Istennők a medencéből, vadak és vizesek

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 22. 14:00
Hogy melyik a legszebb sport? A kétszáz női mell. Naná, rajongunk a csinos úszónőkért. Szájtátva csapjuk össze a tenyerünket fantasztikus teljesítményük láttán, de igazán csak akkor esik le az állunk, amikor kikászálódnak a medencéből, és megcsodálhatjuk pompás alakjukat. A pekingi olimpián is a gömbölyded formák uralkodtak a Vizes Kockában. Ez is szép, az is szép, de ki a legszebb közülük? Lássuk csak! A teniszezőnők után górcső alatt az úszónők.


Vagyunk jó néhányan, akik a kétszáz női mell hallatán legfőképpen száz nőre asszociálunk, holott a medencében általában egyszerre csak nyolcan szelik a habokat.

Ha már szóba került a versenyszám, ebben az úszásnemben, ezen a távon, volt, van, és remélhetőleg lesz sok-sok olyan hölgy, aki nem csupán időeredményét tekintve világklasszis…

 

Csakhogy egy kicsit hazabeszéljünk, nyissuk a sort Kovács Ágnessel. Nyolc évvel ezelőtt, a sydneyi játékokon magabiztos versenyzéssel nyert Ági, a magyar úszósport történetének 23. olimpiai aranyérmét szerezte meg.

Lendületes kar-, és kiváló lábtempóinál is kedvesebb azonban a számunkra elragadó mosolya, csábos tekintete. Az pedig vitán felül áll, a kemény edzések gondoskodtak a feszes, formás testről. Lénye mindenkit magával ragad.

 

Nyolc esztendeje, amikor a mi Ágink örömkönnyei a dobogó tetejéről potyogtak, ott állt az ötkarikás pódium alsó fokán Amanda Beard. A felettébb csinos amerikai lány már akkor feltűnő jelenség volt, négy évre rá Athénban pedig már az ő tiszteletére szólt a himnusz.

Mondanunk sem kell, ekkor nemcsak a levegővételeit és a fordulóit tekintve volt csúcsformában. A kacér kaliforniai hölgy levett minket a lábunkról.

 

Óriási szerencsénk van, hiszen Ágit és Amandát is viszontláthattuk a férfimagazinok hasábjain.

Nem elhanyagolható különbség kettejük között, hogy míg honfitársnőnk többet sejtetett, mint láttatott (FHM), addig a newporti bombázó mindent megmutatott (Playboy). Ezeket a példányszámokat nagy becsben tartjuk, féltve őrizzük a fiók mélyén.

 

A kedvenceink közé tartozik továbbá a francia üdvöske Laure Manaudou, egyszerűen lenyűgöző ez a modellalkatú vad angyal. Főhet a feje Luca Marin olasz vegyes úszónak amiért a szépséges Laure-t lecserélte az igencsak átlagoska Federica Pellegrinire.

Úszóként persze mindketten a nemzetközi elithez tartoznak, az viszont könnyen lehet, hogy egy rangosabb szépségversenyen Federica legfeljebb a középdöntőig jutna.

 

A Pekingben triplázó Stephanie Rice csakhamar berobbant a köztudatba és a szívünkbe, ha valakire nyugodtan mondhatjuk, hogy természetes szépség, akkor rá mindenképpen. Aki bepróbálkozik nála, és még sikerrel is jár, annak legalább tizenöt olimpiai aranyéremmel kell rendelkeznie.

Máskülönben lehetetlen vállalkozásnak ígérkezik felvenni a versenyt mostani udvarlójával, a tizennégyszeres bajnok Michael Phelpsszel. De próbálkozni persze szabad.

 

És hogy a fentieken kívül kire lehet még voksolni? Szerintünk Franziska van Almsick is elbűvölő. Aki azt mondja, hogy a német nők csúnyák, az vegye alaposabban szemügyre Franziskát és szálljon magába!

Amúgy meg négyszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres világ- és tizennyolcszoros Európa-bajnok. 2004-ben vonult vissza.

 

Kovács Ágnes a múlt, Kovács Emese a jelen és a jövő. A kétségkívül bájos, 17 éves úszónő külső adottságait részletesebben mégsem célszerű ecsetelni, behatóbb elemzése törvénybe ütközhet.

A teniszezőnőknél az orosz Marija Sarapova óriási fölénnyel vezet, az amerikai Ashley Harkleroad és a szerb Ana Ivanovics meg sem tudja közelíteni.

Vajon ki lesz a legszexisebb úszónő? Franziska van Almsick vagy Amanda Beard? Esetleg egy nevető harmadik?

Mielőtt szavazna a legszexisebb úszónőkre, tekintse meg fotógalériánkat!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu