Petr Cech: De Gea óriási rizikót jelent

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 3. 16:00
Óriási előnyt, de egyben óriási kockázatot is hordozhat magában, hogy a Manchester United az alig 20 éves David De Geát vásárolta meg a visszavonult Edwin van der Sar utódjának - vélekedik a Chelsea múlt idénybeli legjobbja, Petr Cech.


„Hatalmas előnyt jelent a klubnak, hogy egy ilyen tehetséges fiatal kapussal rendelkeznek, mert hosszútávú megoldást jelent" – nyitott a cseh válogatott a Sky Sports Newsnak.

„Ám nagy kockázatot is hordoz magában, mert óriási történelmű, sikeres klubhoz érkezett, ahol olyan hálóőrök fordultak meg, mint Schmeichel vagy Van der Sar, és mindenki tudja, hány évbe telt előbbinek, hogy megbirkózzon a teherrel" – figyelmeztetett Cech.

„Majd meglátjuk, mit hoz a jövő így Van der Sar visszavonulása után, de az biztos, nem kis feladat lesz az ő nyomdokaiba lépni" – fűzte hozzá a 29 esztendős kapuvédő, akit a szurkolók a Chelsea legjobbjának választottak a magunk mögött hagyott szezonban.

A 40 éves holland veterán az idény végén vonult vissza, hat év alatt 265 mérkőzésen védte a Manchester United kapuját, ehhez képest a friss U21-es Európa-bajnok egész pályafutása során 84 tétmérkőzésen szerepelt.

Cech szavait pedig igenis komolyan kell venni, hiszen jól látható, hogy mennyire sok múlik egy magabiztosságot sugárzó, klasszis kapuson. Elég ha csak az utóbbi évek Arsenaljára, vagy a gyakran betliző Barthez féle Manchester Unitedre gondolunk...

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: De Gea a Man. Unitednél!
Nem okozott meglepetést, szerdán délben a Manchester United hivatalos oldalán jelentette be David De Gea érkezését, aki öt évre írt alá. Az Atlético Madridtól érkezett kapus a klub harmadik nyári igazolása Phil Jones és Ashley...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu