Bélabácsi leírta, a kaszinó kitiltotta

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 3. 14:28
„Finomabban is fogalmazhattam volna, lehet, nem kellett volna ennyire kiemelni az EPT Budapest gyenge pontjait, de véleményem természetesen továbbra is fenntartom” – mondta a SportHirado.hu-nak adott interjújában a szerdán délután kezdődő Budapest Poker Openről kitiltott Traply Péter. A Bélabácsi becenévre hallgató magyar profi meggyőződése, a blogjában megfogalmazott kritika miatt nem indulhat a versenyen. A Tropicana- és a Las Vegas Casino honlapunk megkeresésére annyit mondott, jelenleg a verseny szervezésével vannak elfoglalva és csak később nyilatkoznak.


 

- Blogjában szűkszavú közleményt adott ki arról, kitiltották a Tropicana - illetve a Las Vegas kaszinókból, így nem vehet részt a magyar bajnokságként is titulált Budapest Poker Openen. Hogyan szerzett tudomást a hírről?

- A kaszinó részéről nem kaptam üzenetet, levelet, semmilyen olyan értesítést, amiben így állna az információ, viszont megbízható forrásokból tudom, hogy kitiltottak a két helyszínről.

- Ez azt jelenti, Bélabácsi nélkül rendezik meg az idei viadalt?

- Így van. A további botrányok elkerülése érdekében távol maradok a kaszinótól, nem is látom értelmét annak, hogy próbálkozzak a részvétellel.

- Egy játékost nem zárnak ki csak úgy egy versenyről. Mi váltotta ki a döntést?

- A források, amelyek a kitiltásomról tudnak, azt állítják, összevesztem egy osztóval vagy kaszinómenedzserrel még az EPT Budapest során, nem megfelelő hangnemben beszéltem vele.

- Valóban történt ilyesmi?

- Én nem emlékszem arra, hogy bármikor nagyobb nézeteltérésem lett volna az osztókkal az EPT során. Akik ismernek tudják, nem az a vitázós típus vagyok, igyekszem mellőzni a kényes helyzeteket. Két eset lehetséges: vagy nem történt ilyesmi vagy pedig csak egy kis elmékezetkiesésem volt.

- A blogjában egy az EPT Budapest rendezésével kapcsolatos vélemény olvasható. Mi áll ebben pontosan és szerepet játszhattak az leírtak a kaszinó döntésében?

- Megfogalmaztam azt, amit láttam, tapasztaltam. Zavaró hiányosságok voltak a szervezésben, amelyek a játékosok számára nagyon kellemetlen helyzeteket teremtettek. Még valamikor az első nap közepén megjelent a főtámogató PokerStars honlapján a sablonszöveg, hogy minden rendben találtak a rendezéssel kapcsolatban, azonban én több olyan külföldi cikket is láttam, amely nem értett ezzel egyet. Emellett pedig még egyetlen profival se találkoztam, aki elégedett lett volna a szervezéssel, szóval összességében elmondható, hogy nem csak az én kitalációm a történet.

- Jó eséllyel pályázott egy előkelő helyezésre az eheti BPO-n, erről azonban lemondhat. Ha egy hónapot visszaugornánk az időben ugyanígy cselekedett volna?

- Elismerem, lehetett volna finomabban fogalmazni, kevésbé kiemelni a verseny negatív pontjait, azonban a véleményemet természetesen fenntartom.

 

A júliusi világbajnoki főversenyen nyújtott szereplése:

 

TRAPLY PÉTER: MÁR A VILÁGBAJNOKSÁGON IS BIZONYÍTOTT
Traply Péter mindössze 21 éves, mégis az Interneten annyi versenyeredménnyel rendelkezik, mint egy minden hájjal megkent rutinos öregróka. Az ifjú profi sorra nyeri a legnagyobb online tornákat, amelyek zsíros összegeket hoztak a Bélabácsi becenévre hallgató játékos konyhájára. Elárulta, nem elég feljutni a csúcsra,  ott is kell maradni, amely számos apróságon és mindig az adott szituációhoz való alkalmazkodáson múlik.
A magyar nemcsak a virtuális világban bizonyított, az élő tornákon is elismerésre méltó eredmények állnak a neve mellett. Mind közül a legnagyobb sikert a júliusi világbajnoki főversenyen elért 188. helye jelenti. Első hallásra nem tűnik kiemelkedő teljesítménynek, ám igazi sztárok ellen, bődületes, 6488 fős mezőnyből jutott ennyire messzire, amely mindjárt más megvilágításba helyezi játékát. Las Vegasban még az élmezőnyben is tartózkodott, végül azonban egy hullámzó, számos buktatóval tarkított nap után, a legendás Phil Hellmuth asztalánál ülve búcsúzott.
A vb-eredmény mellett, áprilisban Monte Carlóban menetelt, míg 2007-ben a BPO főversenyén lett hetedik.

 


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu