Ez a magyar póker örömünnepe volt

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 12. 21:54
Elégedettségéről adott hangot a napokban zárult második kiemelkedő magyar földön rendezett nemzetközi pókertornáról, az Unibet Openről Kovács Jenő versenyigazgató. A SportHirado.hu-nak adott interjújában elmondta, mint mindig, most is akadtak kisebb problémák, a játék színvonalára azonban aligha lehetett panasz. Meglepte a honi játékosok erőn felüli szereplése, véleménye szerint a párbajban Tóth Csaba kicsit eltaktikázta magát. Hozzátette, egyelőre még nem kezdődtek el a tárgyalások a legfontosabb bajnokság, az EPT (Európai Pókersorozat) budapesti állomásával kapcsolatban.


– Rövid időn belül a második jelentős nemzetközi pókersorozat tette tisztetét Magyarországon. Hogyan sikerült hazánkba csábítani az Unibet Opent?

 

– Egy ideje már folyt az egyezkedés egy budapesti versenyről, a dolgok azonban csak 2009-ben fordultak komolyra. Januárban kerestek meg és rövid idő alatt pontot tettünk a tárgyalások végére, így a Madridban, Varsóban, Milánóban és Algarvéban vendégeskedő bajnokság a magyar fővárosba is elátogatott. Visszatekintve, nem hiába.

 

– A legutóbbi EPT-torna után több helyen olvashattunk kritikákat a lebonyolítással kapcsolatban. Ennek fényében hogyan látja a múltheti versenyt?

 

– Én úgy érzem, sikert arattunk, a játékosok és az illetékesek is elégedettségüknek adtak hangot. Ezúttal teljes egészében a Tropicana Casino szervezte a tornát, míg az EPT esetében a szomszédos hotellel együttműködve kellett a lehető legjobb feltételeket biztosítani. Elismerem, az ősszel sokan panaszkodtak a kiszolgálásra, erről most egyáltalán nem beszélhettünk. Normálisak és türelmesek voltak a játékosok, kisebb problémák persze akadtak, de nagyobb nézeteltérésekre nem volt példa.

 

– A sikerhez nem kevésbé járult hozzá a magyar játékosok fantasztikus szereplése.

 

– Valóban. Összesen 360-an vettek részt az Unibet Openen, közöttük pedig csak 62 hazai versenyző kapott helyet. Ehhez képest 17-en a második fordulóba jutottak, öten pedig a fináléba verekedték magukat.

 

– Mit gondol a végül második helyen záró Tóth Csabának volt esélye a párbajban jelentős hátrányának megfordítására?

 

– Én úgy éreztem, kicsit eltaktikázta magát, mert kétszer is felkapaszkodott spanyol ellenfelére, de az utolsó leosztában talán elhamarkodta döntését, amikor egy kevés esélyt kínáló partiban betolta zsetonjait. Ennek ellenére kitűnően szerepelt.

 

– Tekintsünk a jövőbe. Október Magyarország először rendezett EPT-tornát. Hogyan állnak a tárgyalások az idei viadal megvalósítára?

 

– Egyelőre nem kaptunk egyértelmű választ a verseny rendezésével kapcsolatban. Annyi biztos, decemberben a főszervezők kifejezték visszatérési szándékukat, de jelenleg a idei szezon San Remó-i és Monte Carló-i állomásával vannak elfoglalva. A tavasz folyamán azonban mindenképpen újrakezdődik az egyeztetés.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK AZ UNIBET OPENRŐL:

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu