Olic nemes bosszúja HSV-győzelmet ért

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 23. 18:47
A Hamburg labdarúgócsapata hazai pályán 2-1-re verte meg a Werder Brement a német bajnokság (Bundesliga) 14. fordulójának záró mérkőzésén. Guerrero találatával gyorsan vezetést szerzett a HSV, ám ezt Diego a 24. percben szabadrúgásból kiegyenlítette. A győztes gól Ivica Olic nevéhez fűződik, aki hatalmas gólt ragasztott Tim Wiese kapujába.


 

14. FORDULÓ:
HAMBURG – WERDER BREMEN 2-1 (1-1)
Hamburg, 56 ezer néző, vezette: Knut Kircher.
HSV: Rost – Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Jansen (Aogo, 73.) – Alex Silva – Demel (Benjamin, 59.), Trochowski – Guerrero – Olic, Petric (Pitroipa, 90.). Vezetőedző: Martin Jol.
WERDER: Wiese – Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosics – Baumann – Frings, Hunt (Rosenberg, 85.) – Diego – Pizarro, Hugo Almeida. Vezetőedző: Thomas Schaaf.
Gólszerző: Guerrero (6.), Olic (74.). ill. Diego (24.).
Sárga lap: Alex Silva (44.), Boateng (72.), Reinhardt (79.) ill. Baumann (40.), Diego (90+3.)

 

A forduló rangadóját Hamburgban rendezték, ahol a Werder vendégszerepelt. Bár a két csapat egyelőre nincs harcban az első helyért, összecsapásuk mindig érdekes, mivel régóta komoly rivalizásás folyik közöttük.

 

Nem is cáfoltak rá a felek az elvárásokra, már a hatodik percben gólt láthattak a nézők: Mladen Petric az oldalvonal mellől kapura szúrt egy szabadrúgást, Wiese csak kiütni tudta a labdát. Ám ezzel nem szabadult fel a brémai kapu, érkezett ugyanis Guerrero és a rövid sarokba vágta a játékszert.

 

A Werder a folytatásban a lesreállítással próbálkozott – az asszisztensek legnagyobb „örömére”. Igaz, a brémaiak még nem fejlesztették tökélyre a védekezésnek ezt a módozatát, de a HSV ennek ellenére nem tudta növelni előnyét.

 

Sőt, a 24. percben már 1-1-et mutatott a stadion eredményjelzője: egy szabadrúgást – szokás szerint – Diego végzett el remekül, és a labdát Frank Rost már csak beljebb tudta segíteni. A vendégek örömébe némi üröm is vegyült, az ünneplő Baumannt ugyanis megdobták a lelátóról, de a csapatkapitány némi ápolás után tudta folytatni a játékot.

 

A szünetre mindenesetre döntetlennel vonultak a felek. A második félidőben továbbra is nagy energiával gyűrte egymást a két északi csapat, ám komoly gólhelyzet nem alakult ki. Igazából egyik csapat sem kockáztatott annyit, amellyel a meccset el lehetett volna dönteni.

 

A döntés végül egy hatalmas lövésnek köszönhetően jött el: Ivica Olic indult el jobbról befelé, majd ballal kilőtte a jobb felső sarkot, Tim Wiese esélytelen volt. A két játékosnak már komoly „előélete” van egymással szemben, hiszen volt egy olyan meccs, amikor a kapus majdnem lerúgta a horvát támadó fejét, és ezt Wiesének a közönség nem is bocsátotta meg.

 

A második félidőben talán aktívabb Werder ezután hiába támadott, a HSV megtartotta egygólos előnyét, és az ötödik helyen zárja a fordulót. A brémaiak jelenleg a kilencedik pozíciót foglalják el.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu