Ferguson: Jó, hogy egy góllal megúsztuk

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 8. 11:14
VIDEÓ. Meglepetésre a Derby County 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A másodosztályú együttes győzelme akár nagyobb is lehetett volna, mivel a Bajnokok Ligája-címvédő nagyon mérsékelt teljesítményt nyújtott. Sir Alex Ferguson, a vendégek vezetőedzője elismerte, szerencséjük volt, hogy nem kaptak további gólokat.


Kiábrándító játékkal kapott ki a Manchester United a Pride Parkban a Derby Countytól. A másodosztályú hazaiak még több nagy helyzetet is kidolgoztak, de csak Commons bombája talált utat a manchesteri kapuba.

Sir Alex Ferguson, a vendégek mestere is elismerte a hazai győzelem jogosságát.

„Sőt, akár nagyobb vereséget is szenvedhettünk volna. Nagyon rosszul játszottunk, akár további gólokat is rúghattak volna a hazaiak.”

A skót szakember azért nem látja teljesen borúsan a helyzetet, elmondása szerint az Old Traffordon egy 1-0-s hátrányt bárki ellen be tudnak hozni, és nem lesz ez máshogy a Derby ellen sem. Ferguson kiemelte a Derby új edzőjének, Nigel Cloughnak a szerepét is.

„Többször megtörtént már, hogy az új szakvezető meghozza a sikert. Amikor a West Ham ellen játszottunk néhány éve, akkor nevezték ki Alan Curbishleyt, és a londoniaktól ki is kaptunk.”

Ferguson egyébként több kulcsemberét is pihentette, Michael Carrick, Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo is a kispadról szállt csak be, míg a kezdőben olyan fiatalok kaptak szerepet, mint Darren Gibson és Danny Welbeck.

„A fiatalok megállták a helyüket. Gibson jó teljesítményt nyújtott, bebizonyította, hogy megérdemli a bizalmat. Később is számítok rájuk” – zárta nyilatkozatát Ferguson.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu