Firenzében lett nyolcaddöntős a Lyon

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 25. 22:35
Az Olympique Lyon együttese Firenzében nyert 2-1-re a Fiorentina ellen, így továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjából. A francia csapat mellett a Bayern München is biztosította helyét a következő körben, a bajorok egy félidőn keresztül képtelenek voltak bevenni a Steaua kapuját, de végül mégis megszerezték a győzelmet.


BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT, 5. FORDULÓ:

FIORENTINA (olasz) - OLIMPIQUE LYON (francia) 1-2 (1-2)

Firenze, Stadio Artemio Franchi, 37 034 néző, vezette: Kassai Viktor (Szpisják Zsolt Attila, Vámos Tibor) - mindhárman magyarok

FIORENTINA: Frey - Zauri, Dainelli (Kroldrup, 46.), Gamberini, Vargas - Kuzmanovic, Felipe (osvaldo, 79.), Montolivo - Gilardino, Santana (Jovetic, 55.), Mutu. Vezetőedző: Cesare Prandelli

LYON: Lloris - Mensah, Cris, Boumsong, Grosso - Toulalan - Makoun, Juninho - Govou, Benzema (Piquionne, 90.), Keita (Ederson, 80.). Vezetőedző: Claude Puel

Gólszerző: Gilardino (45.) ill. Makoun (15.), Benzema (27.)

Sárga lap: Zauri (75.), Mutu (91.) ill. Juninho (56.), Cris (92.)

 

 

A kvartettben a játéknap előtt a Bayern München és a Lyon állt továbbjutást érő pozícióban, és mindkét csapatnak esélye volt arra, hogy már kedden matematikailag is biztosítsa helyét a legjobb 16 között.

 

A Bayern a Steauát fogadta, és a sérült Demichelist nélkülöző együttes gyorsan le akarta rendezni a meccset: egyre-másra indultak a támadások Robinson Zapata kapuja ellen, de Luca Toniék rendre rosszul célozta, baj volt a befejezéssel.

 

A félidő közepén némileg magához tért a román együttes, Mirel Radoi bombája csak centikkel kerülte el a felső sarkot. Ez ébresztőnek hathatott volna a Bayernre, de Jürgen Klinsmann legénysége nem tudta megszerezni az áhított vezető gólt.

 

Az 57. percben már semmi sem mentette meg a bukarestiek hálóját a góltól: Massimo Oddo beadott, Ribéry csúsztatott, Klose pedig az ötösről a hálóba lőtt. Sőt, a 61. percben már kétgólos volt a Bayern előnye, ekkor egy előreívelt labdát Klose csúsztatott meg, Toni pedig előrevetődve megszerezte az első BL-gólját.

 

A Steaua teljesen szétesett, a 71. percben egy gyors kontra végén Ribéry passza megtalálta az üresen álló Klosét, akinek nem okozott gondot a tizenhatosról a jobb sarokba továbbítani a labdát.

 

 

A CSOPORT MÁSIK ÖSSZECSAPÁSÁN:

BAYERN MÜNCHEN (német) - STEAUA BUCARESTI (román) 3-0 (0-0)

München, Allianz Arena, 63 000 néző, vezette: Eric Braamhaar (Arie Brink, Patrick Gerritsen) - mindhárman hollandok

BAYERN: Rensing - Oddo, Lucio (Breno, 78.), Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto, Ribéry – Toni (Borowski, 82.), Klose. Vezetőedző: Jürgen Klinsmann

STEAUA: Zapata - Golanski, Goian, Ghionea, Marin - Nicolitá, Radoi, Moreno, Petre (Lovin, 66.), Székely (Semedo, 63.) – Stancu (Gomes, 78.). Vezetőedző: Marius Lacatus

Gólszerző: Klose (57., 71.), Toni (61.)

Sárga lap: Petre (15.), Goian (29.), Golanski (84.)

 

 

A másik mérkőzésen a Fiorentinának az utolsó esélye volt a Lyon elleni meccs arra, hogy életben tartsa reményeit.

 

Ennek ellenére a franciák kezdtek aktívabban, és a 15. percben Jean Makoun révén vezetést szereztek, a középpályás Benzema átadását lőtte nyolc méterről Frey kapujába.

 

Ez a gól szárnyakat adott a Lyonnak, a 27. perceben Juninho labdáját Benzema lőtte a kapuba, ezzel eldőlni látszott a meccs. A Fiorentina még a félidő vége előtt „visszahozta” magát a meccsbe, Santana labdáját Gilardino fejelte a kapuba.

 

Szünet után a Lyon volt közelebb a gólhoz, ám Juninho bombáját a felső léc mentette, sőt, a lefújás előtt Ederson lövése is a kapufán csattant. A franciák végül megérdemelt győzelmet arattak, és ezzel továbbjutottak a Bayern mellett.

 

A CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Bayern München 5 3 2 0 9 2 7 11
2. Lyon 5 3 2 0 12 7 5 11
3. Fiorentina 5 0 3 2 4 8 -4 3
4. Steaua Bukarest 5 0 1 4 3 11 -8 1

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu