Elégedetlenség: áll a bál Dortmundban

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 17. 17:31
Szombaton ugyan a boldogságban úszó német exmodell, Sandra Naujoks győzelmével zárult az öreg kontinens legjelentősebb bajnoksága, az EPT (Európai Pókersorozat) dortmundi 5,000 eurós főversenye, ám a háttérben forrnak az indulatok. Senki sem vonja kétségbe a 27 éves szépség diadalát, viszont számos játékos panaszkodott a szervezésre és az ellátásra, könnyen lehet, utoljára láthattuk az EPT-t Dortmundban.


A külső szemlélők számára úgy tűnhetett, egy újabb remek tornát zárt az Európai Pókersorozat, a színfalak mögött viszont egészen más a helyzet. Legalább is erre enged következtetni a napokban kifakadó játékosok és a bajnokság elnöke, John Duthie nyilatkozata.

 

Az egyik hangját felemelő pókeres, mellesleg Németország egyik legjobbja, Katja Thater érthetetlennek tartja, miért nem viselhették a játékosok az őket szponzoráló pókeroldal logóját. A kaszinó tiltó határozata értelmében a főszervező által támogatott 143 versenyzőnek így nem volt más választása, mint eltakarni azokat.

 

A 42 éves klasszis szerint ez volt az utolsó EPT Dortmund, hasonlóan vélekedik honfitársa, a barcelonai állomás győztese, Sebastian Ruthenberg is.

 

 Katja Thater szerint az idei volt az utolsó EPT Dortmund

 

A sorozat mindenható atyja, John Duthie, nem akart ennyire elhamarkodott döntést hozni, bár hozzátette, nagyon sok mindennek kell változni, hogy a bajnokság visszatérhessen Dortmundba.

 

Egy német állomás létét gazdasági szempontok egyértelműen alátámasztják, hiszen hatalmas tömeg, 667 játékos indult az idei viadalon. Duthie hozzátette, maximálisan tizenkét állomás képzelhető el a jelenlegi tíz helyett, felmerült Marokkó és Portugália bevonása is.

 

A legegyszerűbb persze a viadal áthelyezése lenne, de egész Németországban nincs olyan kaszinó, ahol a tévés közvetítést biztosító kiemelt asztalt elhelyezhetnék. Emlékezhetünk, az őszi EPT Budapest közben és után, ha nem is ennyire drasztikus kiszólások, de finomabb kritikák láttak napvilágot. A következő magyar torna szervezése még nem kezdődött el, ám az Európai Pókersorozat kifejezte visszatérési szándékat.

 

 

Akkor Traply Péter emelte fel leginkább a hangját, ugyanakkor a versenyigazgató, Kovács Jenő szerint az ellátás hiányosságainak hátterében az állt, hogy a szervezést nem csak Las Vegas és a Tropicana Casino végezte, hanem a szomszédos hotellel együttműködve valósították meg.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu