Készül a 80 milliós MU-nagytakarítás!

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 10. 12:43
Sir Alex Ferguson 1995 óta nem látott nagytakarításra készül a Manchester Unitednél a nyáron - értesült a The Mirror. Az angol lap állítása szerint a szaktekintély megválik valamennyi az utóbbi időben gyengélkedő játékosától, így készítheti bőröndjét többek között Dimitar Berbatov, Anderson, Nani, Zoran Tosics illetve a gyakorlatilag folyamatosan pletykatémát adó Nemanja Vidics. Ha hozzávesszük, hogy a szezon végén Paul Scholes és Edwin van der Sar is távozásra készül, valószínűsíthető, a 2010-es a játékoskeringő a Vörös Ördögökről szól majd!


A hírek szerint a menedzser megelégelte a Cristiano Ronaldo nyári távozása óta meggyőző produkcióra képtelen csipet-csapat kínlódását, és új emberekkel kívánja feltölteni keretét. A tömeges kirúgás hasonlíthat az 1995-öshöz, amikor Paul Ince, Andrej Kancselszkisz és Mark Hughes útját adta ki a mester, helyükre érkezett a David Beckham, Paul Scholes, Nicky Butt és a Neville testvérek alkotta generáció, amely 1999-re BL-győzelemig vezette a klubot.

A legvalószínűbb Berbatov távozása, aki a United történetének legdrágább melléfogása, hiszen amellett, hogy 18 hónap alatt 66 meccsen mindössze 20 gólig jutott, folyamatosan sérülésekkel bajlódik, amelyet mezőnymunkájával, lelkesedésével sem tudott jóvá tenni.

Egy a bulvárlapnak nyilatkozó bennfentes szerint a Leeds elleni meccs verte ki Fergie-nél igazán a biztosítékot, ahol a középpálya mellett a bolgár támadó volt messze a leghalványabb.

Nani és Anderson személye sem nevezhető meglepetésnek a lehetséges nyári távozók névsorában. A Portugáliából összesen 35 millió fontért igazolt duó Ronaldo idejében epizódszereplő volt, de azóta sem tudott az aranylabdás helyébe lépni. 

Nani, amióta a kevés játéklehetőség miatt novemberben kritizálta trénerét, csak egyszer lépett pályára. Ami pedig társát illeti, egy-két szép meccstől eltekintve kevés sikerélménye volt, jól árulkodik erről 43 meccsen szerzett mindössze egy gólja. Anderson szombaton le is nyilatkozta, „nem méltó a Manchester United mezére".

A szenzációs 2008/09-es idény után sérüléssel bajlódó, illetve a Real Madriddal hírbe hozott Nemanja Vidics helyzete sem biztosított a klubnál, csakúgy mint honfitársa,  a 7 millió fontért a Partizan Beogradtól igazolt Tosicsé, akinek egyelőre nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

A realitásokat nézve, ha Vidics nem is, de négy társa könnyedén új csapat után nézhet, már csak azért is mert a tulajdonos Glazer família 700 milliós adósággal kénytelen megbirkózni, amelyet valamelyest enyhítene az esetleges eladásokból befolyó néhány tízmilliós összeg.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu