A Juve, avagy a csapatszellem diadala

Szerző: shLétrehozva: 2011. február 14. 11:44
Luigi Del Neri a csapatszellem diadalaként tekint a Juventus Inter felett aratott győzelmére, de milánói kollégája, Leonardo is elismeri: a jobbik csapat nyerte a 182. Derby d’Italiát. A mérkőzést eldöntő Alessandro Matri maga sem álmodott ilyen villámrajtról Torinóban.


 

A Juventus ellenőrzése alatt tartotta az Inter elleni rangadót vasárnap este, és mivel amellett, hogy masszívan védekezett, egyszer a kapuba is betalált, térdre kényszerítette a Nerazzurrikat.

A torinóiak mestere, Luigi Del Neri az egész csapat sikereként könyvelte el a három pontot.

„Megmutattuk, hogy mentálisan és fizikailag is nagyon erősek vagyunk. A játékkal egyáltalán nem volt gond az utóbbi időben, és bár az eredmények gyakorta elmaradtak, ezúttal minden stimmelt” – nyilatkozta a lefújás után.

A szakember több egyéni teljesítményt is kiemelt, elsősorban a védők áldozatos munkáját ragadta ki.

„Meglepett, hogy (Giorgio) Chiellini milyen remekül megállta a helyét balhátvédként. De Frederik Sörensen is megérdemli a dicséretet, nagyszerűen őrizte (Samuel) Eto’ót, akinek sok lehetősége nem adódott a gólszerzésre.”

A mérkőzés egyetlen gólját szerző, a télen igazolt Alessandro Matri álmodni sem mert arról, hogy első Derby d’Italiáján főhős lesz.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan beépülök, de mindig is hittem magamban. Korábban mindig csak televízión néztem ezeket a meccseket, büszkeséggel tölt el, hogy aktívan kivettem a részem az eredmény alakításából.”

Matri kiemelte, milyen jól megértik egymást a pályán Luca Tonival, amit felettéb biztatónak tart a jövőre nézve.

Leonardo érthetően nem repesett a boldogságtól a mérkőzés után, de nem akar bűnbakot keresni.

„Erős Juventust vártam, és azt is kaptam. Az első félidőben nem tudtuk feltörni a védekezését, a másodikban már jóval több lehetőségünk adódott. A mutatott játék miatt nem vagyok csalódott, a következő (Fiorentina elleni) meccsre nem változtatok a csapat összetételén.”

A közepes produkció dacára az egyik pontot megcsíphette volna az Inter, Samuel Eto’o azonban három méterről csak a felsőlécet találta el, noha a kapu üresen tátongott. A kék-feketék szakvezetője nem dühös a kamerunira.

„Egyik csatárt, így Eto’ót sem okolom a vereségért, minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy gólt szerezzünk. Sajnos ezúttal nem jártak sikerrel.”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Csattanós Juve-pofon az Inter arcán
A Juventus Alessandro Matri fejesgóljával legyűrte az Intert a 182. Derby d'Italián a Serie A 25. fordulójában. Az egyenlítés Sammy Eto'o lábában volt, de három méterről csak a felsőlécet találta el - pedig a kapu üresen...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu