Végső búcsú Albert Flóriántól

Szerző: SH/MTILétrehozva: 2011. november 6. 13:00
Ma délben hatalmas gyászoló tömeg jelenlétében az óbudai temetőben végső nyugalomra helyezték Albert Flóriánt. A Ferencváros legendás futballistája, az egyetlen magyar aranylabdás múlt vasárnap éjjel 70 évesen hunyt el.


 

Minden idők egyik legkiválóbb magyar sportolójától először Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök búcsúzott, majd következett Csányi Sándor. Az MLSZ elnöke ismertette ALBERT FLÓRIÁN sikerekben oly gazdag pályafutásának legfontosabb pillanatait. Végül az FTC nevében Kubatov Gábor klubelnök köszönt el a CSÁSZÁRtól.

MTI
A CSÁSZÁR gyászoló gyermekei, Magdolna és Flórián... Fotó: MTI

 

MTI
A gyászoló család... Fotó: MTI

A gyászszertatáson a család és a szurkolók mellett ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a korábbi játékostársak és barátok, mások mellett Rákosi Gyula, Szűcs Lajos, Mészöly Kálmán, Nyilasi Tibor is.

Az elhunyt legenda koporsóján arcképe mellett az egyik végén nemzeti színű lobogó, a másikon a ferencvárosi címer volt látható.

Csányi Sándor beszédében emlékeztetett arra, hogy Albert Flórián már 17 évesen debütált a nemzeti tizenegyben, tudása alapján az Aranycsapatban is helyet kaphatott volna.

„Játékát a könnyedség, az elegancia, a finesz, a virtuozitás jellemezte, zseniális megoldásaival számos mérkőzést döntött el az utolsó pillanatban" – jelentette ki az MLSZ elnöke. Csányi kiemelte: ikonja és utánozhatatlan alakja volt a magyar labdarúgásnak, aki emberi tulajdonságaival és szerénységével is tiszteletet vívott ki magának.

Kubatov Gábor klubelnök Albert Flórián életútját idézte fel a hercegszántói indulástól a világhírnévig. Külön hangsúlyozta tulajdonságai közül hűségét, mint elmondta, bármelyik ország bármelyik klubjában szívesen látták volna, ő azonban hű maradt klubjához, Magyarországhoz és családjához.

MTI
A megrendült barátok, Mészöly Kálmán és Szűcs Lajos Fotó: MTI
MTI
A mostani Fradi Fotó: MTI

 

 

MTI
Orbán Viktor miniszterelnök az óbudai temetőben Fotó: MTI

 

Rajongói, barátai és tisztelői szombaton a róla elnevezett stadionban köszönhettek el a Császártól.

Albert Flórián felravatalozott koporsóját a Springer-szobor előtt, egy hatalmas kegyhelyen állították fel, s magyar nemzeti lobogóval, illetve Fradi-zászlóval takarták le, mellette pedig díszőrség áll. A kegyhely előtt Albert Aranylabdája látható, amelyet 1967-ben mint a legjobb európai futballista nyert el.

Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogatott szombaton délelőtt az Üllői úti Stadionba, ahol virágokat helyezett el a vasárnap éjjel elhunyt Albert Flórián koporsójánál.

A 70 évesen elhunyt legendás játékos búcsúztatásra folyamatosan érkeznek a szurkolók, volt pályatársak, barátok. Délelőtt rótta le kegyeletét többek között Rákosi Gyula és Szűcs Lajos, Albert korábbi csapattársai is.

Az államfő 11:30 órakor érkezett meg a stadionba, s fehér virágokat helyezett el a koporsónál, majd az arénán kívül, Albert képénél mécsest gyújtott. 

A koporsó mellett a Fradi sportolói, korábbi hírességei illetve Albert barátai állnak sorfalat, akik meghatározott időközönként váltják egymást. 

A drukkerek 18 óráig a vendégszektor felőli bejáraton érkezhetnek leróni a kegyeletüket, s a Gyáli út felőli kapun hagyhatják el a létesítményt. Albert Flóriánt vasárnap 12 órakor az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Michel Platini is részvétet nyilvánított
Joseph Blatter FIFA-elnök után Michel Platini, az UEFA első embere is részvéttáviratban fejezte ki együttérzését Albert Flórián halála kapcsán - áll a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Albert-emlékmeccs Liechtenstein ellen
A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége mai ülésén arról határozott, hogy a következő, Liechtenstein elleni válogatott mérkőzésünket a Puskás Ferenc Stadionban rendezik. Az Albert Flórián-emlékmérkőzést ingyen tekinthetik meg a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Közvetítik Albert Flórián temetését
A Magyar Televízió m1-es csatornája vasárnap déltől élőben közvetíti a hétfőn hetvenévesen elhunyt Albert Flórián temetését....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Feketében a Fradi, Lipták visszatér
Lipták Zoltán a labdarúgó NB I hétvégi, 15. fordulójában éppen korábbi csapata, a címvédő Videoton otthonában mutatkozhat be új együttese, az Újpest színeiben. A Debrecen a Haladásnak vághat vissza, a Ferencváros feketében...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Egy gyermekkori példakép emlékére
Albert Flóriánt generációk csodálták, de az utóbbi években, évtizedekben a korábbinál is jobban háttérbe húzódott az egyetlen magyar aranylabdás. Beckenbauert és Pelét világszerte istenítik, Flóri bácsit megtartottuk magunknak –...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
UEFA: a legelegánsabb focista távozott..
LAPSZEMLE! A nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja elsők között számolt be Albert Flórián haláláról. Utóbbi minden idők egyik legelegánsabb labdarúgójának nevezte a 70 éves korában elhunyt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Albert örökké velünk marad - videók
Hétfő hajnalban egy újabb legenda, az egyetlen magyar aranylabdás távozott: a 71. életévében elhunyt Albert Flórián. A Ferencváros ikonja utánozhatatlan volt: ha a kapu előterében labdához jutott, az ellenfél már készülhetett is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Elhunyt Albert Flórián - pártreakciók
A Fidesz és az MSZP mély megrendüléssel fogadta Albert Flórián halálhírét....
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu