A Honvéd simán alulmaradt Egerben

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 25. 20:36
Már a Honvéd sem hibátlan a férfi vízilabda-bajnokság 4. fordulója után, mivel sima meccsen, nagyon gyenge játékot felmutatva 12-9-re kikapott az Egertől. A hazaiak a mérkőzés elejétől fogva vezettek, a Domino két gólnál nem tudott közelebb kerülni a házigazda csapathoz. Az ötméteresekben és kiállításokban gazdag találkozón csak elvétve csillantották meg a vízilabda szépségeit.


VÍZILABDA, FÉRFI OB I, 4. FORDULÓ:
EGER - HONVÉD 12-9 (3-1, 1-1, 5-3, 3-4)
Bitskey uszoda, 800 néző. vezette: Kiszelly, Petik
EGER: Szécsi - Nyéki (1), Bárány (2), Kiss Cs. (1), Hegedüs, Varga II Zsolt (1), Decker (1) Cs.: Feltham (2), Binder (2), Hárai (1), Sántay, Bundschuch (1), Petrovai. Vezetőedző: Gerendás György
HONVÉD: Gergely - Székely, Vindisch (2), Iosep (1), Szivós (3), Molnár, Vári Cs.: Matajsz (2), Jansik, Paján, Borsós, Bátori (1) Vezetőedző: Vad Lajos
Emberelőny - gól: 10/3 ill. 9/3
Ötméteres - gól: 3/3 ill. 4/4
Kipontozódott: Decker (20.p.), Vári (21.p.), Paján (21.p.)
Kiállítva, végleg cserével: Iosep (23.p.)

 

 

Az óriási hangulatban, teltházas uszodában lejátszott mérkőzés első negyedét magabiztosan kezdte az Eger együttese: Iosep kiállítása után Decker Ádám szerzett gólt, a három-kettes megúszás végén Hárai talált be volt csapatának, majd pedig a szintén Iosep ellen megítélt ötméterest a kanadai Feltham értékesítette. A Honvéd a sorozatlövésre mindössze egy találattal tudott válaszolni: Matajsz váltott gólra egy jól megjátszott emberfórt.

A második játékrészben az Eger mintha visszavett volna a tempóból, az egyre idegesebben játszó Honvédnak pedig semmi nem sikerült. Túl sok teret azonban a bírók sem hagytak a kreativitásnak: Kiszelly a támadásoknak legalább a felénél kontrát fújt, így lövésig alig jutottak el a csapatok. Két perccel a vége előtt Binder azonban villant: balszélről vágta be a hosszú sarokba a labdát a tehetetlen Gergely mellett.

Hogy tartsák a különbséget, a fiatal, ám egyre eredményesebb Bátori is betalált: egy újfent szépen megjátszott emberelőnyös szituáció végén a balszélről volt eredményes a Honvéd 16 éves játékosa.

Lassan lendültek játékba a pólósok a nagyszünet után, végül egy-egy megítélt - és be is lőtt - ötméteres meghozta képében születtek az újabb gólokat. Először Nyéki úszott meg, és talált be, majd Bárány lepte meg egy pöcköléssel a nem túl hatékony Gergelyt.

A túloldalon a teljesen ötlettenül játszó Honvéd újabb büntetőt lőhetett, melyet Szivós értékesített. Ezután Iosep lőtt egy szép ejtésgólt a jobbátlövő helyéről, ez volt a vendégegyüttes első említésre méltó megmozdulása.

Felgyorsultak az események, az Eger támadhatott emberelőnyben, és Binder, miután teljesen egyedül hagyták, könnyedén lőhetett Gergely kapujába. Vendégrészről egy újabb sikertelen támadás után Iosep először visszarúgott, majd víz felett ütött, végleg cserés kiállításával a Honvéd már harmadik emberét veszítette el. A negyed zárásaként "a változatosság kedvéért" ötméterest lőhetett a hazai csapat, melyet most Bárány értékesített tavalyi csapattársával szemben.

Felzárkózással kezdte a záró negyedet a vendégcsapat. Ki hinné: két ötméteresből először Vindisch, majd Szivós volt eredményes. Őrizte azonban a távolságot az Eger, egy kijátszott emberfórt követően Kiss Csaba lőtt nagy gólt. Nem volt nehéz dolga azonban a hazai csapatnak: a Honvéd teljesen dekoncentráltan játszott, majd' minden támadásuk úgy halt el, hogy az ellenfélnek passzolták a labdát - még időkérés után is.

Az Eger lesöpörte a Honvédot, így négy forduló után már csak a Vasas hibátlan a magyar bajnokságban.

 

EDZŐSZEMMEL:
Gerendás György: - Megérdemelten nyertünk, örülök, hogy ennyire egyértelműen jobbak voltunk a Honvédnál.
Vad Lajos: - Rengeteg hibával játszottunk, nagyon sok volt a pontatlanság. Megfelelő mennyiségű gyakorlással jobb lehet a csapat, de nagy fejlődésre van szükség.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu