UEFA: a legelegánsabb focista távozott..

Szerző: SHLétrehozva: 2011. október 31. 13:16
LAPSZEMLE! A nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja elsők között számolt be Albert Flórián haláláról. Utóbbi minden idők egyik legelegánsabb labdarúgójának nevezte a 70 éves korában elhunyt ferencvárosi legendát. A France Football szintén a legnagyobb tisztelettel írt Albertről, szomorúan megemlítve, hogy ő az ötödik aranylabdás, aki távozott az élők sorából...



Az európai szövetség UEFA weboldala
hétfő reggel elsőként számolt be a Császár haláláról "Meghalt a magyar aranylabdás" címmel. "Az 1967-ben Európa legjobbjának választott Albert Flórián minden idők egyik legelegánsabb labdarúgója volt" - méltatta az uefa.com a 70 esztendős korában, szívműtétet követően elhunyt klasszist. Megemlítve, hogy Albert gyerekként csatlakozott a Ferencvároshoz, amelynél aztán élete javarészét töltötte...

"Elhunyt a korábbi magyar csillag, Albert" - címmel írt cikket a FIFA honlapja, amely a magyar legenda eredményeinek felsorolása mellett megemlítette, hogy Albert egyedüli magyarként lett Aranylabdás 1967-ben: a szavazáson angol Sir Bobby Charltont előzte meg.

Az AFP ás az AP kommentár nélkül, Albert érdemeinek ismertetése mellett közölte a fájdalas tényt... A francia és angol hírszolgáltató is kiemelte, hogy az 1941. szeptember 15-én született magyar klasszist Aranylabdával díjazták. Utóbbi azt is megemlítette, hogy Albert 17 évesen mutatkozott be a Fradiban, amelynek stadionját róla nevezték el 2007-ben.

Az AP hírét egy az egyben közölte a Washington Post, és a Mercato, a Eurosport mellett holland, szlovák, horvát médiumok is azonnal beszámoltak Albert Flórián haláláról.

A francia France Football - az Aranylabda ötletgazdája - hosszabb cikkben foglalkozott a "vasárnap éjjel bekövetkezett" tragédiával. A tekintélyes sportlap Albert méltatása mellett őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak. Továbbá kiemelte, hogy az angol Stanley Matthews, az argentin-olasz Omar Sivori, a szovjet Lev Jasin és az északír George Best után a korábbi 75-szörös magyar válogatott az ötödik aranylabdás, aki távozott az élők sorából.
Címkék: albert_florian
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu