Hazamenekül Erwin Koeman?

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 17. 14:26
Néhány erősebb kritika hatására máris hazáig futhat Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A holland szakember a Groningen egyik legfőbb kiszemeltje az idény végén távozó Ron Jans helyére. A korábbi kiváló futballista a Metro németalföldi kiadásának elmondta, érdekelné a munka...


Október végén hazánk korábbi miniszterelnöke, Orbán Viktor markáns véleményt megfogalmazva a vidi.hu-nak adott interjújában elmondta, nincs jó kezekben a válogatott. Úgy tűnik, a politikus - aki egyben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia megalapítója is - ráijesztett a 48 éves edzőre.

Koeman néhány napja a holland sajtóban már arról beszélt, mindenre fel van készülve. A szakember úgy gondolja, ha új kormány jön, akkor nemcsak a szövetség elnöke, Kisteleki István, de az általa favorizált kapitánynak is távoznia kell. Pedig utóbbinak a nyári szerződéshosszabbítást követően 2012-ig szól a megbízatása. 

Ha így lesz, akkor minden bizonnyal kapóra jön a számára a hazája élvonalában szereplő Groningen érdeklődése. Az Eredivisie 12. helyén álló zöld-fehérek szakvezetője, Ron Jans már biztosan távozik posztjáról az idény végén, a klub vezetői pedig máris megkezdték a megfelelő utód keresését. 

Az elöljárók legfőbb kiszemeltje pedig nem más, mint a magyar kapitány, aki számukra biztatóan nyilatkozott a lehetőségről a holland Metro újságban. „Egyelőre még nem beszéltem a groningeni vezetőkkel, de bizonyosan szép dolog lenne. Szeretném majd egyszer irányítani a csapatot, főként, hogy a múltam egy része. Mindenesetre nem feltétlenül lépnék ki jelenleg is élő szerződésemből, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok."

Koeman játékospályafutása során háromszor is megfordult a Groningenben. Első profi évében hat mérkőzésen lépett pályára, majd a nyolcvanas évek közepén három szezon erejéig erősítette a zöldeket. Hogy a kör bezáruljon, karrierjét is az észak-holland városban zárta le 1998-ban. 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted le kellene mondania Erwin Koeman szövetségi kapitánynak?
Igen 54.7%
 
Nem 45.3%
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu