Békéscsaba: hat gól a záró húsz percben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 16:24
Minden az utolsó húsz percben dőlt el a Békéscsaba–Vecsés találkozón a labdarúgó NB II 12. fordulójában. A 67. perben a végül két gólt is szerző Bernáth góljával az Előre szerzett vezetést, és bár a vendégek rögtön fordítani tudtak, csak pár perc erejéig tartották az előnyt, hiszen a hajráig még három gól is rúgtak a csabaiak, így megérdemelten nyerték az alsóházi rangadót.


 

LABDARÚGÁS, NB II. KELET CSOPORT, 12. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA – VECSÉSI FC 4-2 (0-0)
Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Fajkusz G. (dr. Hegyi P., Kormányos G.)
BÉKÉSCSABA: Schwarcz Á. – Rubus T., Tóth Kovács T., Szenti Z., Horváth T. – Okos I. (Sajben G., 57.), Závoda G., Ködöböcz Cs., Ursz J. (Bernáth P., 63.) – Pozsár G., Kovács D. (Nagy R., 65.).
VECSÉS: Kovács B. – Máj Z., Hungler G. (Hoffman R., 69.), Molnár I., Molnár D. – Búza B. (Mészáros T., 63.), Lukács B., Csillag K., Molnár Z. (Dévai Cs., 57.) – Králik B., Folmer K.
Gólszerzők: Bernáth (67.), Ködöböcz (78.), Bernáth (81.), Nagy (91.), ill. Folmer (74.), Lukács (77.),
Sárga lap: Tóth Kovács T. (24.), Csillag K. (47.)

 

Az utóbbi időben igencsak rapszodikusan szereplő Békéscsaba a két helyezéssel előtte álló Vecsést látta vendégül ezen a hétvégén. Kiss János, a hazaiak vezetőedzője a kezdés előtt elmondta: csapatának odahaza nyugodtabban, de sokkal harcosabban kell játszania, mint az előző két fordulóban a Baktalórántháza és a Makó ellen idegenben. Az előző két meccsen már nagyon sok helyzetet dolgoztak ki a lilák, de rendre vesztesen hagyták el a pályát – tette hozzá.

Az Előre támadó játékát segíthette az is, hogy végre a fiatal Kovács Dániel is a pályára léphet a Hungler vezette vendég védelem ellen.

Az első félidő derekán mindkét együttes a támadásokra helyezte a hangsúlyt, jelezve: csak a három pont az elfogadható eredmény. A két vecsési támadó, Folmer és Molnár veszélyes kiugrásaira – Kovács Dániel alapvonalon való szlalomozása után – Pozsár kapufája volt a válasz, de ezek a rohamok még nem hoztak egyik csapat számára sem pontokat érő gólt, gólokat.

A huszadik perctől csak a középpályán látott kemény ütközések hozták lázba a hazai publikumot: a csabaiak részéről Rubus és Tóth Kovács, míg a másik oldalon Lukács és Csillag vették ki részüket mind a „darálásból”, mind a határozott belépőkből.

A második félidő elején folytatódott a „taktikai csata”, amit további csontzene kísért. A két vezetőedző cserékkel próbált egy kis színt vinni a játékba, de ennek kényszerű okai is voltak hiszen a sérülés miatt korábban már oly sokszor hiányzó Kovács Dánielt is le kellett cserélni.

Ennek ellenére a 67. percben éppen az ő helyére beálló Bernáth szerzett vezetést a hazaiaknak: mélységből Horváth indította a félpályáról kilépő cserecsatárt, aki a tizenhatosról elemi erővel a kapu közepébe vágta a labdát (1-0).

A gól felébresztette a feleket, és mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott. A 74. percben Folmer egyenlített. Králik cselezgetett a hazai ötösön belül, az alapvonal közelében, majd élesen belőtte a labdát, amely a vonal előtt gurult végig, egészen Folmerig, aki egy méterről passzolta a labdát a hálóba (1-1).

A hazaiak a megilletődöttségtől még magukhoz sem tértek, amikor Lukács egy előre vágott labdát vett le a lesre rosszul kilépő védelem mögött, és a kapuba bombázott (1-2).

Potyogtak a gólok, hiszen Ködöböcz tizennyolc méterről egy röviden kifejelt labdát vágott a hosszúba (2-2), majd három perccel később a ismét Bernáth lépett ki, és az ötös sarkáról kapásból, ballal vágta gyönyörűen a játékszert Kovács kapus mellett a másik sarokba. Ezzel ismét a hazaiak vezettek 3-2-re.

A gólgyártásnak csabai szempontból ekkor még nem volt vége, hiszen hosszabítás első percében Sajben adott középre, ahol ismét Bernát érkezett, és bár az ő lövését Kovács kapus még ki tudta tenyerelni, a kipattanóra ismét egy cserejátékos, Nagy Roland érkezett, és kialakította a 4-2-es végeredményt.

EDZŐSZEMMEL:
Kiss János: – Nehéz helyzetben lévő csapatunk a padlóról tudott felállni a második félidőben, Bernáth góljai megalapozhatják formánkat az őszi hajrára.
Pisont István: – Fordulatokban gazdag mérkőzésen, a jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert a Békéscsaba.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu