KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "TOGÓ"
Tragédia Togóban 2011. november 27. 15:37 Nyolc labdarúgójátékos elhunyt egy közúti buszbalesetben, Togóban, nyolcvan kilométerre a főváros Lométól. Tizenhárom sérültet kórházba szállítottak.
 
Sír Togo, Adebayor visszavonul! 2010. április 12. 19:00 Emmanuel Adebayor közleményben jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. Úgy indokolt, a mai napig nem tudta feldolgozni a togói csapatot ért januári tragédiát, amely három halálos áldozattal járt. A City 26 éves sztárja 38-szor öltötte magára a címeres mezt.
 
Hiába minden, Adebayorék nem indulhatnak 2010. február 19. 11:56 A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Togó kérelmét, amelyben az afrikai ország futballszövetsége szerette volna elérni, hogy eltiltását ideiglenesen függesszék fel. Ismert, hogy az Emanuel Adebayor nevével fémjelzett csapatot az idei Afrika-kupa előtt fegyveres gerillák támadták meg, a küldöttség három tagja halálos golyót kapott.Ezek után az együttes visszalépett a tornától.
 
ANK: tovább büntetik Togót! 2010. január 30. 14:49 A kontinens labdarúgósát irányító CAF úgy döntött, az angolai tornától terrortámadás és kormánydöntés után visszalépett togói labdarúgó-válogatott a következő két Afrika-kupán sem vehet részt. Ezt Issa Hayatou, a szövetség elnöke jelentette be.
 
Adebayor nem tér magához a sokkból 2010. január 14. 10:18 Emmaneul Adebayor, a Manchester City csatára jelenleg Togóban tartózkodik, miután válogatottja végül nem indulhatott el az Afrikai Nemzetek Kupáján. A hírek szerint egyelőre nem is várható, hogy visszatér Angliába. Nagyon mélyen megrendítette a nemzeti csapatot ért, három halálos áldozatot követelő tragédia.
 
Hiába kérlelt Adebayor, Togót kizárták 2010. január 11. 20:37 Emmanuel Adebayor, a Manchester City togói válogatott csatára meglepő kijelentést tett a pénteki angolai események tükrében: azt szeretnék elérni, hogy a merénylet ellenére csapatuk visszatérhessen Angolába és mégis játszhasson az Afrikai Nemzetek Kupáján. Ehhez át kellene szervezni a programot, mert a csapat a három napos nemzeti gyász miatt nem lép pályára Ghána ellen. A hétfői meccsmulasztás miatt azonban a kontinens futballszövetsége kizárta Togót, ugyanis nem hajlandó átírni az Afrika-kupa műsorát. A B csoport csatározásait három csapattal bonyolítják le.
 
Két merénylő már rács mögött Angolában! 2010. január 11. 11:24 Az Angolai Nemzeti Rádió hétfőn közölte, hogy a helyi rendőrség letartóztatta a pénteki vérengzéssel kapcsolatba hozható szervezet két tagját. Ha valaki nem tudná: a labdarúgó Afrika-kupára igyekvő togói futballcsapat buszát gépfegyveres felkelők támadták meg, a szeparatisták három embert megöltek.
 
Ki nyeri az Afrika-kupát? 2010. január 10. 19:02 SZAVAZZ!! Vasárnap este nyolc órakor útjára indul a labda a 2010-es Afrikai Nemzetek Kupáján, a nyitómérkőzésen a házigazda Angola és Mali méri össze az erejét Luandában. A togói csapat távollétében, amelynek ismert tragédiája árnyékként vetül a tornára. "The show must go on" (a show-nak folytatódnia kell) - ez volt a szervezők jelszava, akik az eredeti kiírásnak megfelelően kezdik el a viadalt. Sűrű a mezőny, ahogy mondani szokták, vajon ki lesz a kontinensbajnok? Összeállításunkban öt favorit háza táján néztünk körül.
 
Hivatalos: hazautaznak a togóiak! 2010. január 10. 15:42 Kezd egyre kínosabbá válni a togói labdarúgó-válogatott számára az angolai Afrika-kupa. A torna még el sem kezdődött, őket viszont már szitává lőtték, aztán hazaindultak, majd maradtak. Késő este nyert hivatalos megerősítést, hogy a kormány nyomására mégis hazautaznak a Karvalyok. A Manchester Cityben futballozó Emmanuel Adebayor pedig beismerte, ő már azt hitte, mind meghalnak.
 
Togo mégis játszani akar az Afrika Kupán 2010. január 10. 11:13 A korábban a tornán való szereplésüket lemondó togói labdarúgók szombaton éjjel úgy döntöttek, mégis pályára lépnek az Angolában vasárnap kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáján. A „karvalyok" becenévre hallgató nemzeti együttes két tagja, a középpályás Alaixys Romao és a csatár Thomas Dossevi a L'Equipe-nek beszélt maradási szándékukról.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu