Hiába kérlelt Adebayor, Togót kizárták

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 11. 20:37
Emmanuel Adebayor, a Manchester City togói válogatott csatára meglepő kijelentést tett a pénteki angolai események tükrében: azt szeretnék elérni, hogy a merénylet ellenére csapatuk visszatérhessen Angolába és mégis játszhasson az Afrikai Nemzetek Kupáján. Ehhez át kellene szervezni a programot, mert a csapat a három napos nemzeti gyász miatt nem lép pályára Ghána ellen. A hétfői meccsmulasztás miatt azonban a kontinens futballszövetsége kizárta Togót, ugyanis nem hajlandó átírni az Afrika-kupa műsorát. A B csoport csatározásait három csapattal bonyolítják le.


A fegyveres támadás után a togói válogatott vasárnap este visszarepült a fővárosba, Loméba, hogy hazavigye három halott társát. A tragédiát követően a togói államelnök háromnapos nemzeti gyásznapot rendelt el az országban.

"Úgy döntöttünk, hogy a gyász idejére hazatérünk. Azonban három nap múlva, amennyiben az Afrikai Futballszövetség fenntartja még a helyünket, visszajövünk és játszani fogunk - fogalmazta meg a togói terveket a csapat nevében Adebayor. - Barátainkat veszítettük el, ezért most az a legfontosabb, hogy visszatérjünk családjainkhoz. Ezután majd meglátjuk, mi történik majd."

Christophe Tchao togói sportminiszter hozzátette, kérvényezik az afrikai szövetségnél, hogy találjanak megoldást a csapat visszatérésére. Mert Togót nem lehet csak úgy leírni... 

A CAF eközben arra kérte a ghánaiakat, készüljenek úgy, hogy hétfőn este (magyar idő szerint 19:30 ó) pályára lépnek Togó ellen.


„Semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk arról, hogy Togó nem kíván játszani. Erről csak a médiában hallottunk – jelentette ki az Afrikai Labdarúgó-szövetség illetékese a Reutersnek. -  A játékvezetőnek sípjába kell fújnia a találkozó tervezett kezdési időpontjában. Ha a togói válogatott nem jelenik meg a pályán, akkor úgy tekintjük, hogy feladta a mérkőzést. Ebben az esetben pedig ki kell zárnunk a csapatot a tornáról!”


Hétfőn este aztán Yaouba Amoa, a CAF koordinátora bejelentette: Togót kizárták, a B csoport küzdelmeiben három válogatott vesz részt. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu