Nagy Olivér: Nem lesz gond szerdán!

Szerző: shLétrehozva: 2008. július 21. 16:30
Néhány apróbb sérülés és az izomfájdalom a sorozatterhelés velejárója, komolyabb bajról azonban szerencsére nem számolhatunk be, az eltiltását töltő Simon Andráson kívül várhatóan valamennyi játékosára számíthat Sisa Tibor szerdán, a csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. A jelek szerint Nagy Olivér is pályára léphet az olaszok ellen.


Az első két csoporttalálkozót végigjátszotta Nagy Olivér, aztán a németekkel szembeni, csoportelsőségért vívott ütközet 62. percében előbb Bajner Bálintot váltotta, majd a 78. percben, sérülés miatt kénytelen volt átadni a helyét Gosztonyi Andrásnak. Az orvosi stáb nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a címvédő spanyolok elleni nyerőember ott lehessen szerdán, az olaszok ellen.

 

„Kaptam egy rúgást a térdem lágy részébe, ezért kellett becserélésem után alig negyedórával elhagynom a pályát – árulta el Nagy Olivér a kényszerű változtatás okát. – Egyből jegeltem a sérülést, ez enyhítette a fájdalmat. Szerintem nem lesz gond, tudom vállalni a játékot az elődöntőben.”

 

A csapatorvos, Pánics Gergely, valamint a gyúrók, Lukács László és Berta Ferenc mindent megtesznek azért, hogy a jobbhátvéd játszhasson szerdán, éppen ezért fizioterápiás kezelést és masszázst kapott.

 

Koman Vladimirnek a lehető legjobbkor jött a vasárnapi pihenő. Még a hétfői, bolgárok elleni nyitányon szenvedett kisebb bokasérülést, majd a csütörtöki spanyol meccsen kapott még egy rúgást a fájlalt testrészre. A technikás középpályást ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy részt vegyen a hétfői átmozgató edzésen.

 

Présinger Ádám hát- és derékpanaszaival fordult Pánics doktorhoz, akitől tapaszokat kapott. A délelőtti gyakorláson Iszlai Bence ugyan egy kötéssel a bal térdén végezte a gyakorlatokat, de szerencsére neki sincs súlyosabb gondja.

 

Mindez a sorozatterhelés természetes velejárója, a csapat háromnaponta tétmérkőzést játszik, ez pedig nem múlhat el nyomtalanul. Még így is örülhetünk annak, hogy nem hátráltatja jelentősebb probléma a soron következő feladatra hangoldást, a sárga lapok miatti eltiltását töltő Simon Andráson kívül valamennyi játékosára számíthat Sisa Tibor.

 

Simon mindenképpen pályára lépne még az Eb-n, ehhez a társaknak nélküle kell kiharcolnia a döntőbe jutást. A szerdai, plzeni elődöntőben azonban csak szurkolhat, tevékeny részese nem lehet a remélt sikernek. Erről az idegtépő tehetetlenségről sokat tudna mesélni Korcsmár Zsolt, aki hasonló okokból volt kénytelen kihagyni a németek elleni, pribrami csoporttalálkozót.

 

Néhányan izomfájdalmakat jeleztek, köztük Gosztonyi András is, aki az első két meccset végigjátszotta, a harmadikon pedig a hajrában állt be és szűk negyedórát töltött a játéktéren. A Goszi és Guszti becenevekre egyaránt hallgató villámgyors szélső azonban nem panaszkodik, inkább az eredményes folytatásra koncentrál.

 

„A bolgárokkal és a spanyolokkal szembeni siker után a németektől sajnos kikaptunk, de az elődöntőben újra nyerünk majd – jelentette ki optimistán Gosztonyi. – Az olaszokon át vezet az út a fináléba, a végelszámolásnál pedig akár a csehekkel, akár újra a németekkel találkozunk, csak egyetlen dolog foglalkoztat, mégpedig a győzelem.”

 

 
SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Három egymást követő siker. Szerinted kijuthat-e a magyar labdarúgó-válogatott 1972 után ismét az Eb-re?
Persze, mostantól nincs megállás, találkozunk az Eb-n! 11.5%
 
A hollandok más dimenziót képviselnek, becsúszhatunk másodikként - de a pótselejtezőn elvérzünk 24.2%
 
Végre leverjük a svédeket: másodikként, a pótselejtezőben csodát teszünk és kijutunk! 41.5%
 
Miről beszélünk? 22.8%
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu