A Chelsea megint hetet vágott Fülöpnek

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 9. 17:55
Tavaly január után ismét hét gólt kapott a Chelsea-től Fülöp Márton, aki akkor a Sunderland (2-7), most a csereként beállt Priskin Tamást is soraiban tudó Ipswich Town (0-7) kapusaként járt pórul a Stamford Bridge-en. Az FA-kupa gödörben lévő címvédője rég látott gólfesztivált rendezett a 3. fordulóban, augusztus óta először lőtt legalább öt találatot, Sturridge, Lampard duplázott, Edwards öngólja mellett Kalou és Anelka volt eredményes. Jöhet az Everton!


FA-KUPA, 3. FORDULÓ:
CHELSEA-IPSWICH TOWN 7-0 (3-0)
London, Stamford Bridge 41 654 néző. Vezette: D'Urso (Beck, Bull)
CHELSEA: Cech - Bosingwa, Ivanovics, Terry, Van Aanholt (Bruma 70.) - Ramires, McEachran, Lampard, Kalou (Kakuta 55.) - Anelka, Sturridge. Menedzser: Carlo Ancelotti. Cserepad: Hilario, Ferreira, Bruma, Essien, Kakuta, Malouda, Drogba.
IPSWICH TOWN: Fülöp - Peters, McAuley, Brown, O'Dea  - Edwards, Norris, Healy, Kennedy  - Wickham (Priskin 63.), Scotland (Murray 50.). Helyettes menedzser: Ian McParland. Cserepad: Lee-Barrett, Priskin, Delaney, Eastman, Smith, Civelli, Murray.
Gólszerző: Kalou (33.), Sturridge (34., 52.), Edwards (42. - öngól), Anelka (49.), Lampard (78., 79.)
Sárga lap: Norris (41.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
Két szenvedő csapat találkozott a Stamford Bridge-en, ám a vasárnapi találkozó után lehet egyikük sorsa végre jobbra fordul! A Premier League-ben gyengélkedő Chelsea ugyanis önbizalomnövelő 7-0-s győzelmet aratott a héten Roy Keane-t eltávolító, a másodosztályban mindössze 19. helyen szerénykedő Ipswich Townra.
A Kékek tavaszi, illetve nyár végi formájukat idézték, hiába tartották jól magukat az első félórában a vendégek, amikor beindult a henger, nem volt megállás. A szünet előtt és után 19 játékperc alatt nyelt ötöt a Stamford Bridge-en utoljára 1979-ben győző kiscsapat, amelynek kivégzését a hajrában Frank Lampard duplájával tette teljessé.
Szegény Fülöp Márton azok után, hogy csaknem pontosan egy évvel ezelőtt a Sunderland kapusaként hetet kapott a Chelsea-től a Premier League-ben, ismét részese volt egy megalázó vereségnek, mégha a gólokról különösebben nem is tehetett. A vendégeken a 63. percben beállt másik magyar, Priskin Tamás sem tudott segíteni.
A délután megtartott sorsolás szerint az időtlen idők óta először gálázó londoniak a következő körben az Evertonhoz látogatnak, amely lényegesen nehezebb találkozónak tűnik, mint a vasárnapi volt. Carlo Ancelotti pedig csak bizakodhat, ez a 7-0 erőt ad fiainak, és csapata kilábal a november elején kezdődött mélyrepülésből.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
93.: Vége a mérkőzésnek, 7-0.
91.: Még három perc...
90.: Kakuta nem tudott túljárni Fülöp eszén, a magyar kapus fölé tolta az ígéretes lövést.
89.: A Chelsea 17 kapura lövésnél, 9 szögletnél tart, miközben 62 százalékban birtokolja a labdát.
88.: A szurkolók érthetően ünnepelnek, régóta nem láthatták csapatukat hasonló fesztivált rendezni.
87.: Mellékesen rendkívül sportszerű a mérkőzés, mindössze egyetlen sárgát osztott ki D'Urso játékvezető.
85.: Próbálja megtartani a labdát az Ipswich, hiába, a Chelsea teljesen más szinten futballozik.
81.: Ramires több mint 35 méterről próbálkozott - fölé!
80.: A május eleji Wigan elleni bajnoki címet érő 8-0 óta ez a legtöbb gól egy mérkőzésen a Kékektől!
79.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Már hét! Megint Lampard, ezúttal egy Ivanovicstól kapott labdát pofozott közelről a kapu közepébe! 7-0.
78.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! A második hullámban érkező Lampard csavart látványosan 20 méterről a kapu bal felső sarkába. 6-0.
73.: Lampard szabadrúgásból tüzelt méterekkel fölé.
70.: Lehetőséget kap Bruma is, Van Aanholt helyére érkezett.
68.: Látványosan lelassult a játék, a Chelsea megelégedik az 5-0-val?
65.: Ritka pillanat, dolga volt Cech kapusnak: Ronan Murray távoli lövését fogta könnyedén.
64.: A vendégek kicsit lehűtötték a kedélyeket az utóbbi percekben, és kiszabadultak az ezidáig tarthatatlanul előretörő címvédő nyomása alól.
63.: Wickham jött le, helyén pedig Priskin Tamás!
62.: Fülöp Márton fejében a tavaly januári emlékek járhatnak, amikor a Sunderland kapusaként kapott hét gólt a Chelsea-től a Premier League-ben (7-2)!
60.: Érdekes statisztika: a Chelsea utoljára augusztus 21-én, 26 tétmérkőzéssel ezelőtt rúgott utoljára legalább öt gólt, akkor hatot hintett a Wigannek!
57.: Peters szépített volna, jóval mellé!
55.: Cserélt Ancelotti: Salomon Kalou helyén Gael Kakuta a pályán.
55.: Anelka megint villant, többen már újabb gólt ünnepeltek, pedig csak az oldalhálót találta el.
54.: Tizenkilenc játékperc alatt rámolt be öt gólt a Chelsea - nem semmi!
52.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Kezd kiütés szaga lenni a mérkőzésnek, Sturridge 15 méterről lőtte ki a jobb felsőt, már második találatát jegyezte. 5-0.
50.: Cseréltek a vendégek: Murray a pályán Scotland helyén.
49.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Salomon Kalou ívelt be középre a jobb oldalról, Anelka egy állítás után jobb lőtte ki a kapu bal oldalát. Rég látott gólfesztivál a Stamford Bridge-en! 4-0.
48.: McEachran passzából Anelka lőhetett, Fülöp védett.
46.: Folytatódott a mérkőzés.
16:56: Félidei statisztikák, Chelsea-Ipswich: labdabirtoklás: 51-49 százalék, kapura lövés: 10-1, szöglet: 7-1, szabálytalanság: 2-3.
45+3.: Vége az első félidőnek, 3-0-ra vezet a címvédő.
45.: Két perc a ráadás.
43.: Időközben megvan a negyedik forduló sorsolása, ha nyer a Chelsea, márpedig úgy tűnik fog, akkor az Everton otthonába látogat...
42.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Lampard bal oldalról érkező szabadrúgásába fejelt bele pechesen az ötösön álló Edwards, Fülöp nem tudott hárítani. 3-0.
41.: Norris rúgta fel Terryt - sárga lap.
38.: Van Aanholt kísérlete volt csemege Fülöpnek.
37.: Az első félórában jól játszó Ipswich igyekszik magához térni a két pofon után.
34.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Bosingwa tekert be a jobb oldalról, a röviden Sturridge várta a labdát és stílusosan közelről sarokkal passzolt a hálóba. Egy perc alatt két Chelsea-gól, 2-0.
33.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!! Healy ajándékozta a labdát Lampardnak, aki azonnal indította Anelkát, a francia lövését még védte Fülöp Márton, ám Kalou ismétlésével már nem tudott mit kezdeni. 1-0.
30.: Anelka tüzelt a tizenhatos jobb széléről, nem sokkal ment mellé...
26.: Lampard lőtt nem sokkal a tizenhatoson kívülről, éppen fölé!
22.: Anelka jobblábas 15 méteres lövésével Fülöp nem tudott mit kezdeni, Brown a gólvonalról tisztázott.
19.: Az első 20 perc végére érünk hamarosan, nagyobb helyzet nem volt, a Chelsea átvette a játék irányítását.
17.: Az Ipswich Town mindössze 19. helyen áll a másodosztályban, nagyrészt ez az oka annak, hogy a kerete alapján a tabella első felébe tartozó együttes éléről eltávolították a héten Roy Keane-t, a korábbi Man. United-játékost.
14.: Anelka jó 18 méteres kísérletét fogta biztosan Fülöp Márton.
11.: Sturridge maradt üresen, az Ipswich szerencséjére a lövés pillanatában elcsúszott, így a labda messze elkerülte a kaput.
10.: A mindössze 17 éves csatár, Wickham lódult volna meg, Ivanovics szerelte.
8.: Lampard labdája kereste Sturridge-ot, éppen időben értek vissza a védők.
7.: David Norris került helyzetbe a másik oldalon, a vendégek nem kivédekezni jöttek a 90 percet.
6.: Lampard szögletét fogta Fülöp Márton.
5.: Jól kezdett az Ipswich, Scotland fejese ment mellé az imént.
2.: Kalou indította Anelkát, Fülöp szedte fel előle a labdát.
1.: Elkezdődött a mérkőzés.
15:55: A Chelsea az FA-kupa címvédője, az Ispwich tavaly a negyedik körig jutott, a Southampton ellen búcsúzott.
15:50: A vendégek három kulcsemberükkel nem számolhatnak: Colback, Fallon és Leadbitter sem lesz ott a Stamford Bridge-en.
15:45: A Chelsea-nél három kérdés volt, a kisebb sérüléssel bajlódó Drogba, Essien, A. Cole hármasból előbbi kettő a cserepadra ül le, utóbbit nem nevezték a találkozóra.
15:40: Az Ipswich 1979 óta nem nyert a Stamford Bridge-en, és zsinórban kilenc mérkőzés óta nem győzött a fővárosiak ellen.
15:35: Köszöntjük kedves Olvasóinkat, hamarosan bemutatkozik az FA-kupában a Chelsea, az ellenfél a Fülöp Mártont és Priskin Tamást soraiban tudó Ispwich Town lesz.
KEDVCSINÁLÓ:
Lassan már az menne meglepetésszámba, ha a Chelsea nyerne, akár éppen az Ipswich Town ellen hazai pályán. Carlo Ancelottinak egy újabb botlás az állásába kerülhet, a válságstáb bármikor utcára küldheti. Roman Abramovics türelme a hírek szerint fogytán van, és bár decemberben megerősítette posztján az olasz szakembert, az közel sem jelenti azt, hogy még mindig kitart mellette. Az Ipswichnél hasonló problémák merültek fel, ám ott már kitelt a menedzser, Roy Keane becsülete. Az ír legendát várhatóan Paul Jewell váltja, és ilyenkor a játékosok kettőzött erővel igyekszenek bizonyítani, hogy rájuk igenis lehet számítani. A pakliban nincs benne a sokgólos Chelsea-győzelem, de szoros meccsen azért mégis csak kiharcolhatja a továbbjutást. 
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
FA-kupa: Giggs győzte le a Liverpoolt
VIDEÓ! Presztízsmeccsen 1-0-s győzelmet aratott a Manchester Un ited a Liverpool felett az FA-kupa 3. fordulójának rangadóján. A Vasárnap délutáni összecsapást Ryan Giggs 2. percben értékesített büntetője döntötte el, de nem...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Őrületes meglepetés az FA-Kupában!
A labdarúgó FA-kupa 3. fordulójának szombat esti mérkőzése tartogatta a játéknap legnagyobb meglepetését: a Premier League-ben szereplő Newcastle United ugyanis 3-1-re kikapott - ezzel természetesen ki is esett - a...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
FA-kupa-körkép: Gera Zoli gólt lőtt
Szombaton 26 mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó FA-kupa. A világ talán legpatinásabb sorozatának 3. fordulójában több Premier League-ben szereplő csapat is fellépett, amelyek közül a Sunderland mindenki döbbenetére odahaza...
Tovább a teljes cikkhez »
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az Arsenalon is kifogott a hősies Leeds
VIDEÓ! Azok után, hogy tavaly búcsúztatta a Manchester Unitedet, szombaton mindössze néhány percre volt az újabb világraszóló bravúrtól a másodosztályú Leeds, amely 1-1-es döntetlent játszott az Arsenal otthonában az FA-kupa 3....
Tovább a teljes cikkhez »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu