BL-döntő előtt: „Utálom az Intert!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 18. 17:03
„Vadászatra” indult a SportHirado.hu, hogy kiderítse, egykori és mostani Bajnokok Ligája-hőseink miként vélekednek a közelgő Bayern München-Internazionale fináléról. Esélyekről, kedvencekről érdeklődtünk. Keddi első számunkban az 1995-ös Grasshoppers-ölő Vincze Ottót, illetve az idei BL-ben szereplő Debrecen klubmenedzserét, Herczeg Andrást és a hajdúságiak ikonját, Dombi Tibort faggattuk. Abban mindannyian egyetértettek, hogy a két edző személy(iség)e alapvetően meghatározhatja a végkimenetelt. Egyikük nem volt szívbajos, s bizony mély utálatát fejezte ki az Interrel kapcsolatban.


Vincze Ottó 1995-ben aktív részese volt a Ferencváros BL-menetelésének, ki ne emlékezne a Grasshoppersnek rúgott két fantasztikus góljára Zürichben. Nos, a SportHirado.hu sem feledi, ám a nosztalgiázás helyett a közeli jövőről kérdeztük az egykori Fradi-kedvencet.

„Úgy vélem, az edzők nagysága miatt kerültek döntőbe ezek a csapatok - kezdte Vincze Ottó. - Külön érdekessége lehet a meccsnek, hogy Mourinho korábban Van Gaal másodedzője volt Barcelonában. Nehéz megmondani, ki nyer. Az Inter talán esélyesebb, mert azzal, hogy rákényszeríti akaratát az ellenfélre, el tudja rontani annak játékát. Emellett több rutinos futballista alkotja az olaszok keretét. Szoros meccsen kevés gólt várok, de bízom az élvezetes futballban. Két büszke ember csatája lesz ez.”

Herczeg András az őszi szezonban, 14 évvel a ferencvárosi sikerek után tapasztalhatta meg a Debrecennel, mit is jelent a BL. A klubmenedzser az esélyek mellett Franck Ribéryre is kitért.

„A Bayern a mi csoportunkból továbbjutott két csapattal, a Fiorentinával és a Lyonnal is találkozott, mindkettejüket hatalmas küzdelemben múlta csak felül - elevenítette fel a történteket az edző. - Mind a Bayern, mind az Inter igazolta, hogy nemzetközileg is klasszis, masszív és felkészült csapat, ezért úgy gondolom, nüanszok döntenek valamelyikük javára. Két stratéga találkozik szombaton, szerintem kevés helyzet lesz, emiatt kevés gól születik majd. Bár Ribéry nem játszhat, véleményem szerint Altintop jól pótolta őt korábban is, szóval ebből nem lehet baj. Ha tippelnem kellene, akkor a bajorokra fogadnék.”

$$jatekos$$

Dombi Tibor idén ugyan kevesebb szerepet kapott a Lokiban, de masszív részese volt a magyar bajnoki címvédő elitbe kerülésének. Emlékszünk a Szófiában adott gólpasszára? Czvitkovics Péter belőtte, azzal nyert 2-1-re a Debrecen idegenben.

„A BL-döntő egy mindentől eltérő mérkőzés - vágott bele a kiváló jobbszélső. - Itt nem számít a bajnoki forma, semmi sem számít. A szerencse, a pillanatnyi forma, apróságok dönthetnek csupán. Éppen ezért nehéz megmondani, ki győz, pláne, hogy mindkét alakulat közel azonos játékerőt képvisel. Ha választanom kellene, akkor inkább a Bayernnek szurkolnék, mivel Milan-drukkerként utálom az Intert! No, de inkább kapjon ki mind a kettő!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Balotelli kihagyhatja a BL-döntőt
Megsérült Mario Balotelli az Internazionale keddi edzésén. Az olasz futballista lebicegett a tréning közepén, és bár a helyszínen lévők szerint nem tűnt súlyosnak az eset, ám könnyen lehet, hogy a fiatal támadónak ki kell...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu