Magyar színsor verte agyon a pókert

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 6. 06:52
Egy athéni bronzérmes súlylökő, egy korábbi svéd válogatott labdarúgó és az egyetlen csütörtöki magyar továbbjutó, Karkus András egészen elképesztő partija. Ezek voltak a 140 millió forint összdíjazású Unibet Open pókertorna 1,650 eurós NL Hold'em-főverseny második selejtezőnapjának fénypontjai a budapesti Tropicana Casinóban. Az ifjú magyar profi pont akkor kapott egy bődületesen erős színsort, amikor ellenfele négy bubival a birtokában már a tenyerét dörzsölte. Nem volt ilyen szerencséje a többi honi játékosnak, így Markovits Ádám, Nemes András, Obál Krisztián Frigyes, Scheili Richárd és Szabó Gergő kiesett.


Az első selejtezőnapon 120 versenyző közül alig 29-en, köztük 10 magyar élte meg a második fordulót. Csütörtökön ugyanennyien próbáltak szerencsét minden idők második legnagyobb Magyarországon rendezett pókerviadalán.

 

A második nap elsősorban egy emberről és egy leosztásról lesz emlékezetes. Az ifjú Karkus András treff Q9-cel a kezében még nem gondolta, egy egészen lehetetlen parti részesévé válik. Ellenfele két bubival már a flopra szinte verhetetlen pókerre fejlődött, ám az utolsó river lapon kijött a magyar egyetlen reménye, egy treff nyolcas, így színsorral kiesés helyett duplázott (tekintse meg a partit).

Arra, hogy mindez megtörténjen, arra 1:3,300,000; azaz egy a 3,3 millióhoz az esély, tehát nagyjából először és utoljára történt meg Karkus életében. Persze a kártyában semmi sem biztos.

 

A nagy parti megnyeréséből erőt merítve a 24 éves profi meg sem állt a második fordulóig, a 38 továbbjutó között a mezőny hátsó részében, a 25. helyen, 17,000 zsetonnal zárta a fordulót.

 

A kaszinóban két híres sportolót is felfedezhettek a leleményesek. Így az athéni olimpián súlylökésben bronzérmes Joachim Olsen a 17. pozícióból várja a szombatot, ám az 1972-80 között svéd válogatottban 40 mérkőzésen 15 találatot szerző Ralf Edström búcsúzott.

 

A szerdai 10 továbbjutó után számos neves magyar távozott idejekorán a versenyről. Köztük volt a WPT-karkötős Markovits Ádám, az EPT Koppenhágát megjárt Nemes András, Obál Krisztián és Szabó Gergő is. Fájó körülmények között flössel, színsorhúzóval esett ki full ellen Scheili Richárd.

 

Pénteken a harmadik selejtezőnappal folytatódik az Unibet Poker Open. 


UNIBET OPEN, FŐVERSENY, 1650 EURÓS NL HOLD'EM
1/B SELEJTEZŐNAP, 120/38 INDULÓ:
1. Jonas Aspling 94,500
2. Allan Drost 61,300
3. Yordan Mitrentson 55,400
...17. Joachim B Olsen 24,500
...25. Karkus András 17,000
- Scheili Richárd kiesett
- Nemes András kiesett
- Szabó Gergő kiesett
- Obál Krisztián kiesett
- Szabó Gergő kiesett
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu