Hivatalos: hazautaznak a togóiak!

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 10. 15:42, Utolsó módosítás: 2010. január 10. 20:17
Kezd egyre kínosabbá válni a togói labdarúgó-válogatott számára az angolai Afrika-kupa. A torna még el sem kezdődött, őket viszont már szitává lőtték, aztán hazaindultak, majd maradtak. Késő este nyert hivatalos megerősítést, hogy a kormány nyomására mégis hazautaznak a Karvalyok. A Manchester Cityben futballozó Emmanuel Adebayor pedig beismerte, ő már azt hitte, mind meghalnak.


„Pénteken fél háromkor támadták meg a buszunkat - emlékezett vissza a csatár. - A busz padlóján fekve küldtük el az utolsónak vélt smseket, és hívtuk fel családtagjainkat, hogy elköszönjünk tőlük. Aztán megúsztuk és akkor azt kérdezgettük magunktól, ha már túléltük, miért ne maradhatnánk. Ám a miniszterelnökünk döntött: biztonsági opkokból mindenkinek el kell hagynia Angolát. Így nincs mit tenni, hiába szerettünk volna maradni, mennünk kell.”

A játékos hozzátette, a velük egy csoportban lévő Elefántcsontpart és Ghána is bojkottálhatja a seregszemlét - legalábbis a nemzeti csapatokhoz tartozók ezt ígérték a szerencsétlenül járt togóiaknak.

„Véleményünk szerint nem szabadna megtartani a tornát - folytatta az Angliában légióskodó támadó. - Az Afrikai Labdarúgó-szövetség azonban nem így gondolja. Szurkolunk minden csapatnak, aki marad. Mert mi megyünk.”

A támadásban hárman - a busz sófőrje, a másodedző, illetve a sajtófelelős - haltak meg, s korábban úgy volt, a tartalékkapus is életét veszítette. Azóta kiderült, ez a hír hamis, a játékost megműtötték, jelenleg pedig stabil az állapota.

Reuters
Az angolai kormány teljes biztonságot ígért Fotó: Reuters

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu