Bűnösnek találták a verekedő pólósokat

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 5. 15:50
VIDEÓVAL. „Nem értek egyet a bíróság ítélettel” - nyilatkozta a SportHíradó.hu-nak Petőváry Zsolt, akinek bírósági ügyében csütörtökön megszületett az első fokú döntés. A volt válogatott pólós és olimpiai bajnok társa, Kósz Zoltán még 2007 őszén egy igazoltatás során került összetűzésbe a rendőrökkel. Petőváry Zsolt garázdaság és rongálás miatt tíz hónapot kapott, büntetését három évre felfüggesztették, míg Kósz Zoltánt az ittas vezetés miatt pénzbüntetésre ítélték. Kósznál jogerős az ítélet, míg társa fellebbezett.


Első fokon bűnösnek mondta ki a rendőrökkel incidensbe keveredett vízilabdázókat csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság: Petőváry Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt.

A vízilabdázókat 2007. november 23-én Budán igazoltatták. A sportolók és ismerőseik autóját az Alagút mellett állította le egy járőr, mert állítólag bizonytalannak tűnt a vezető. Kósz Zoltánt a rendőrök vérvételre elő akarták állítani, de ő passzív ellenállást tanúsított.

"$$fhvideo:74472$$"

A szondáztatás után ötperces kergetőzés, köpködős, rugdalós lökdösődés kezdődött, amelyben a vébé-bronzérmes vízilabdázó, a társa segítségére siető Petőváry Zsolt volt a rendőrök ellenfele. A zsaruk csak az erősítés megérkezése után tudtak úrrá lenni a helyzeten és a feldühödött vízilabdázón. Az intézkedés során Petőváry Zsolt megrongált egy szolgálati autót. Később kiderült: Kósz ittasan ült a volán mögé. Az eset után a két rutinos játékossal szakított élvonalbeli klubjuk, a Pécs.

Az ügyész perbeszédében módosította a vádat és ez alapján Kósz Zoltánt a bíróság a garázdaság vádja alól felmentette.

Az ítélet Kósz Zoltán vonatkozásában jogerőre emelkedett, mert egyik fél sem fellebbezett a döntés ellen. Petőváry Zsolt esetében a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügy, mert védője enyhítésért fellebbezett.

PETŐVÁRY: NEM ÉRTEK EGYET A BÍRÓSÁGI ÍTÉLETTEL

„Fellebbeztem, mert nem értek egyet a bírósági ítélettel – mondta Petőváry Zsolt a SportHíradó.hu megkeresésére válaszolva. – Az ügynek részemről tehát lesz folytatása, mert Kósz Zoli esetében megszületett a jogerő. Azt nem tudom, hogy mikor lesz a következő menetem. Többek nem szeretnék és nem is nagyon tudok mit mondani az elsőfokú bíró döntésről.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu