Szivós-parádé és bíztató vereség

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 3. 17:02
Minimális különbséggel kapott csak ki a T-Mobile-Honvéd férfi vízilabdacsapata a LEN-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az orosz Szintez Kazany együttesétől (8-9). Ám ez az egygólos differencia akár a továbbjutást is jelentheti Vad Lajos tanítványainak. Szivós Márton utolsó pillanatban szerzett találatának köszönhetően a budapesti csapatnak nagy esélye van a legjobb négy közé jutásra.


Nagy nehezen sikerült csak lejátszani a mérkőzést, hiszen január közepén időjárási nehézségek miatt a Domino képtelen volt eljutni a kelet-európai városba.

 

Ahogy azt várni lehetett kemény, szívós ellenfél volt a 2007-ben győztes Kazany. Az első negyedben ugyan a mindössze 17 éves Bátori Bence még megszerezte a vezetést a magyar csapatnak, ám az oroszok Dimitrij Elizarov duplájával fordítani tudtak. A Honvéd a félidőig az ob I góllövőlistáját is vezető Szivós Márton duplájával egalizált, így 3-3-mal fordulhattak a felek.

 

A Kazany már 9-6-ra is elhúzott, ám a Honvéd nem hagyta magát, és az utolsó percekben megkönnyítette saját magának a visszavágót.

 

A finisben Szivós Márton percei következtek, válogatott pólósunk megszerezte negyedik, majd ötödik találatát is. Főleg utóbbi volt létfontosságú a Domino számára. Az utolsó pillanatban lőtte kapura a labdát, amelyről sokáig senki sem tudta, hogy érvényes-e, szerencsére a játékvezetők gyorsan - és magyar szempontból helyesen - ítéltek.

 

A végeredmény 9-8 az oroszoknak, ám ezzel is hatalmas esélye van Vad Lajos tanítányainak, hogy a vasárnapi, hazai visszavágón kiharcolják a továbbjutást.

FÉRFI VÍZILABDA LEN KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
SINTEZ KAZANY - DOMINO-HONVÉD 9-8 (2-1, 1-2, 3-2, 3-3)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu