Hivatalos: De Gea a Man. Unitednél!

Szerző: shLétrehozva: 2011. június 29. 12:01
Nem okozott meglepetést, szerdán délben a Manchester United hivatalos oldalán jelentette be David De Gea érkezését, aki öt évre írt alá. Az Atlético Madridtól érkezett kapus a klub harmadik nyári igazolása Phil Jones és Ashley Young után.


Új korszak kezdődött a Vörös Ördögöknél, a veterán Edwin van der Sar helyét egy ifjú titán, az éppen fele olyan idős, alig 20 esztendős David De Gea veszi át, ez immár hivatalos.

A friss U21-es Európa-bajnok öt esztendőre írt alá, a klubváltás értéke nem nyilvános, a Sky Sports becslései szerint 18 millió fontot fizetett érte a gyárvárosi egyesület.

„Nagyon büszke vagyok, és alig várom, hogy munkához lássak. Amikor egy Manchester United kaliberű csapat keres meg, csak boldog lehetsz" – kezdte az MUTV-nek De Gea.

„Érdeklődésüket saját spanolásomra használtam fel, még keményebben akartam dolgozni, hogy bizonyítsak nekik. Nagy megtiszteltetés egy ilyen csapatban játszani, a legjobbamat nyújtom majd és kész vagyok megmutatni mire vagyok képes."

Az együttesnél így három kapus küzdhet a kezdőért, Tomasz Kuszczak, az ősszel igazolt Anders Lindegaard, illetve az új szerzemény. Nyilvánvaló, a kedvezményezett De Gea lesz.

Ezzel aktív hónapot zárt a Manchester United, hiszen a spanyol tini mellett szerződtették Jonest és Youngot, így a klub kiadásai ezen a nyáron máris meghaladják az 50 millió fontot!

NÉVJEGY, DAVID DE GEA:
Teljes név: David de Gea Quintana
Születési hely, idő: Madrid, 1990. november 7.
Magasság: 193 cm
Posztja: kapus
Ifjúsági klubja: Atlético Madrid (2003-2008)
Felnőtt klubjai: Atlético Madrid B (2008-2009), Atlético Madrid (2009-2011), Manchester United (2011-)
Legnagyobb sikerei: UEFA Európa-liga győztes UEFA Szuperkupa-győztes (Atlético Madrid), U17-es Európa-bajnok, U17-es világbajnoki ezüstérmes, U21-es Európa-bajnok (válogatott)
DE GEA ÉS VAN DER SAR ÖSSZEHASONLÍTÁSA

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
De Gea már a manchesteri kapuknál
Már tényleg csak pillanatok választják el David De Geát a Manchester Unitedtől. Az Atlético Madrid kapusa orvosi vizsgálaton vesz részt az Old Traffordon....
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Ashley Young a Man. Unitedé
Hivatalos oldalán jelentette be a hírt, a Manchester United megegyezett az Aston Villával, Ashley Young átesett az orvosi vizsgálaton és ötéves szerződést írt alá. Ő a Vörös Ördögök második nyári igazolása, néhány napja...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Phil Jones a Man. Unitedé
Phil Jones ötéves szerződést írt alá a Manchester Unitednél, ezt a Vörös Ördögök hivatalos honlapja jelentette be hétfő délután. Az U21-es válogatott hátvéd átigazolása már közel egy hete lezárt ügynek tűnt, de a Blackburn...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu