Góliát elbánt Dáviddal, döntős az MU

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 20. 23:04
VIDEÓKKAL! A Manchester United együttese jutott elsőként az angol labdarúgó Ligakupa (Carling Cup) 2008-09-es kiírásának fináléjába, miután 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a másodosztályú Derby Countyt az Old Traffordon kedd este. Az MU gyakorlatilag alig több mint félóra után eldöntötte a továbbjutás kérdését, de az utolsó tíz perc még hozott izgalmakat, és két vendéggólt is. A manchesteriek ellenfele a Burnley és a Tottenham szerda esti összecsapásán dől el.


ANGOL LABDARÚGÓ LIGAKUPA (CARLING CUP), ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

MANCHESTER UNITED - DERBY COUNTY 4-2 (3-0)

Old Trafford, 73 374 néző, vezette: Mike Dean

MANCHESTER UNITED: Foster - Rafael, G. Neville (Chester, 66.), Evans, O'Shea - Nani, Gibson, Anderson, Giggs (Ronaldo, 58.) - Welbeck, Tévez. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
DERBY COUNTY: Carroll - Connolly, Albrechtsen, Todd, Stewart - Teale, Addison, Green, Davies - Commons (Barnes, 68.), Hulse. Menedzser: Nigel Clough.

Gólszerzők: Nani (16.), O'Shea (22.), Tevez (34.), Ronaldo (89. - 11-esből), ill. Barnes (80., 92.-11-esből) 

Sárga lap: Rafel (18.), Evans (79.), ill. Addison (23.), Green (82.)

Tj.: a Manchester United 4-3-as összesítéssel

A másik párosítás:

Burnley-Tottenham szerda, 20:45 (az első mérkőzésen 4-1-re nyert a Tottenham)

 

Dávid és Góliát harcának második felvonását rendezték kedd este az Álmok Színházában, ahol a Derby County kilencven percre állt attól, hogy története során először bejusson az angol labdarúgó Ligakupa fináléjába. Két héttel ezelőtt a Pride Parkban a Manchester United a csapattól ritkán látott lélektelen játékot mutatott, és Kris Commons közel harmincméteres bombája megpecsételte a sorsukat.

A Championship 20. helyezettje kis túlzással lefocizta a pályáról az MU-t az első meccsen, ezt még Sir Alex Ferguson is elismerte. Az 1-0-s eredménnyel a játék képe alapján még elégedettek is lehettek.

A BL-címvédő azonban a BL-címvédő, még akkor is, ha egy gyenge B-csapattal álltak ki a vörös ördögök a hazai visszavágón: Evra, Brown, Ferdinand, Rooney és Hargreaves sérülés miatt hiányzott, Berbatov, Vidics, Carrick, Pak, Van der Sar pihenőt kapott, míg Ronaldo, Scholes, Fletcher és Kuszczak a cserepadon foglalt helyet.

A kezdő sípszó után eljött az igazság órája, vagy inkább félórája. Nani a 16. percben bizonyította, szinte bármelyik sztárcsapatban beférne a kezdőbe (csak talán a Unitedben nem), 25 méterről ragasztott hatalmas gólt a kissé későn elvetődő Roy Carroll kapujába. Hat perc múlva Tévez és Welbeck közreműködése után O’Shea talált gólt, a 34. percben a szupertehetség Rafael kanyarintását pedig Tévez bólintotta a hálóba. Ennyit a Derby tündérmeséjéről, gondolhattuk.


A második félidőben úgy tűnt, nem rágja le a körmét a stadionba kilátogató 73 ezer néző, de a 80. minutumban Evans gondoskodott róla, hogy izgalmas legyen a befejezés, felvágta Greent a kapu előtt. Barnes tizenegyesgólja (3-1) után csak egy találat kellett volna a Derbynek a hosszabbítás kiharcolásához, de ezt csak Ronaldo büntetőgólja után szerezték meg. Ekkor újra Barnes csavart a kapuba szabadrúgásból, beállítva a 4-2-es végeredményt. A másodosztályú gárda tehát elbukott összesítésben is, de ezzel együtt emelt fejjel távozhatott a pályáról.

ÍME A MÉRKŐZÉS GÓLJAI!

 

A SPORTHIRADO.HU ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

90+4. p.: Vége a mérkőzésnek. A Manchester United 4-3-as összesítéssel jutott a döntőbe, ahol valószínűleg a Tottenham Hotspur lesz az ellenfele.

90+2. p.: Barnes 25 méteres szabadrúgása a jobb oldali lécről a kapuba pattant. Mesteri szabadrúgás, Foster tehetetlen volt (4-2).

90. p.: Négy perc a ráadás.

89. p.: Cristiano Ronaldo a jobb alsó sarokba helyezett (4-1).

87. p.: Carroll húzta el Tévez lábát, büntető!

83. p.: Ronaldo távoli szabadrúgása kerülte el a jobb sarkot.

82. p.: Paul Green neve is bekerült Mike Dean noteszébe.

79. p.: Evans húzta el Green lábát, büntető. A védő sárga lapott kapott tettéért.

77. p.: A Derby küzd a becsületgólért, de semmi nem akar összejönni.

72. p.: Evans bokája fordult ki, ápolni kell.

A találkozóra 73 374 néző látogatott ki.

68. p.: Barnes be, Commons le.

67. p.: Green próbálkozása szállt kapu fölé.

66. p.: Garry Neville számára befejeződött a mérkőzés, Chester foglalta el a helyét.

62. p.: A Kosoknál Todd helyett Barazite az Old Trafford gyepén.

58. p.: Giggs helyett Cristiano Ronaldo a pályán. Hatalmas taps a jutalma, akárcsak a walesi szélsőnek.

53. p.: Tévez a kapuba talált, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

50. p.: Giggs 22 méteres, rendkívül jól helyezett szabadrúgását tolta ki a bal felső sarokból Carroll.

46. p.: Elkezdődött a második játékrész. A Derby cserélt, Davies helyett Savage a pályán.

45+3. p.: A játékvezető véget vetett az első játékrésznek. A folytatásban már csak az lesz a kérdés, hány góllal terheli meg a United a vendégek kapuját. A továbbjutás eldőlt.

45. p.: Két perc a hosszabbítás.

43. p.: Rafael leballagott a pályáról, Darren Fletcher váltotta.

42. p.: Commons 24 méteres szabadrúgása hagyta el a kapu fölött a játékteret.

39. p.: Rafael a jobbösszekötő helyéről lőtt teljesen szabadon, ám jócskán a kapu jobb oldala mellé helyezett.

34. p.: Rafael jobb oldali beadását bólintotta a kapuba Carlos Tévez négy méterről. Már csak a csoda segíthet a Derbyn (3-0).

28. p.: Welbeck földre rúgott labdáját tornázta ki Carroll a léc alól.

A Manchester 65 százalékban birtokolja a labdát, és nem csak semleges területen passzolgat, kifejezetten kapura veszélyesen játszik a bajnoki címvédő.

23. p.: Addison kapott sárga lapot.

22. p.: O'Shea kettőre növelte az MU előnyét (2-0). Az ír védő Welbeck passzát gurította a jobb alsó sarokba.

18. p.: Rafael terítette le Daviest, villant a sárga lap.

16. p.: Nani bődületesen nagy gólt ragasztott Carroll kapujába, összesítésben egál! (1-0) A portugál vezette egy darabig a labdát, majd távolról lövésre lendült a lába. A löket védhetetlenül vágódott a bal sarokba. Minden kezdődhet elölről.

13. p.: A United becsülettel megy előre, de kevés az elképzelés a játékában. A Derby megbecsüli a vérrel-verejtékkel megszerzett labdát, egyelőre jól állja a sarat.

Az MU kezdőcsapata hat helyen változott az első találkozóhoz képest, Foster, Rafael, Giggs, Welbeck, Gibson és Nani került be az együttesbe.

7. p.: Az első meccs hőse, Commons lepte meg egy távoli lökettel Fostert, nem sok hiányzott a vendégvezetéshez.

5. p.: A United nem bízna semmit az utolsó percekre, jóval többet pattog a labda a vendégek térfelén, ám kapuralövés még nem volt a mérkőzésen.

A másik elődöntő visszavágóját, a Burnley-Tottenham Hotspur összecsapást szerdán 20 óra 45 perckor rendezik. A párharc első felvonását a Spurs nyerte 4-1-re.

1. p.: A Derby County kezdte a mérkőzést.

A MANCHESTER UNITED KEZDŐCSAPATA: Foster - Rafael, G. Neville, Evans, O'Shea - Nani, Gibson, Anderson, Giggs - Welbeck, Tévez.
A DERBY COUNTY KEZDŐTIZENEGYE: Carroll - Connolly, Albrechtsen, Todd, Stewart - Teale, Addison, Green, Davies - Commons, Hulse.

A kispadok:
Manchester United: Kuszczak, C. Ronaldo, Tosics, Scholes, Fletcher, Possebon, Chester.
Derby County: Bywater, Savage, Villa, Barnes, Nyatanga, Barazite, Hines.

A mérkőzést Mike Dean vezeti.

Ferguson nem veszi félvállról a Derbyt
A visszavágó „előzménye” nagy meglepetést, 1-0-s Derby-sikert hozott. Pedig az utolsó félórában még Ronaldo és a jelenleg sérült Wayne Rooney is beszállt a Man Unitednél, de ez sem segített.

„Nem lesz sima mérkőzés – mondta Ferguson a keddi második összecsapás előtt. – Lehet, hogy a Derby egy osztállyal lejjebb szerepel, papíron sokkal gyengébb nálunk. De, Önök is tudják, a futball nem erről szól, sokkal bonyolultabb. Ráadásul új edző, Nigel Clough irányítja a csapatat”.

Nem véletlen, hogy a tapasztalt szakember is kiemelte kollégáját, aki játékosként is jelentős szerepet játszott az angol labdarúgásban, neve hallatán pedig milliók süvegelik meg. A Derby-tréner édesapja ugyanis a néhai Brian Clough, aki a szigetországi futball történetének egyik legnépszerűbb és legsikeresebb, igaz legellentmondásosabb figurája. Az ifjú utód már gyerekkorától megismerkedhetett a kispad rejtelmeivel, olyan kulisszatitkokat tudhatott meg, amelyet az edzői iskolában nem taníthatnak…

„Olyan szintre kell emelkednünk a visszavágón, amely biztosítja helyünket a döntőben. Jól kell futballoznunk, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat” – tette hozzá a Man United szakmai főnöke.

Sir Alex Ferguson keretében a BBC szerint helyet kap a roppant fiatal James Chester, Fabio, Rafael, Rodrigo Possebon, Danny Wellbeck és Federico Macheda, sőt egy bemutatkozásra is sor kerülhet. A tréner ugyanis a bő keretbe jelölte a szerb titánt, a Partizan Beogradtól igazolt Zoran Tosicsot is.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu