Örömfocit mutatott be a Barca Bázelben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 22. 22:36
Idegenbeli sikerek születtek a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjának harmadik fordulójában, miután a Barcelona 5-0-ra verte a Baselt, a Sporting Lisszabon pedig a Sahtar Donecket. A katalánok három mérkőzés után hibátlanok, kilenc ponttal vezetik a csoportot, míg a Sporting lépéselőnybe került az ukránokkal szemben.


 

C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
FC BASEL – BARCELONA 0-5 (0-3)
Bázel, Szent Jakob-park, 35 000 néző, vezette: Eric Braamhaar (holland).
FC BASEL: Costanzo – Zanni, Abraham, Marque, Safari – Rubio, Ergics, Huggel, Chipperfield (Gjasula, 55.) – Derdiyok, Streller (da Silva, 71.). Vezetőedző: Christian Gross.
BARCELONA: Víctor Valdés – Daniel Alves, Puyol, Márquez (Caseres, 53.), Sylvinho – Xavi (Henry, 57.), Yaya Touré (Victor Snches, 67.), Busquets – Messi, Hleb – Krkic. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Messi (5.), Busquets (15.), Bojan (22.), (46.), Xavi (48.)
Sárga lap: Rubio (43.), Abraham (86.)

 

A Basel – Barcelona mérkőzésnek egyértelműen utóbbi együttes volt az esélyese, hiszen míg a katalánok hat ponttal állnak a csoport élén, addig a svájci együttes pont nélkül szerénykedik az utolsó helyen.

 

A meccs aztán igazolta is a papírformát, négy perc elteltével Dani Alves ívelt át a balösszekötő helyére, ott pedig Lionel Messi állítgatás nélkül szép gólt lőtt a bal sarokba.

 

Nem állt le a Barca, a 16. percben Xavi indította a védők közül kilépő Busquetset, és a fiatal játékos biztosan helyezett a kapu jobb oldalába. Sőt, a 22. percben harmadszor is megzördült a Basel hálója, Bojan Krkic 17 méterről talált a sarokba.

 

A folytatásban is a katalán sztárcsapat maradt lendületben, és bizony többször is Costanzónak kellett védenie, hogy csapata elkerülje a további gólokat.

 

Szünet után villámrajtot vett Josep Guardiola csapata, előbb Krkic lőtte ki a jobb sarkot, majd Xavi állítgatás nélkül talált be a kapuba. Kiütés!

 

A Basel szerencséjére a Barcelona megelégedett az ötgólos különbséggel, mert ha a katalánok nem szórakoznak a nagy helyzeteiknél, akár kétszámjegyű győzelmet is arathattak volna.

 

C CSOPORT, 3. FORDULÓ:
SAHTAR DONECK – SPORTING LISSZABON 0-1 (0-0)
Donyeck, Olimpiai Stadion, 25 000 néző, vezette: Herbert Fandel.
SAHTAR DONECK: Pjatov – Srna, Kucser, Csigrinszkij, Rat – Duljaj, Hübschman (Gai, 82.), Jadson (Willian, 72.), Fernandinho – Marcelo Moreno (Gladky, 72.), Brandao. Vezetőedző: Mircea Lucescu.
SPORTING LISSZABON: Rui Patrício – Abel Ferreira, Tonel, Anderson Polga, Veloso – Rochemback, Joao Moutinho, Izmajlov (Grimi, 73.), Derlei (Helder Postiga, 89.) – Liédson, Romagnoli (Pereirinha, 68.). Vezetőedző: Paulo Bento.
Gólszerző: Liedson (76.)
Sárga lap: Srna (81.) ill. Rui Patricio (85.)

 

 

 

 

 

Doneckben unalmas első félidőt láthatott a kilátogató nézősereg, az ukrán Sahtyar és a portugál Sporting ugyanis különösebb eredmény nélkül gyűrte egymást a középpályán.

 

A két kapus közül inkább Rui Patriciónak volt dolga, a portugál válogatott kapus ezt meg is oldotta. A másik oldalon Andrij Pjatov akár a büfében is eltölthette volna az időt, annyira nem jött lövés a kapujára.

 

Szünet után is inkább a Sahtar maradt támadásban, de Jadsonék továbbra sem tudtak túljárni Rui Patricio eszén.

 

A hajrában azonban a semmiből vezetést szerzett a Sporting: egy szabadrúgás után Liedson elé került a labda, és a támadó nem hibázott, bevette Pjatov hálóját.

A portugálok ezzel hat ponttal a csoport második helyén állnak, és lépéselőnybe kerültek az ukránokkal szemben.

 

A C CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 3 3 0 0 10 2 8 9
2. Sporting Lisszabon 3 2 0 1 4 3 1 6
3. Shakhtar Doneck 3 1 0 2 3 4 -1 3
4. FC Basel 3 0 0 3 1 9 -8 0

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu