Emberhátrányban is győzött az Ajka Baján

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 16:44
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 12. fordulójában az Ajka 2-1-re nyert Baján. A vendégek Badics kiállítása miatt az utolsó félórában emberhátrányban játszottak.


LABDARÚÓG NB II, NYUGATI CSOPORT, 12. FORDULÓ:
BAJAI LSE KALO-MÉH - FC AJKA 1-2 (0-2)
Baja, 400 néző, vezette: Németh Á. (Farkas B., Szalai Z.)
BAJA: Viniczai - Sztojanovics, Mitasz, Zsók, Jenei (Kohány, 65.)- Trucz, Papp (Késmárki, 77.)- Hernády, Roni, Rozsi (Gyenei, 57.) - Nagy E. Vezetőedző: Goretich Gábor.
AJKA: Grőber – Badics, Subicz, Pákai, Hornyák (Hujber, 40.) – Pothárn, Manganelli - Imre, Szabó L. (Csörnyei, 86.), Gunther - Mihalecz (Kovács G. 71.) Vezetőedző: Artner Tamás.
Gólszerző: Nagy E. (78.), ill. Mihalecz (14.), Subicz (18.)
Sárga lap: Pákai (26.), Sztojanovics (75.), Gyenei (93.)
Piros lap: Badics (62.)

 

A hazaiak óvatosan, az ajkaiak magabiztosan kezdték a találkozót, a vendégek játszottak mezőnyfölényben. Mégis Nagy Előd előtt nyílt lehetőség a 13. percben a gólszerzésre, de a csatár élesszögből csak az oldalhálót zörgette meg.

Egy perccel később Mihalecz zavartalanul ugorhatott fel a kapu torkában és a balról érkező beadást Viniczai hálójába csúsztatta. Még fel sem ocsúdott a Baja, amikor egy szöglet után a visszalőtt labda az előrehúzódó Subicz elé került, aki 10 méterről lőtt a kapuba.

Gyorsabb, pontosabb és tudatosabb volt az Ajka, védekezésben és támadásban is rendre létszámfölényes helyzeteket alakított ki a vendégcsapat. A bajai előreívelgetések kevés veszélyt jelentettek, Nagy Előd egy rövid hazaadást elcsípve kiszorított helyzetből lőtt pontatlanul.

Szünet után beszorította ellenfelét a hazai csapat. Badics kiállítása után Imre eldönthette volna a mérkőzést, de a kontra végén 18 méterről mellé gurított. Nagy Előd viszont tizenkét méterről higgadtan helyezte Grőber kapujának jobb alsó sarkába a Ronitól kapott labdát.

Éledeztek a bajai remények, de Kovács Gábor gurítása szintén a gólvonal előtt gurult el. A 85. percben Nagy Előd fejesénél már verve volt a vendégvédelem, ám a labda a kapufa mellé szállt.

 

EDZŐSZEMMEL:
Goretich Gábor: - Két védelmi rövidzárlat ismét döntött. Mindenkit fel tudunk támasztani, most magunkat kellene.
Artner Tamás: - Megérdemelten nyertünk, pedig a második félidőben kihagytuk a helyzeteinket, a kiállítás után pedig volt egy nehéz időszak.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu