Szekeres: Az érem titka a magyar vérem

Szerző: MTILétrehozva: 2008. szeptember 15. 10:36
Szekeres Pállal, a magyar csapat Pekingben vasárnap bronzérmet szerzett kerekesszékes tőrvívójával közölt részletes interjút a China Daily című napilap hétfői száma.Az újság minden nap nyolcoldalas paralimpiai melléklettel jelenik meg, amelyben elsősorban a kínai versenyzőkről szóló írások találhatók, de időnként bemutatnak kiemelkedő eredményeket elért külföldi versenyzőt is. Szekeres az első olyan külföldi, aki bár nem nyert aranyat, fényképpel együtt mégis szerepel a mellékletben.


"A sikereim titka a magyar vérem és, hogy még mindig éhes vagyok a sikerre" - mondta a 43 éves sportoló a lapban.

 

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség az olimpia és a paralimpia vívóversenyei között (Szekeres 1988-ban a szöuli olimpián bronzérmes volt a tőrcsapat tagjaként), a vívó így válaszolt:

 

"Az olimpikonok állva vívnak, mi ülve. Egyébként minden ugyanolyan, egyformán örültem az olimpiai bronznak és a paralimpiákon szerzett érmeimnek."


A lapban Szekeres elmondja, hogy nagyon elégedett a pekingi harmadik helyével, hiszen riválisainak a többsége 10-15 évvel fiatalabb nála.

 

"Nem vagyok sem gyorsabb, sem erősebb a riválisaimnál, az eredményeimet az elszántságomnak és a kitartásomnak köszönhetem. Megígértem magamnak, hogy legalább egy érmet hazaviszek Pekingből, örülök, hogy sikerült ezt betartani."

 

A China Daily arról is írt, hogy Szekeres 1991-ben szenvedett balesetet, amikor egy minibuszban utazott haza egy németországi Világkupa-versenyről.

 

"A német kórházban találkoztam a kinti kerekesszékes válogatott magyar edzőjével, ő javasolta, hogy próbáljam ki a kerekesszékes vívást. Mindent neki és ennek a sportágnak köszönhetek. Magyarországon ugyanabba a klubba és ugyanahhoz az edzőhöz jártam, mint az a lány, aki később a feleségem lett és aki számomra mindennél fontosabb."

 

Szekeres a magyar parasport eddigi legeredményesebb sportolója, négy arany- és három bronzérmet szerzett a játékokon. A paralimpia szerdai zárónapján kardban méri össze tudását a riválisokkal.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu