Ferenczi: Pazza Inter Amala!

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 20. 16:06
Ferenczi István bevallotta, hosszú évek óta hatalmas Inter-drukker (persze csak a nemzetközi porondon), így nem is lehet számára kérdés, kiért izgul a szombati Bajnokok Ligája-döntőben. A Ferencváros csatárának mindig is szimpatikus volt José Mourinho, de igazán akkor zárná a szívébe, ha Milánóba vinné a BL-serleget.


 



Dombi Tibor kőkeményen leszólta az Intert, amikor a BL-döntőről kérdeztük; itt az ideje, hogy ellensúlyozzuk a Debrecen szélsőjének sarkos véleményét.

„Mindig is az Internek drukkoltam a külföldi csapatok közül. Ez arra vezethető vissza, hogy a győri baráti köröm él-hal a klubért, többüknek bérletük van a San Siróba. Ha tehetem, én is velük tartok” – mesélte Ferenczi István a SportHirado.hu-nak.

A Ferencváros támadójának legemlékezetesebb milánói meccsélményei a Milan elleni BL-elődöntők voltak 2003-ban, és bár a továbbjutás nem sikerült a Nerazzurriknak, a hangulat magával ragadó volt.

Ferenczi amúgy is előszeretettel keresi fel a nagy nyugat-európai stadionokat, amikor például Angliában futballozott, számtalanszor megfordult az Old Traffordon. Az Álmok Színházában azonban nehezen barátkozott meg az úri közönséggel, igaz, a hangulatért (hangulattalanságért) némileg kárpótolta a Manchester United játékosainak zsenialitása.

Ami a szombati, Bayern-Inter BL-finálét illeti, nem tudja megjósolni, mi dönt. Illetve mégis: nüanszok.

„Közhelyes, de egy mérkőzésen, egy döntőben bármi megtörténhet, főleg akkor, ha két ilyen jó csapat találkozik. Mindkét edző, Louis van Gaal és José Mourinho is hatalmas stratéga, nem lepődnék meg, ha kevés gól születne. Talán csak akkor lenne nyílt sisakos játék, ha valamelyik csapat már az elején gólt szerezne. Mourinhónak egyébként mindig is nagy tisztelője voltam, itt az újabb alkalom, hogy bizonyítson. Ha még kell bizonyítania bármit egyáltalán.”

És hogy mekkora hátrányt jelent a Bayernnek Franck Ribéry eltiltása? Ferenczi szerint nagyot, de emlékeztet rá, Thiago Motta személyében az Inter is nélkülözi majd egyik kulcsemberét.

A csatár nagy bánatára nem lehet ott személyesen a madridi döntőn, mivel a Fradi szombaton a Honvéddal bajnoki meccset vív, de a távolból is ökölbe szorított kézzel próbálja meg kiszurkolni, hogy az Inter 45 év után ismét felérjen az európai labdarúgás csúcsára.

$$jatekos$$

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Olic: Bevallom, Inter-drukker vagyok!
Bizton állíthatjuk, hogy egy labdarúgó életének egyik legfontosabb állomása egy Bajnokok Ligája döntőbeli részvétel. Nincs ezzel másként Ivica Olic sem, aki a Bayern Münchennel idén bejutott a fináléba, ahol majd az olasz...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mou régi „barátja" vezeti a BL-döntőt
Az UEFA hivatalosan is bejelentette, az angol Howard Webb vezeti majd a szombati Bajnokok Ligája-döntőt. A 38 éves bíró 2005 óta dirigál nemzetközi mérkőzéseken, ám hazájában már korábban is kapott nemes feladatokat. Erről...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu