Szekeres Pál bronzéremmel gazdagodott

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 14. 10:45
Újabb éremmel gyarapodott a magyar küldöttség Pekingben, ugyanis Szekeres Pál a kerekesszékes tőrözők versenyében a harmadik helyet szerezte meg. A korábbi négyszeres paralimpiai bajnok ugyan kikapott a hazaiak versenyzőjétől, Hutól az elődöntőben, de a bronzmeccsen legyőzte az ukrán Andrij Komart.


A magyar tőrvívó remekül kezdte az olimpiát, hiszen a legjobb tizenhat között könnyen verte meg japán ellenfelét. A 15-6-ra legyőzött Hiszakava Tojoaki után egy Hong-Kong-i rivális következett.

 

Hui Csan Hong is csak megnehezíteni tudta a magyar kerekesszékes vívó dolgát, azt azonban nem tudta megakadályozni, hogy 15-11-re ne Szekeres nyerjen.

 

A „változatosság kedvéért” az elődöntőben is ázsiai ellenfél várt a korábbi paralimpiákon négy arany- és egy bronzérmet szerző magyar vívóra, akinek ráadásul a szöuli nyári olimpián is volt egy harmadik helye a tőrcsapat tagjaként – még 1991-es balesete előtt.

 

A kínai Hu Dao-liang volt az utolsó akadály, hogy Szekeres újra döntőbe kerüljön, ám a hazaiak versenyzőjének ezúttal jobban ment, és végül magabiztosan, 15-4-re győzte le Szekerest.

 

A magyar versenyző számára azonban nem ért véget a tőr egyéni verseny, hiszen a bronzérem megszerzéséért még meg kellett küzdenie Andrij Komarral. Bár az első tust az ukrán vitte be, Szekeres 3-3 után elment, és két tusnál közelebb egyszer sem engedte ellenfelét a végéig, és végül 15-10-re diadalmaskodott.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu