Sír Togo, Adebayor visszavonul!

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 12. 19:00
Emmanuel Adebayor közleményben jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól. Úgy indokolt, a mai napig nem tudta feldolgozni a togói csapatot ért januári tragédiát, amely három halálos áldozattal járt. A City 26 éves sztárja 38-szor öltötte magára a címeres mezt.


Sem világbajnokságon, sem Afrika-kupán nem láthatjuk a jövőben Emmanuel Adebayort.

"Az Afrika-kupa előtt történt tragikus események nagyon megviseltek, két honfitársamat megölték a terroristák. Nagyon nehéz döntést kellett hoznom, de úgy érzem, nem folytathatom, visszavonulok a válogatottságtól.

Heteken, hónapokon keresztül vívódtam, a támadás óta, a mai napig a hatása alatt vagyok annak, ami azon a szörnyű délutánon történt velem. Mi csak szerettünk volna eljutni egy futballmeccsre, hogy képviselhessük hazánkat. Az egész csapatot le akarták gyilkolni, nem tudok szabadulni ettől az emléktől, soha többé nem akarok hasonlót átélni."

Adebayor kilenc éven át szolgálta a nemzeti csapatot, a 2006-os vébén ő volt az afrikai együttes csapatkapitánya.

Január elején vették forradalmárok sortűz alá az Afrika-kupára tartó togói csapat buszát az angolai-kongói határon. Két játékos, Kodjovi Obilale és Serge Akakpo megsérült, a jármű sofőrje, csapat másodedzője, Abalo Amelete, valamint a sajtófőnök, Stanislas Ocloo életét veszítette. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu