Nehéz feladat vár a magyarokra az El-ben

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 28. 19:01
Szabics Imrére a Sturm Grazcal, Juhász Rolandra pedig az Anderlechttel vár nehéznek ígérkező kirándulás a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. Az L-csoportban az osztrákok Athénba, a belgák Moszkvába utaznak csütörtök este. A két magyar érdekeltségű összecsapás mellett a Sporting-Lazio, a Bilbao-PSG, a Celtic-Udinese, valamint a Rennes-Atlético Madrid párosítások ígérkeznek csemegének. A Dinamo Kijevben futballozó Andrij Sevcsenkjo különleges nap előtt áll.


 

Szabics Imre gólt lőtt a Lokomotív Moszkva elleni első csoportmeccsen, az osztrákok azonban nem úszták meg, 2-1-re kikaptak odahaza az oroszoktól. Hiába a magyar legény hatékonysága, az AEK Athén is javítani szeretne a brüsszeli 1-4 után.

"Személy szerint még nem voltam soha Athénban, de nem tanulmányi kirándulásra megyünk az AEK-hez - nyilatkozta Thomas Burgstaller, a Sturm 31 esztendős belső védője. - Az ellenfélből felkészültünk, külön figyelnünk kell majd Gudjohnsenre, aki remek futballista."

Franco Foda vezetőedző szerint csapata jó meccset játszik csütörtök este: "Két éve egy-nullra kikaptunk Athénban (a Panathinaikosztól - a szerk.), pedig mi voltunk a jobbak. Mivel mindkét csapat vereséget szenvedett az első fordulóban, fontos találkozó vár erre a két együttesre."    

És még mindig az L-csoport, hiszen Juhász Roland és az Anderlecht is ebben a kvartettben érdekelt. A belgák az első csoportmeccsen brillíroztak, aztán a hétvégén kis híján elszórakozták bajnokijukat. A GBA ellen már 2-0-ra is vezettek a szünetben, ám az ellenfél egyenlített, s csak a 89. percben sikerült kiharcolni a győzelmet. Ott az első gólt a magyar védő fejelte.

"Mi mindig, mindenhol sikerrel szeretnénk megvívni harcainkat, de meglehet, Moszkvában már az egy ponttal is szerencsésnek mondhatnánk magunkat - kezdte Ariel Jacobs, a belgák vezetőedzője. - Kellően magabiztosak vagyunk, jó hangulatban készültünk az összecsapásra. Az ellenfél ugyanakkor szó szerint is egy lokomotív, remélem, mi nem olyanok leszünk mellette, mint egy kicsi kocsi."

A játéknap külön izgalmakat tartogat Andrij Sevcsenkónak, a Milan és a Chelsea korábbi csatára éppen csütörtökön lesz 35 esztendős. A BL-győztes játékos és az ukrán alakulat Tel-Avivban lép pályára, a helyi Makkabi ellen az E-csoportban.

Ami a többi négyest illeti, izgalmasnak ígérkezik, ezért kiemelendő a C betűjelű kvartettben a bukaresti Rapid és a holland PSV Eindhoven, a D-ben a lisszaboni Sporting és az olasz Lazio, az F-ben a spanyol Athletic Bilbao és a francia Paris Saint-Germain csatája, az I-ben pedig mindkét - Celtic Glasgow (skót)-Udinese (olasz) és Rennes (francia)-Atlético Madrid (spanyol) - párosítás futballcsemegének minősíthető.

AZ EURÓPA LIGA CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓJÁNAK CSÜTÖRTÖKI PROGRAMJA:
A csoport:
Rubin Kazany (orosz)-PAOK (görög) 17 ó
Tottenham Hotspur (angol)-Shamrock Rovers (ír) 21:05 ó
B csoport:
Vorszkla (ukrán)-Hannover 96 (német) 21:05 ó
Standard Liege (belga)-FC Köbenhavn (dán) 21:05 ó
C csoport:
Legia Warszawa (lengyel) - Hapoel Tel-Aviv (izraeli) 21:05 ó
Rapid Bucuresti (román)-PSV Eindhoven (holland) 21:05 ó
D csoport:
Vaslui (román)-FC Zürich (svájci) 21.05 ó
Sporting Lisboa (portugál)-Lazio (olasz) 21:05 ó
E csoport:
Maccabi Tel-Aviv (izraeli) - Dinamo Kijev (ukrán) 21:05 ó
Stoke City (angol)-Besiktas (török) 21:05 ó
F csoport:
Salzburg (osztrák)-Slovan Bratislava (szlovák) 21:05 ó
Athletic Bilbao (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 21:05 ó
G csoport:
Metaliszt Harkiv (ukrán)-AZ Alkmaar (holland) 19 ó
Malmö (svéd)-Austria Wien (osztrák) 19 ó
H csoport:
Braga (portugál)-FC Bruges (belga) 19 ó
NK Maribor (szlovén)-Birmingham City (angol) 19 ó
I csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Udinese (olasz) 19 ó
Rennes (francia)-Atlético Madrid (spanyol) 19 ó
J csoport:
FC Schalke 04 (német)-Maccabi Haifa (izraeli) 19 ó
AEK Larnaca (ciprusi)-Steaua Bucuresti (román) 19 ó
K csoport:
Twente (holland)-Wisla Krakow (lengyel) 19 ó
Odense (dán)-Fulham (angol) 19 ó
L csoport:
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Anderlecht (belga) 18 ó
AEK Athén (görög)-Sturm Graz (osztrák) 19 ó

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Falcao- és Diego-góllal Atlético-siker
VIDEÓ! Radamel Falcao ott folytatta az Európa-ligában, ahol a tavaszi portói győzelem után abbahagyta, hiszen a gólkirály alig három perc után betalált az Atlético Madrid színeiben a csoportkör 1. fordulójában. Szabics Imre...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szenvedő Tottenham a görög pokolban
A Tottenham Hotspur csak hatalmas szerencsével mentett meg egy pontot Szalonikiben az Európa-liga csoportkörének nyitó fordulójában. A hazaiak büntetőt hibáztak a londoni csikócsapat ellen. A Lazio otthon ikszelt a román...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu