus pillanatokban csak egy rutinos játékos tudja azt átadni a társaknak, hogy az adott helyzetben hogyan kell viselkedni, dönteni.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu