KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "SZEKERES_PAL"
Két vasat tart a tűzbe az új kapitány 2008. december 16. 19:56 Nem is olyan régen, november 28-án nevezték ki a régi-új vívókapitányokat az elnökség döntése alapján. Ismert, hogy ketten – Nébald György és Kulcsár Győző – maradtak a posztjukon, míg a tőrözőknél Bernát Zoltánt a legeredményesebb paralimpikon, Szekeres Pál váltotta. Utóbbi a SportHirado.hu-nak elmondta, már felfigyelt néhány fiatalra, akiknek szép jövőjük lehet, és szót ejtett a távolinak tűnő londoni olimpián való szereplésről is.
 
Visszavonul a leváltott vívókapitány 2008. november 28. 18:55 Ahogy az várható volt a pekingi olimpia után, változások történtek a Magyar Vívószövetség (MVSZ) életében. A szövetségi kapitányok személyére is fény derült az elnökségi ülés befejezése után. A tőrözők korábbi vezetőjét, Bernát Zoltánt a legeredményesebb magyar paralimpikon, Szekeres Pál váltja, míg a párbajtőrözőket továbbra is Kulcsár Győző, a kardozókat pedig Nébald György irányítja. Bernát péntek este a SportHirado.hu-nak elárulta, hogy ezennel befejezi tevékenységét a vívósportban. A nap másik fontos bejelentését Gémesi György, a szövetség elnöke tette, aki elmondta, lemond posztjáról.
 
Sors Tamás volt a legnépszerűbb 2008. szeptember 20. 08:12 Hazatért a magyar paralimpiai csapat Pekingből, és erre az eseményre azért csak megtelt a ferihegyi repülőtér váróterme. Bár akkora érdeklődés nem kísérte a magyar paralimpiai csapat hazatérését, mint a nyári olimpiáról hazaérkező „aranygép” leszállását, hangos taps és ováció fogadta a terminálba kilépő magyar parasportolókat.
  
Paralimpia 2008: a játékok után távozik a vívók kapitánya 2008. szeptember 16. 09:38 A magyarok nem várt gyors búcsúját követően Beliczay Sándor, a kerekesszékes vívóválogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy a pekingi paralimpia után távozik posztjáról.
 
Szekeres: Az érem titka a magyar vérem 2008. szeptember 15. 10:36 Szekeres Pállal, a magyar csapat Pekingben vasárnap bronzérmet szerzett kerekesszékes tőrvívójával közölt részletes interjút a China Daily című napilap hétfői száma.Az újság minden nap nyolcoldalas paralimpiai melléklettel jelenik meg, amelyben elsősorban a kínai versenyzőkről szóló írások találhatók, de időnként bemutatnak kiemelkedő eredményeket elért külföldi versenyzőt is. Szekeres az első olyan külföldi, aki bár nem nyert aranyat, fényképpel együtt mégis szerepel a mellékletben.
 
Szekeres Pál bronzéremmel gazdagodott 2008. szeptember 14. 10:45 Újabb éremmel gyarapodott a magyar küldöttség Pekingben, ugyanis Szekeres Pál a kerekesszékes tőrözők versenyében a harmadik helyet szerezte meg. A korábbi négyszeres paralimpiai bajnok ugyan kikapott a hazaiak versenyzőjétől, Hutól az elődöntőben, de a bronzmeccsen legyőzte az ukrán Andrij Komart.
 
Paralimpia 2008, vívás: Szekeres Pál kikapott az elődöntőben 2008. szeptember 14. 10:21 Sajnos nem került be a döntőbe a tőrözők között induló Szekeres Pál a pekingi paralimpiai játékok vasárnapi versenynapján.
 
Paralimpia 2008, vívás: Szekeres Pál bejutott az elődöntőbe 2008. szeptember 14. 09:08 Már a legjobb négy között van Szekeres Pál a kerekesszékes tőrözők versenyében a pekingi paralimpiai játékokon.
 
Szili Katalin búcsúztatta a csapatot 2008. augusztus 28. 18:14 Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Világosi Gábor alelnökkel együtt ünnepélyes keretek között átadta a csapatzászlót a szeptember 6-án kezdődő pekingi paralimpiára utazó sportolóknak a Parlamentben, a delegációk termében. A zászlót Pálfi Judit párbajtőrvívó vette át, aki a játékok megnyitóján a magyarok zászlóvivője lesz.
 
Következő »
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu