Derby-pofon, kiesik a Manchester?

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 7. 22:40
Hátrányba került a Manchester United a Derby County otthonában az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjében. Sir Alex Ferguson csapata a Pride Parkban szenvedett 1-0-s vereséget. A találkozó egyetlen gólját Kris Commons szerezte, a cserekét beállt Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney sem tudott segíteni a vendégeken.



A Manchester United tartalékosan állt fel az első meccsen, hiszen az aranylabdás Cristiano Ronald mellett Wayne Rooney, Ryan Giggs, és Michael Carrick is csak a kispadon kapott helyet a másodosztály tizennyolcadik helyezettje ellen.

 

A hazaiak azonban nem feltartott kézzel vonultak ki a Pride Park gyepére, és rögtön az elejétől megpróbálták nyomás alá helyezni a Bajnokok Ligája-címvédő kapuját, Sir Alex Ferguson tanítványai meglepetésére ez sikerült is.

 

Előbb a hatodik percben a teljesen megzavarodott vendégvédelem totojázásának következtében Steve Davies lövését Tomasz Kuszczak védte, majd a kapusról lepattanót Nemanja Vidics takarította el a gólvonal elől. Ráadásul egy perccel később bizony Mile Sterjovski a jobb alsó sarokba tartó lövését Jonathan Evans mentette az utolsó pillanatban.

 

A hazaiak ezen hozzáállását tekintve nem is volt annyira meglepő, hogy az első félóra végén már gólt ünnepelhettek. Ekkor Kris Commons hihetetlenül jól találta el a labdát mintegy huszonhat méterről, és a vendégek hálóőre hiába nyújtózott, már nem tehetett semmit.

 

Mivel a United játéka a szünet után sem pörgött fel, így Ferguson mester a hatvanharmadik percben megunta a várakozást, és azon nyomban be is cserélte Cristiano Ronaldót, valamint Wayne Rooney-t.

 

Igaz, a két sztár játéka javított valamennyit a manchesteriek játékának ritmusán, de ez is kevés volt. A portugál aranylabdástól például egy lövést láthatott a publikum, valamint egy szabadrúgást. Ekkor egy pillanatra meg is állt az ütő a hazai szurkolókban, hiszen a középpályás próbálkozása igencsak kevéssel kerülte el a ball felső sarkot.

 

A hajrában aztán a vendégek tehették össze a két kezüket, hogy nem nőtt a különbség, ugyanis egy kipattanót Rob Hulse vágott az ötösön belülről a kapu fölé. A hátralévő percekben gól már nem esett, így a visszavágóra a kiscsapat készülhet egygólos előnnyel, ám ennek ellenére biztosan pokoli percek várnak majd a Derbyre az Old Traffordon.

 

ANGOL LIGAKUPA, ELŐDÖNTŐ:
Derby County - Manchester United 1-0 (Common 30.)

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu